Teraz jest wtorek, 27 października 2020, 17:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Jak uzyskać taki efekt 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 9 czerwca 2006, 20:19
Posty: 16
Post Jak uzyskać taki efekt
Jak i w jakim programie uzyskać efekt użyty np. w klipie "Pump it up" na tej stronie tego czegoś co jest na górze i na dole??

PS> Sory za pytanie, ale jestem laikiem :)


środa, 14 czerwca 2006, 16:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
No, kto wie????? :D



Ps. Grass proszę nie podpowiadaj :wink:

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


środa, 14 czerwca 2006, 18:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
A ja moge Tokksa??

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


środa, 14 czerwca 2006, 18:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 9 czerwca 2006, 20:19
Posty: 16
Post 
TOKKSA, przecież napisałem, że jestem laikiem. A może to ty odkryłeś jak można coś takiego zrobić? Będziesz dzielil się tym za opłatą? Taniej wyjdzie kupić mi jakąś książkę :)[/scroll]


środa, 14 czerwca 2006, 19:15
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 25 grudnia 2005, 14:58
Posty: 98
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Ja wiem!! Ja wiem:)

"to coś" się nazywa KASZETY czy siakos tak;)
maska zrobiona np w fotoszpoie (2 czare paski u góry i dołu ekranu) i importujesz na kanał alfa do programu montażowego....

PS. Przy tworzeniu warstwy zmień „krycie” z 100% na 50% lub jakaś inna wartość

_________________
Pozdrawiam
Witek Knapik


środa, 14 czerwca 2006, 19:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
donkey0 napisał(a):
A może to ty odkryłeś jak można coś takiego zrobić?
Tak, z pewnością Tokksa opracował metode wykonania tego. Teraz czekamy aż napisze plugina. Jako użytkownik forum świat obrazu możesz liczyć na 10% zniżki przy zakupie i darmowe upgrade'y :lol:


środa, 14 czerwca 2006, 19:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
No nikt poprawnie jeszcze nie odpowiedział. Konkurs trwa nadal jak mecz Polska - Niemcy :D

[ Dodano: Czw Cze 15, 2006 12:05 am ]
I po meczu :(

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


środa, 14 czerwca 2006, 21:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam
Dołączę się z pytaniem, jakim programem można robić takie napisy? A podobny efekt co "Pump it up" uzyskuje nakładając dwa obrazy, z tym że jeden z filtrem.


środa, 14 czerwca 2006, 23:21
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 stycznia 2006, 16:41
Posty: 298
Post 
Widze ze sie z Toba drocza, na pierwsza sciezke dajesz glowny film i uzywasz funkcji crop aby odpowiednio przyciac gore i dol, potem na druga sciezke to co chcesz aby bylo jako pasek u gory i na samym dole. Prosto i szybko.

POZDRAWIAM


czwartek, 15 czerwca 2006, 10:47
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3291
Post 
można prościej i szybciej :mrgreen:

pozdrawiam

_________________
Obrazek


czwartek, 15 czerwca 2006, 11:15
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 2 czerwca 2006, 18:50
Posty: 66
Post 
TOKKSA po oglądnięciu fragmentów reportaży na stronce jestem pełen podziwu dla Twoich prac... Wprost nie moge nacieszyć oczu... Mam pytanko na jakim sprzęcie pracujesz?
Pozdrawiam serdecznie


czwartek, 15 czerwca 2006, 11:29
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3291
Post 
to nie sprzęt... to człowiek! ;)

pozdrawiam

_________________
Obrazek


czwartek, 15 czerwca 2006, 12:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
:lol: Dziękuję Rrobero. Mniemam, że chodziło Ci o oprogramowanie więc odpowiadam tylko i wyłącznie Pakiet Adobe. A w odpowiedzia na host21 - to nie to... :wink:

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


czwartek, 15 czerwca 2006, 13:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 stycznia 2006, 16:41
Posty: 298
Post 
No masz racje Tokksa, sie mi troche popierniczylo. Myslalem o tym murzynskim teledysku gdzie sa dwie sciezki, na glownej leci podstawowy teledysk a na gorze i dole jakies widoczki.

Jesli chodzi o pytanie tego pana na samym poczatku to radze :D uzyc F9 w premierze i potem ustawic opacity.

A mam pytanie do Tokksy, jesli mozna, gdzie na sieci mozna znales fajne przykady animacji w AE, wiekszosc przepatrzylem, moze cos nowego ???

POZDRAWIAM


czwartek, 15 czerwca 2006, 13:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
Witam host21 trafiłeś. Faktycznie pomocny w tym jest przycisk F9. Co do pytania to nie wiem. Obecnie stosujemy tylko swoje animacje stworzone u nas w studio, jednak nie prezentowane jeszcze na http://www.tokksa.pl
Jednak już niedługo będzie aktualizacja strony, więc coś nowego będzie można zobaczyć. Zapraszam

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


czwartek, 15 czerwca 2006, 13:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL