Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 23:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Problem z importem avi w Adobe Premiere 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 9 kwietnia 2006, 10:37
Posty: 4
Post Problem z importem avi w Adobe Premiere
Witajcie,
Odopaliłem Adobe Premiere i tu zagwozdka. Chcę imporowac plik avi a tu mi wyskakuje komunikat, że plik ma unsupported compression format. Rozumiem że trzeba mu wrzucić jakiegoś kodeka, ale jak to zrobić i gdzie go szukać - nie mam pojęcia. Będę wdzięczny za pomoc. pozdrawiam
s.


niedziela, 9 kwietnia 2006, 10:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post Re: Problem z importem avi w Adobe Premiere
szczypiorrr napisał(a):
Witajcie,
Odopaliłem Adobe Premiere i tu zagwozdka. Chcę imporowac plik avi a tu mi wyskakuje komunikat, że plik ma unsupported compression format.


.avi, ale jaki?


niedziela, 9 kwietnia 2006, 12:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 9 kwietnia 2006, 10:37
Posty: 4
Post 
plik nagrany aparatem canon a 520 power shot


niedziela, 9 kwietnia 2006, 13:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
W jakim formacie nagrywa ten canon? .
Pozdrawiam

_________________
Stanisław


niedziela, 9 kwietnia 2006, 17:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post 
witam
najprawdopodobnie będzie to quicktime, pozostaje więc konwersja do .avi
pozdrawiam


niedziela, 9 kwietnia 2006, 19:14
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 9 kwietnia 2006, 10:37
Posty: 4
Post 
napisałem na początku że to plik avi - bez probl;emu odtwarzam po wrzuceniu na twardy dysk, ale kiedy chce importować - wyskakuje wyżej opisany komunikat


niedziela, 9 kwietnia 2006, 19:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post 
witam
no to kolego brakuje ci kodeków, proponuje zainstalować ffdshow lub klmcodec136
pozdrawiam


niedziela, 9 kwietnia 2006, 19:31
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 9 kwietnia 2006, 10:37
Posty: 4
Post 
pliki z canona mają 15 klatek na sekundę
format 320 na 240 pikseli
transmisja 88 kb /s
szybkość danych 273 kb /s
inne pliki avi importuje bez problemu
zainstalowałem kombajn z kodekami - bvez rezultatu, na dodatek zął pojawiać się w premierze jakiś błąd


niedziela, 9 kwietnia 2006, 20:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
Ja przekonwertowałbym na plik DV i po kłopocie :lol: np procoderem


niedziela, 9 kwietnia 2006, 21:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL