Teraz jest niedziela, 24 marca 2019, 07:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Dzwiek w After Effects 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 stycznia 2006, 16:41
Posty: 298
Post Dzwiek w After Effects
Sciagnalem sobie tryout-a AE 7. Wkladam tam jakies sample ale nie slysze muzyki. Cos trzeba przelaczyc czy ustawic aby bylo slychac muzyke ???


sobota, 25 marca 2006, 12:40
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 17 grudnia 2005, 14:48
Posty: 63
Post 
Przyłaczam się do pytania :) Ja mam ten sam dylemat. W podręczniku z którym się nie rozstaję nie ma jasno powiedziane czy dzwięk powinien byc slyszalny podczas montowania w AE (tak jak ma to miejsce w AP) :( troszke to denerwujace bo po wygenerowaniu dziwięk jest a przed go nie slychac. Dlatego podklad muzyczny robię w AP - juz się przyzwyczailam do tego ale może nie trzeba robic tego na okrągło :lol:


środa, 29 marca 2006, 17:24
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 25 stycznia 2004, 19:33
Posty: 135
Post 
Mam ten sam problem i dzwiek dodaje AP, napewno to jest wina ustawień tylko jakich???


środa, 29 marca 2006, 22:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Był taki temat i to całkiem niedawno.
Na tym niestety kończą się możliwości odtwarzania dżwięku w AE.


czwartek, 30 marca 2006, 03:38
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 17 grudnia 2005, 14:48
Posty: 63
Post 
Dzieki zet120. Czyli AE ma jednak małe minusiki :)


czwartek, 30 marca 2006, 12:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post 
Jakie znowu minusiki, AE sluzy do kompozycji obrazu, a nie dzwieku. To taj jakby powiedziec, ze minusem Protoolsa czy Samplituda jest to, ze nie maja efektow video :twisted:


czwartek, 30 marca 2006, 13:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re:
Kenzo napisał(a):
Jakie znowu minusiki, AE sluzy do kompozycji obrazu, a nie dzwieku. To taj jakby powiedziec, ze minusem Protoolsa czy Samplituda jest to, ze nie maja efektow video :twisted:

To jak w takim bądź razie zgrać muzykę z obrazem? Renderować kompozycję, przerzucać ją do premiere i wtedy poprawiać i się bawić? Jest inne wyjście?

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


czwartek, 26 czerwca 2008, 11:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Dzwiek w After Effects
montaz sie robi w APPro a potem w AAE sie otwiera projekt z premierki :P

montowac mozna tez w jakimkolwiek NLE który ma mozliwosc eksportu projektu do formatu AAF (aczkolwiek niesie to pewne ograniczenia. ale o tym juz w dokumentacji programu)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 26 czerwca 2008, 12:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Dzwiek w After Effects
Wciśnij przycisk ctrl i przesuwaj myszką suwak na timeline :wink:
lub wciśnij ram preview

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


Ostatnio edytowano czwartek, 26 czerwca 2008, 20:41 przez kazikmaly, łącznie edytowano 1 raz

czwartek, 26 czerwca 2008, 20:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Dzwiek w After Effects
kazikmały napisał(a):
Wciśnij przycisk ctrl i przesuwaj myszką suwak na timeline :wink:
lub ram preview

Wyskakuje mi wtedy że program nie obsluguje tego formatu???? 8O

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


czwartek, 26 czerwca 2008, 20:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Dzwiek w After Effects
a na timeline jest klip?

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


czwartek, 26 czerwca 2008, 20:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Dzwiek w After Effects
kazikmały napisał(a):
a na timeline jest klip?

Dźwiękowy tak.

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


czwartek, 26 czerwca 2008, 21:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Dzwiek w After Effects
Wyskakuje:

After Effects error: augio output problem. Określony format nie jest obsługiwany i nie można go przetłumaczyć. Użyj funkcji
Możliwości, aby ustalić obsługiwane formaty.

Wrzucam wav i aif i to samo.

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


czwartek, 26 czerwca 2008, 21:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Dzwiek w After Effects
spróbuj z avi dla sprawdzenia powinno być ok

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


czwartek, 26 czerwca 2008, 21:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Dzwiek w After Effects
kazikmały napisał(a):
spróbuj z avi dla sprawdzenia powinno być ok

Z avi to samo a nawet gorzej:

After Effects: not enough memory to create audio data. (487875K requested, 299196K available)


co przy 8gb ram wydaje się dziwne :)

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


czwartek, 26 czerwca 2008, 22:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL