Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 04:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 POMOCY !!! JAK WGRAĆ z DVD-R do AP 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 7 listopada 2002, 18:46
Posty: 35
Post POMOCY !!! JAK WGRAĆ z DVD-R do AP
Mam ważny materiał zgrany z mini DV na krążki DVD, chciałbym go obrobić np w AP 6.0 lub innym sofcie montażowym, czy AP zaimportuje mi taki plik i jak to mam zrobić ... ?
Czy jest to możliwe, czy muszę ten materiał wcześniej konwerować... do mpg2 itp? (...zgrywany był w AVI bezposrednio na DVD-R do nagryw. stacjonarnej). Jeśli tak to jakim programem to zrobię ? A może da sie go zgrać czymś z kompa ponownie na taśmę - mini DV ?
Słyszałem że ProCoder2 sobie poradzi, ale nie wiem jak zaimportowac plik VOB do niego?

Proszę serdecznie wszytkich obeznanych w temacie o poradę !
z góry serdecznie dziękuję, będę zobowiązany !!!

Adamej


wtorek, 11 lipca 2006, 12:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 12 listopada 2002, 22:25
Posty: 45
Post 
Ja to robie tak:

1. Zgrywam wszystkie VOB (tylko) na dysk z plyty DVD
2. Odpalam Procodera 2 :)
3. ADD-> Importuje pierwszego VOB'a. Tylko, wiecej nie potrzeba, program SAM scali Ci plik.
4. TARGET-> Tutaj wybierasz do czego ma byc skompresowany plik wynikowy (lub rozpakowany, tak jak w moim przypadku do PINNACLA)
5. CONVERT :) To wszystko :) Powinno dzialac. Mi działa


wtorek, 11 lipca 2006, 15:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 7 listopada 2002, 18:46
Posty: 35
Post 
Witaj Bahryn, dzieki za podpowiedź. :)
Mam zwyłkego ProCodera (chyba 1) bo nie widnieje obok nazwy 2... i nie chce mi sie dodac plik VOB do programu (poprzez ADD) wogóle go nie widzi...czy to możliwe? a moze coś źle robie, albo ta wersja nie obsługije VOBów?

porszę o info.
Adamej


wtorek, 11 lipca 2006, 23:38
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 12 listopada 2002, 22:25
Posty: 45
Post 
Witam.
Zmien koncowke .vob na .mpg i sprobuj jeszcze w ten sposob. Tylko wtedy bedziesz musiał kazdy plik konwertowac z osobna. Powinno zadzialac.
PZDR AND


środa, 12 lipca 2006, 07:16
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 7 listopada 2002, 18:46
Posty: 35
Post 
Witaj,
Jak i czym mam zmienić te końcówki z VOBów na Mpg ? Proszę o pomoc !!! :roll:


środa, 12 lipca 2006, 19:25
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 grudnia 2005, 00:38
Posty: 71
Post 
wybierasz menu na pliku RMB i zmieniasz nazwę pliku albo Total Commander


środa, 12 lipca 2006, 19:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 12 listopada 2002, 22:25
Posty: 45
Post 
Total Commander jest OK. Wlasnie nim to robie.
PZDR AND


środa, 12 lipca 2006, 22:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 7 listopada 2002, 18:46
Posty: 35
Post 
Witajcie !
Własnie zmieniłem Vob na MPG w Tot.Com. i w ProCoder wcisnołem >ADD... ok wszedł... ale nie mogę go przekonwertować .../nie jest aktywny przycisk CONVERT/? czemu?

Zaryzykowałem wpuszczenie tego "mpga" odrazu do Adobe Prem. 6.0 i co sie okazało ... dało rade zaimportować ale nie ma dzwięku... i po włożeniu do Timeline odrazu wywala mi Premiera (zawiesza komputer -z komunikatem "program nie odpowiada"). Lipa...:((((

Jak mam dalej postepowac aby w koncu moj mpg byl przysfajany prze A. P. lub inny program montazowy.

Proszę pilnie Was o poradę... !

z góry dzięki .
Adamej


środa, 12 lipca 2006, 22:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 12 listopada 2002, 22:25
Posty: 45
Post 
A wybrales parametry w TARGET ? Tu wybierasz do jakiego formatu ma byc wyeksportowany plik.
PZDR AND


czwartek, 13 lipca 2006, 07:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 7 listopada 2002, 18:46
Posty: 35
Post 
Tak wybrałem "Target" ustawiłem parametry do AVI DV i po 3 min kowertowania wywala się STOP i koniec pracy na materiale 30 min, ;( a i jakość tego materiału co sie przeliczył spradzałem jest słabiutka. :(((
Może w Ulead St. Video (jak gdzies wczesniej czytałem) da sie bezproblemowo zgrać plik Vob ale z zmienioną koncówką na Mpg i tam dowolnie przyciąć materiał dodac muzę, napisy i wypalic ponownie na DVD.
Prosze o rady !!!


niedziela, 16 lipca 2006, 22:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL