Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 10:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 photoshop a premiere 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 lipca 2006, 00:14
Posty: 3
Post photoshop a premiere
zrobilem w photoshopie plansze(zdjecie+napis) w skali Pal D1/DV, 720 x 576, wszystko wygladalo ok wiec zapisalem jako tiff. Pozniej zaimportowalem to do premiere 2.0, wstawilem pomiedzy ujecia, niby wszystko dobrze jednak po wyeksportowaniu go do dv avi, jakosc grafiki zrobionej w photoshopie znacznie sie pogorszyla. Wiec mam pytanie w jakiej skali,rozdzielczosci najlepiej wykonywac taka grafike zeby dobrze wygladala w zmonotowanym filmie, bylbym wdzieczny za pomoc


sobota, 29 lipca 2006, 23:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post 
Wydaje mi się że to bardziej kwestia formatu niż rozdzielczości.
Czemu tiff ? następnym razem PSD.


niedziela, 30 lipca 2006, 04:56
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 lipca 2006, 00:14
Posty: 3
Post 
zapisalem jako PSD, jednak nie rozwiazalo to problemu, nie wiem co mam zrobic, a czas mnie nagli


niedziela, 30 lipca 2006, 12:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
kblau napisał(a):
zapisalem jako PSD, jednak nie rozwiazalo to problemu, nie wiem co mam zrobic, a czas mnie nagli

Napisz, co masz na mysli gorsza jakość. Ja pliki graficzne zapisuje jako .psd i przy rozdzielczości 720x576 jakość jest super. Nie ma żadnego pogorszenia.


niedziela, 30 lipca 2006, 12:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 lipca 2006, 00:14
Posty: 3
Post 
ciezko mi to opisac, ale dysponuje linkiem, z plikiem zdr. i print screenem wykonanym podczas odtwarzania http://www.sendspace.com/file/hkl3px


niedziela, 30 lipca 2006, 12:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post 
Cytuj:
print screenem wykonanym podczas odtwarzania
print.. jest żle zrobiony nic nie widać.
Spróbuj może bezpośrednio z premierki ctrl+shift+m . Mam nadzieje też że nie rozmawiamy o przeplocie i jakość grafiki pogorszyła się kiedy widziałeś ją w TV ,a nie w odtwarzaczu PC. :wink:


niedziela, 30 lipca 2006, 14:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL