Teraz jest niedziela, 24 marca 2019, 20:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 efekt zoom Foto 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 19:12
Posty: 69
Post efekt zoom Foto
Jak w Adobe after effect uzyskac efekt zoomujacego sie zdjecia badz przesuniecia z jednego miejscado drugiego np zaczynając od oka pokazując całą głowe typowy efekt w filmach dokumentalnych
potrzebny jest jakis plugin?
prosze o pomoc


środa, 23 sierpnia 2006, 19:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Cytuj:
potrzebny jest jakis plugin?
Tak, nazywa Adobe Help Center. Od wersji 7.0 After Effects Adobe daje do w standardzie.
BTW jest to uniwersalny plugin, który działa z każdym produktem adobe (nawet z samym sobą)


środa, 23 sierpnia 2006, 19:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
-Damian- napisał(a):
Cytuj:
potrzebny jest jakis plugin?
Tak, nazywa Adobe Help Center. Od wersji 7.0 After Effects Adobe daje do w standardzie.
BTW jest to uniwersalny plugin, który działa z każdym produktem adobe (nawet z samym sobą)


:lol: :mrgreen:

ale sie uśmiałem :mrgreen:

_________________
Powoli do celu...


czwartek, 24 sierpnia 2006, 00:32
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 25 sierpnia 2006, 13:08
Posty: 18
Lokalizacja: Bełchatów
Post 
Hehe dobre :)

A wracając do 1 pytania....to moze zaproponuję najpierw nauczyc sie podstaw ze strony http://www.adobe.com :) A pozniej brac sie za zabawe z AAE


piątek, 25 sierpnia 2006, 14:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1660
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post 
A nie prościej wykorzystać motion w ap ? :mrgreen:

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


piątek, 25 sierpnia 2006, 14:34
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 19:12
Posty: 69
Post 
Metodą prób i błedów doszedłem sam -keyframe jest potrzebny ja miałem jedynie problemy ze aimacją zdjecia a teraz wiem ze jesli plik nie jest zapisany w formacie photoshopa to nici z animacji to tak mała podpowiedz dla reszty ktora bedzie miała podobny problem


wtorek, 29 sierpnia 2006, 11:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
sowask8 napisał(a):
to tak mała podpowiedz dla reszty ktora bedzie miała podobny problem
Lepiej niech reszta nie słucha tej podpowiedzi, bo jest nic nie warta.


wtorek, 29 sierpnia 2006, 12:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post Re: efekt zoom Foto
sowask8 napisał(a):
Jak w Adobe after effect uzyskac efekt zoomujacego sie zdjecia badz przesuniecia z jednego miejscado drugiego np zaczynając od oka pokazując całą głowe typowy efekt w filmach dokumentalnych
potrzebny jest jakis plugin?
prosze o pomoc


witam
po dozie uśmiechu warto kol.'sowask8' poinformować, że uzyskanie efektów o które się pyta są jednymi z podstawowych w każdym sofcie do NLE. Najczęściej występują pod nazwą: motion, zoom, scale, position itd.
pozostaje je odnaleźć w menu i ćwiczyć, ćwiczyć......
pozdrawiam


wtorek, 29 sierpnia 2006, 17:35
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 19:12
Posty: 69
Post 
-Damian- napisał(a):
Lepiej niech reszta nie słucha tej podpowiedzi, bo jest nic nie warta.

Najlepiej napisac ze zle nie bede sie kłócił u mnie to działa wiem ze avid ma tą opcje wiem ze niektore programy to mają ale ja korzystałem z adobe.
DAMIAN to chociaz rozwiniesz tą mysl?


czwartek, 31 sierpnia 2006, 00:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
-Damian- napisał(a):
DAMIAN to chociaz rozwiniesz tą mysl?

A co ma rozwijać. Dobrze napisał. Proponuje najpierw poczytać to forum i wtedy zadawac jakieś konkretne pytania, unikniesz wtedy ironicznych odpowiedzi.
A wracając do Twojego stwierdzenia że tylko zrobisz to z plikiem Photoshopowym jest to totalna bzdura. Zrobisz to praktycznie z każdym plikiem graficznym wliczając jpg, tiff, bmp itp.
Naprawdę poczytaj lekturę tego forum. Znajdziesz wiele cennych wskazówek.

Miłego Dnia!


czwartek, 31 sierpnia 2006, 09:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
chyba obędzie się bez AE, trzeba użyć pan/scan do powiększenia i motion do ruchu

pozdrawiam


czwartek, 31 sierpnia 2006, 12:42
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL