Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 14:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Problem z dzwiękiem w materiale ze stacjonarnej nagryw. dvd 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 8 lipca 2006, 12:03
Posty: 13
Post Problem z dzwiękiem w materiale ze stacjonarnej nagryw. dvd
Kupilem niedawno stacjonarną nagrywarkę dvd z wbudowanym magnetowidem. Gdy nagram sobie kawałek program, biore do kompa do obrobki. Wszystko ladnie, plik jest w formacie ".vob". Zmieniam rozszerzenie na .mpg aby to obrobic w vegasie lub w pinnacle. Ale gdy chce to wrzucic do vegasa to vegas robi tylko jeden slad, video. Natomiast jest brak dzwieku. A w pinnacle jest problem bo widzi dzwiek i video, ale nie chce odtworzyc nawet minuty tego nagranego programu. Co sie dzieje? Gdy przejade ten sam kawałek ProEncoderem do formatu MPEG-2 to po wrzuceniu do Vegasa od razu robia sie dwa slady, video i audio. Tak samo w pinnacle od razu odtwarza. Jest to bardzo uciazliwie bo zajmuje to dwa razy wiecej czasu. Mozna temu jakos zaradzic? Dodam jeszcze ze gdy chce sie odtworzyc ten sam plik przed ProEncoderem w zwyklym odtwarzaczu takim jak: WINDOWS MEDIA PLAYER lub ALLPLAYER to jest dzwiek i audio. Cos sie dzieje gdy chce je edytowac. Pozdrawiam


poniedziałek, 28 sierpnia 2006, 09:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Wiem, że "szukaleś" na forum .... 8) ... ale tym razem zrób to uważniej i nie nadawaj pracy naszemu moderatorowi :idea:

... to już było tłuczone do bólu.

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


poniedziałek, 28 sierpnia 2006, 11:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Najprawdopodobniej problemem jest kodowanie dźwięku jezeli film kodowany jest do DD5.1 lub DD2.0 a programy nei posiadają wykupionej obsługi dźwięku np w Pinnacle należy dokupić dodatkowe klucze aktywacyjne, lub przy nagrywaniu na nagrywarce film wymusić ustawienia dźwięku PCM lub MPA. PCM odtworzy każdy program.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


poniedziałek, 28 sierpnia 2006, 23:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 8 lipca 2006, 12:03
Posty: 13
Post 
a no wlasnie na tym problem polega ze nagrywam dźwiek z kodowaniem PCM. zmienilem dzisiaj na moment na BitStream i wrzucielem do kompa ale to samo sie dzieje. Podejrzewacie co moze byc nie tak?? Zrobice to samo u siebie. Wezcie jakakolwiek plyte dvd, skopiujcie jeden plik VOB i zmiencie rozszerzenie na MPG. Sprobujcie wrzucic ten plik do vegasa lub do pinnacle i dajcie znac czy dzwiek jest. Pozdrawiam


wtorek, 29 sierpnia 2006, 14:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL