Teraz jest środa, 21 października 2020, 16:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 adobe premiere(link materialu filmowego) 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post adobe premiere(link materialu filmowego)
Cześć!

Ponieważ mam trial'ową wersję adobe premiere, to pewnie dlatego max. rozmiar zgranego materiału z kamery to około 3GB. W związku z tym, jak połączyć klikla plików w jeden, aby stanowiły jeden materiał filmowy, oczywiście aby nie było widać przejść pomiędzy kolejnymi fragmentami plików.

Pozdrawiam,

Tomek


wtorek, 18 marca 2003, 12:11
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 5 lutego 2003, 23:16
Posty: 44
Lokalizacja: Podlasie
Post 
VirtualDub: (darmowy)
File - Open - wgrywasz pierwszy.
następnie File - Open - Append Avi segment, nastepnie:
File - Open - Append Avi segment ........... i tak dalej, jak już wszystkie dołączysz to:
File - Save as avi
Aha wcześniej w Video - Direct stream copy i w Audio - Direct stream copy.
Oczywiście wszystkie filmy muszą być w identycznym kodeku i bitrate, bo mogą pojawić się przeskoki.


środa, 19 marca 2003, 15:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Nie mysle aby powodem byla wersja tray-owska. W tej chwili jest to wer. pelnowartosciowa i jak pamietam zgrywalem nia kawalki ca najmniej 20-sto min przy pelnym PALu. Mysle, ze uzywasz Win'98 (ew. ME). Te systemy maja pliki FAT32 ograniczajace rozmiar pliku do 2GB. Ale moze sie myle.


czwartek, 20 marca 2003, 00:53
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Wypalo mi z glowy .
A polaczyc mozesz w AP umieszczajac pliki jeden za drugim na timeline.


czwartek, 20 marca 2003, 00:56
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Jesli chodzi o ograniczenia co do wielkosci pliku, to musze powiedziec ze tak mam system win98SE. Wiec jak piszesz (Witek) to jest powodem tych ograniczen?Wiec osoby ktore zgrywaja material filmowy uzywaja windows'a z partycja NTFS, badz FAT16?

Pozdrawiam i dziekuje,

Tomek


czwartek, 20 marca 2003, 09:02
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
dokladnie tak z tym, ze nie Fat16 a tylko NTFS.
W gre wchodza wiec systemy W2k lub XP. :wink:


czwartek, 20 marca 2003, 19:36
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Tak właśnie jest system plików FAT32 - win 98 i ME ma ograniczenie wielkości pliku do ok. 2 GB. System NTFS - Win2000 i XP ma teoretyczne ograniczenie wielkości pliku do ok. 12 TB (Terabajtów). Na dzień dzisiejszy nie spotkałem jeszcze takiej wielkośći dysków. Godzina filmu zgrana z kamery cyfrowej to ok. 13 GB czyli najlepiej przejść na Win 2k lub XP z systemem plików NTFS.


piątek, 21 marca 2003, 09:56
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
To prawda chodzi tu o ograniczenie FAT32, ale ludzie nie każcie zaraz człowiekowi zmieniać systemu. Pomyślmy, po cóż by mu był potrzebny ponad 2 Gigowy plik awi na twardym? tylko poto, jak przypuszczam, żeby go ciurkiem przegrać na kasetę, no chyba że kolega ma nagrywarkę DVD. Shoro ma Adobe Premiere jak pisał niech wyemituje film z timeline wprost do zapisu na taśmę. Można przypuszczać, że chodziło mu o kolejność taką: export całości do jednego avi, potem dalej kompresja do DivX, ale przecież wyeksportować do formatu DivX można wprost z Adober Premiere, jak by nie patrzeć można sobie poradzić z FAT32


wtorek, 25 marca 2003, 10:38
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Adobe premiere
Ja kupiłem biblie z 30 dniową pełną wersją premiere 6.Po zapisaniu filmu przez premiere(60 min filmu zajmuje mi 12 giga)mogę zdeinstalować premiere i zainstalować bez zadnych strat w tym co zapisałem.Jeszcze jedna ciekawostka,jeżeli robię film i skończy mi się 30 dni to wszystkie projekty które mam zapisane nie są strcone po ponownym zainstalowaniu premiere mogę robić dalej swoją robotę,oczywiście pod warunkiem że wszysko jest zapisywane w innych folderach poza premiere.A w programie swietnie się łączy film z kawałków ja zgrywam film po pięć minut jest łatwiej go obrabiać przynajmniej dla mnie.Spróbuj zgrywać po kawałku i montuj na stole operacyjnym programu .Mozna tak zmontować że śladu nie bedzie widać.


sobota, 12 lipca 2003, 21:41
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
plasek napisał(a):
VirtualDub: (darmowy)
File - Open - wgrywasz pierwszy.
następnie File - Open - Append Avi segment, nastepnie:
File - Open - Append Avi segment ........... i tak dalej, jak już wszystkie dołączysz to:
File - Save as avi
Aha wcześniej w Video - Direct stream copy i w Audio - Direct stream copy.
Oczywiście wszystkie filmy muszą być w identycznym kodeku i bitrate, bo mogą pojawić się przeskoki.


ja rowniez jestem montazysta amatorem, zaczynam zabawe od tego wlasnie darmowego programu... i jak chce polaczyc dwa kawalki filmu ta wlasnie metodą to pojawia mi sie komunikat:

Cannot append segment: The video streams have different sampling rates (15.00699 vs. 15.00076)

...zaznaczam ze probowalem laczyc pliki przed i po kompresji, obydwa pliki maja taka sama rozdzielczosc....

Co mam zrobic zeby sie tym mogl pobawic???


wtorek, 19 sierpnia 2003, 00:49
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
nikt nie wie??? :cry: :cry: :cry:


wtorek, 19 sierpnia 2003, 21:24
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2003, 09:58
Posty: 3
Post 
A probowales ustawic recznie taki sam framerate w obydwu plikach (albo przynajmniej w jednym na identyczny)?? Video->framerate i zapisac. Wtedy uda sie polaczyc, a gdyby dzwiek sie niesynchronizowal to mozna zrobic to samo ale juz z calym (polaczonym) plikiem.

Pozdrawiam

_________________
Jest ktos taki co zna odpowiedzi na wszystkie pytania??


środa, 20 sierpnia 2003, 11:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL