Teraz jest czwartek, 13 grudnia 2018, 15:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Pliki Video_TS łączenie 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 3 września 2005, 18:31
Posty: 7
Lokalizacja: Toruń
Post Pliki Video_TS łączenie
Witam
Nie wiem, czy na dobrym forum zadaję to pytanie, jeśli nie, to sorki.
Mam 3 płytki z kamery na których nagrane są krótkie filmy.
Wygląda to tak:
główny plik - Adio_TS
Video_TS
Audio_TS jest pusty, natomiast Video_TS wygłąda tak:
Video_TS.BUP
Video_TS.IFO
Video_TS.VOB
VTS_01_0.BUP
VTS_01_0.IFO
VTS_01_1.VOB
i tak dalej......
Mam 3 takie płytki i na każdej jest taka sama numeracja. Każda z nich ma ok 1,1GB. Chciałbym te płytki zgrać na jedną DVD.
Mam Nero, CloneDVD, UltraISO, DVD2SVCD oraz DVDDecrypter.
Czy mogę to zrobić którymś z tych programów i jak to zrobić.
Satram się od paru dni coś z tego zmontować ale nic nie wychodzi.
Proszę o pomoc. A może jest gdzieś poradnik -krok po kroku- takiego montażu?
Jeśli zadałem pytanie na niewłaściwym forum, to jeszcze raz przepraszam
pozdrowienia
wiesiek


wtorek, 1 sierpnia 2006, 10:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 lipca 2006, 22:12
Posty: 30
Lokalizacja: Dabrowa Tarnowska
Post 
DVD Movie Factory rozwiazalby twoj problem od razu utworzy ci menu z ktorego bedziesz mogl wybrac jeden z tych filmow do odtwarzania


poniedziałek, 28 sierpnia 2006, 20:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 5 listopada 2006, 14:43
Posty: 1
Post 
Witam. mam podobny problem.
po wypaleniu plytki dvd w movie factory mam tylko ok. 1 minute dobrego dzwieku+obrazu. pozniej obraz zatrzymuje sie ale dzwiek caly czas slychac... czym moze to byc spowodowane? mam wersje 5.0, 30 dniowy trial...


niedziela, 17 grudnia 2006, 15:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 4 stycznia 2007, 17:54
Posty: 2
Post 
Ja miałem to samo z kamerką sony, i dało się zgrac normalnie tylko przez program producenta (picture package menu), po wczesniejszym sfinalizowaniu płytki :D


sobota, 6 stycznia 2007, 20:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Pinnacle Studio 10 najlepiej wersja 10.6-10.7 posiada opcję importu DVD możesz więc zaimportować filmy z płyt dorobić proste MENU z trzema okienkami wyboru i mieć 1DVD z trzema filmami do wyboru. Import DVD trwa bardzo sprawnie pełną płytę improtuje kilka do kilkunastu minut.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


poniedziałek, 8 stycznia 2007, 00:51
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 22 stycznia 2007, 17:49
Posty: 9
Post 
Pytanie do poprzednika:
Załóżmy, że zaiportowałem te trzy płytki do pinnacle, dołożyłem menu itd. i chce teraz zrobić z tego jedną płytkę DVD. Czy od nowa będzie renderowanie i kompresowanie filmu na nowo, czy tez zostaną po prostu przekopiowane bez strat filmy z tych trzech płytek?
Pozdrawiam!


środa, 24 stycznia 2007, 17:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 5 grudnia 2006, 00:42
Posty: 240
Post 
To zależy

Jeśli wszystkie trzy mają te same parametry (bitrate) i wybierzesz te same parametry dla płytki finalnej i włączysz SmartRender (przeważnie jest włączony) i objętość tych plików będzie mniejsza/równa pojemności DVD to nie widzę przeszkód - pliki będą "kopiowane".

Nie wiem co się stanie jeśli będą różne bitrate'y. Na zdrowy rozum Pinnacle powinien dopasować (przekompresować) do finalnego bitrate, ale tego nie próbowałem.


środa, 24 stycznia 2007, 23:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Jeśli znasz bitrare filmów zastosuj takie samo kodowanie do efektu końcowego DVD, jeżeli nie znasz posłuż się VIRTUAL DUB z obsługą mpeg2, aby dowiedzieć się wiecej o parametrach kompresji filmuów
Pinnacle nie bedzie ponownie kodował filmu jeśli metoda i bitrare bedzie takie samo, jednak 10.7 robi to strasznie mozolnie w porównaniu do 10.6. Jako płyty końcowej proponuję użyć DVD DL wtedy może materiał się pomieści bez utraty jakości.
Ile czasowo zajmują te wszystkie filmy?

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 25 stycznia 2007, 00:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Proponuję użyć programu do autoringu dvd, np. któregoś z UleadDVDMF. Wystarczy zaimportować płyty dvd i nagrać płytę z zaimportowanych. Program domyślnie nie konwertuje materiału.
Pozdrawiam

_________________
Stanisław


czwartek, 25 stycznia 2007, 09:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL