Teraz jest niedziela, 25 października 2020, 21:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Edycja video 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 15 marca 2006, 21:14
Posty: 4
Post Edycja video
Witam!
Mam mały problem. Chciałbym zmienić prędkość w filmiku który zgrałem z aparatu. Mam program Virtual Dub, ale w nim potrafię zmienić prędkość tylko na długośći całego filmu a chciałbym to zrobic w wybranych fragmentach filmu. Czy jest to możliwe w takim programie? Czy jednak trzeba mieć jakiś lepszy program któy pewnie nie jest za darmo?
Z góry dzięki!


środa, 15 marca 2006, 21:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
najlepszym programem do plynnego zwalniania i przyspieszania filmu jest sony vegas


środa, 15 marca 2006, 22:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Program waży 100MB już go ściągam i zobacze bo sam jestem ciekaw tego efektu. :twisted:

Faktycznie nie jest darmowy ale Polak potrafi na to zaradzić.


środa, 15 marca 2006, 22:55
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
jakby byly jakies pytania jak to zrobic pod vegasem, to prosze pytac ;)


czwartek, 16 marca 2006, 02:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 15 marca 2006, 21:14
Posty: 4
Post 
Dzięki za szybką odpowiedz. Co dobre forum to dobre. Na innym czekałem 11 dni i nic :(
Już targam sony vegas 50 mam nadzieje że to ten. Jak sciągne i nie będę go kumał ( a raczej na pewno nie będę kumał) to się odezwę.
Pozdrawiam


czwartek, 16 marca 2006, 17:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
http://www.sonymediasoftware.com/downlo ... sp?DID=579

pod tym linkiem jest najnowsza wersja 6.0d


czwartek, 16 marca 2006, 19:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
a ja mam keygena :twisted:


piątek, 17 marca 2006, 01:16
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 25 grudnia 2005, 15:55
Posty: 211
Lokalizacja: waw
Post 
ja bym sie tak tymi key genami nie chwalil..... a najlepszy do zwalnainia / przyspieszania jest jakby nie patrzec FCP (z tego wszystkiego na czym pracowalem)


piątek, 17 marca 2006, 16:41
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 15 marca 2006, 21:14
Posty: 4
Post 
Ja już mam sony vegas 5.0 tylko teraz brakuje mi spolszczenia. Jak ktoś wie gdzie moge takie dostać to proszę o odpowiedz. Szukałem troche w necie ale chyba za bardzo mi nie wyszlo.


piątek, 17 marca 2006, 16:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
Maciejooo napisał(a):
ja bym sie tak tymi key genami nie chwalil..... a najlepszy do zwalnainia / przyspieszania jest jakby nie patrzec FCP (z tego wszystkiego na czym pracowalem)


a na sony pracowales?

garnekk napisał(a):
Ja już mam sony vegas 5.0 tylko teraz brakuje mi spolszczenia. Jak ktoś wie gdzie moge takie dostać to proszę o odpowiedz. Szukałem troche w necie ale chyba za bardzo mi nie wyszlo.


gdzie nie wchodze to ciagle spolszczenie i spolszczenie. Nie bylo nigdy i raczej nie bedzie spolszczenia do Vegas. Interfejs jest tak "przyjazny dla uzytkownika" ze w krotkim czasie nawet odporny na wiedze sie nauczy ;)


piątek, 17 marca 2006, 19:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 25 grudnia 2005, 15:55
Posty: 211
Lokalizacja: waw
Post 
na vegasie nie.. chyba jednak nie ta klasa. Na pc uzywam tylko Ediusa (do niedawna byl to tylko AP6.0 - bo uzywam tylko oryginalnego softu), na macu mialem mozliwosc pracy na final cutcie i niestety nikt mnie nie przkona ze nie jest on najlepszy. Od pewnego czasu daja sie slyszec nawet opinie, ze wyprzedza w pewnych obszarach soft AVIDA, a to ze wzgledu na to ze Avid olal sobie rynec apple, a FCP dazy do podbicia rynku PRO. Juz teraz telewizje, ktore przeszly na rejestracje tylko w formatach dyskowych (np. TVN24) uzywaja PM do montazu, czego efekt mozna zobaczyc codziennie o 19 na TVN :D.
Co do Vegas... Chcac sprawdzic czy faktycznie jest taki dobry, sciagnalem triala ze stronki. I juz pierwsza skucha.. Nie czyta wszystkich formatow:/ a i interfejs jakis czerstwy... No coz... po prostu kazdy lubi na czyms pracowac.... Ja aktualnie zbieram na maca :D:D:D:D ]
Ehhh :D


piątek, 17 marca 2006, 23:28
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 21 stycznia 2003, 11:48
Posty: 76
Post 
Maciejooo masz racje FCP jest dobry...ale PLE 6.1 lub AL 7.0 jest jeszcze ciekawszy do tej roboty...mam okazje pracowac i na Mac-u i na Pc...a jakby polaczyc mozliwosci FCP i PLE...Avid nie ma szans :)


piątek, 17 marca 2006, 23:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
Maciejooo napisał(a):
... No coz... po prostu kazdy lubi na czyms pracowac....


fakt.

Moze nie czyta wszystkich formatow i interfejs ma taki jaki ma, ale jak dla mnie jest bardzo dobry. Moze malo osob go uzywa w Polsce, bo jest u nas malo popularny, za to na zachodzie duzo osob go uzywa.


sobota, 18 marca 2006, 02:50
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 15 marca 2006, 21:14
Posty: 4
Post 
Hej!
Moje doświadczenie z edytorami video wynosi około 44 dni tak więc nie mam większego pojęcia na temat tego fachu. Dlatego zależało mi na spolszczeniu, jendnak skoro takiego nie ma to musze walczyć sam, a tu juz pierwsza przeszkoda - podgląd video z którym mam problemy??? Uruchamiając opcje "Video preview" nie widać obrazu video??? Zmieniałęm szblony itp ale nic nie szło:(
PS. Co poradzicie takiemu żółtodziobowi na początek nauki z tymi programami?


poniedziałek, 20 marca 2006, 17:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Żeby instalnąć vegas trza Microsoft .NET Framework 1.1 Package a potem aktualizację (łatkę) NDP1.1sp1-KB867460-X86. Dopiero sie nam zainstaluje dla tych co by nie wiedzieli.
Osobiście po instalacji jak zobaczyłem ogrom funkcji to podziękowałem, przyznam że nie mogłem nawet avika zaaplikowac a z mpg2 to wogle jaja. Dla mnie lipa. Zagrzał u mnie jedyne 15 minut na dysku.


poniedziałek, 20 marca 2006, 18:30
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL