Teraz jest czwartek, 13 grudnia 2018, 01:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Połączenie 4:3 i 16:9 w jednym klipie z paskami w Adobe Pre 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 12 listopada 2005, 22:13
Posty: 32
Lokalizacja: Małopolska
Post Połączenie 4:3 i 16:9 w jednym klipie z paskami w Adobe Pre
Jak zrobić by wstawić klip prosto z kamery nagrany w 16:9 i żeby wyświetlił się z czarnymi paskami u góry i dołu. Bo teraz jak przekodowałem do mpg-a obraz mi się w tym klipie rozszerzył w pionie i zajmuje nadal cały ekran?

_________________
La Vita es Sueno


czwartek, 6 lipca 2006, 14:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
jezeli obraz byl nagrany w 16:9 to powinny byc paski (mniejsze lub wieksze), pewnie cos w opcjach projektu zle ustawiles, lub przy renderowaniu.


czwartek, 6 lipca 2006, 15:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 12 listopada 2005, 22:13
Posty: 32
Lokalizacja: Małopolska
Post 
Ustawienie projektu mam 4:3 i taka jest większość materiału w tym projekcie a tylko kilka minut chciałem wstawić w 16:9 w środku projektu.

_________________
La Vita es Sueno


czwartek, 6 lipca 2006, 20:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
w Vegasie wiem jak to zrobic


czwartek, 6 lipca 2006, 22:59
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post 
super. za to ja nie mam pojęcia jak w vegasie...

w premiere ustaw na klipie "keep aspect ratio". chyba prawym klawiszem i z menu wybierz. może ktoś kto ma pro ci powie dokładnie gdzie, bo nie wiem czy to identycznie jak w ap6 się robi czy nie.

pozdrawiam

_________________
Obrazek


piątek, 7 lipca 2006, 11:49
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 12 listopada 2005, 22:13
Posty: 32
Lokalizacja: Małopolska
Post 
Dzięki. Myślę że pomoże. Pracuje w Premiere 6.5 i nie czuję potrzeby wchodzenia w pro :),więc powinno być OK.

_________________
La Vita es Sueno


piątek, 7 lipca 2006, 12:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
GrassHoppeR napisał(a):
super. za to ja nie mam pojęcia jak w vegasie...


zabrzmialo to ironicznie troche ;)

wiesz, kolega nie podal w jakim programie pracuje wiec co mialem napisac...


piątek, 7 lipca 2006, 16:36
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post 
podał, podał... tylko w tytule...

_________________
Obrazek


piątek, 7 lipca 2006, 17:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
:oops: ok, sorry


piątek, 7 lipca 2006, 17:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL