Teraz jest sobota, 23 marca 2019, 00:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Bajkowy efekt 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Bajkowy efekt
Witam ponownie.

Przyznam się odrazu - nie szukałem odpowiedzi na forum ... bo po prostu nie wiem czego szukać (nie wiem jak to się nazywa). Chodzi mi o taki efekt, że obraz wygląda jak taki bajkowy. Bardzo ładnie to wygląda jak film idzie w zwolnionym tempie a cały obraz ma taką jakby białą poświatę, lekkie rozmycie, rozbłysk. Mam nadzieję, że zrozumieliście o co mi chodzi bo nie mam pomysłu jak to opisać :) Widziałem to w jakimś fragmencie umieszczonym chyba na tym forum, ale teraz tego nie widzę. Wiecie co to jest ? I ewentualnie jak takie coś otrzymać ?

Pozdrawiam


wtorek, 22 sierpnia 2006, 13:28
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
wiemy :D

_________________
:mrgreen:


wtorek, 22 sierpnia 2006, 13:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
To fajnie ... a powiecie towarzyszu ? Pomożecie ?


wtorek, 22 sierpnia 2006, 13:34
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
pewnie chodzi o efekt glow itp.


wtorek, 22 sierpnia 2006, 14:42
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3261
Post 
Kod:
a = slowdown(aviSource("clip.avi").Blur(0,1)
mergeClips(a,a.levels(100,1,230,0,255).boxblur14(20,2,1000))


pozdrawiam

_________________
Obrazek


wtorek, 22 sierpnia 2006, 15:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
No to wiem już coś więcej ;) Dzięki ;) Teraz jak byście mi pomogli w osiągnięciu takiego efektu to by było super ;) W Pinnacle jest taki efekt ? Szczerze mówiąc nie pamiętam żeby coś takiego tam było ... przynajmniej w standardowej wersji.

[ Dodano: Wto Sie 22, 2006 4:17 pm ]
GrassHoppeR napisał(a):
Kod:
a = slowdown(aviSource("clip.avi").Blur(0,1)
mergeClips(a,a.levels(100,1,230,0,255).boxblur14(20,2,1000))



GrassHoppeR, dokładnie o to mi chodzi ... ale niestety nie mam zielonego pojęcia o czym do mnie mówisz w tym fragmencie przed foto :) W Pinnacle można coś takiego zrobić ? Mam tylko ten program ... legalny.


wtorek, 22 sierpnia 2006, 15:14
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3261
Post 
jest to fragment skryptu z AviSynth'a http://www.avisynth.org
jest darmowym otwartym projektem, więc można sobie pisać skrypty i pluginy samemu. powyższy fragment zawiera implementację mojej procedury (slowdown) i plugiu (mergeClips) napisanego w C++. niestety nie sądzę, aby dało się to podpiąć do pinnacle...

pozdrawiam

_________________
Obrazek


wtorek, 22 sierpnia 2006, 15:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A czy jest jakieś inne rozwiązanie ? Chodzi mi o to czy np. mogę zrobić fragment w tym programie o którym piszesz i połączyć to z resztą materiału w Pinnacle. Zrobiłem film dla kumpla z wesela (gratisowo) i chciałbym jeszcze dodać taki efektowny teledysk.


wtorek, 22 sierpnia 2006, 15:29
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
mysle ze w dodatku "zenote" da rade cos takiego uzyskac, ale nie wiem czy on wspolpracuje z Pinnacle...


wtorek, 22 sierpnia 2006, 17:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
Grass to co pokazałeś tymi fotami to normalnie mistrzostwo świata. Czy w jakikolwiek sposób moge uzyskać to w Adobe Premiere 1.5 Pro 8O ?

_________________
Powoli do celu...


wtorek, 22 sierpnia 2006, 23:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
cactus-corp napisał(a):
Grass to co pokazałeś tymi fotami to normalnie mistrzostwo świata. Czy w jakikolwiek sposób moge uzyskać to w Adobe Premiere 1.5 Pro 8O ?
Samym premiere nie bardzo, do tego potrzebne się tryby mieszania. Ale poszukaj pluginów Pete'a Wardena (są darmowe), a konkretnie filtra Bloom, jest to plugin do AE, ale powinien działać pod premiere. Do tego jeszcze korekta koloru.


środa, 23 sierpnia 2006, 00:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Polecam Vegas'a - tam w snandardzie jest taki efekt :idea:

Obrazek

Wersja trial na stronie Sony :)

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


środa, 23 sierpnia 2006, 08:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 25 sierpnia 2006, 13:08
Posty: 18
Lokalizacja: Bełchatów
Post 
Polecam Adobe After Effects - filtry soft focus, levels i colorama jak chcecie podrasowac obrazek :)


piątek, 25 sierpnia 2006, 14:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Skąd wziąłeś tego soft focusa? A colorama służy do innych rzeczy.


piątek, 25 sierpnia 2006, 18:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 20 czerwca 2006, 15:56
Posty: 6
Post 
a w ediusie można taki efekt uzyskać?


czwartek, 7 września 2006, 19:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 13 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL