Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 15:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 CO JEST GRANE?? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 19 lipca 2006, 01:00
Posty: 13
Post CO JEST GRANE??
Witam. Przechwyciłem obraz(z Pan NV-GS37) przez ieee1394, za pomocą programu Pinnacle Studio 9.3. Potem zabrałem się do edycji, powstawiałem efekty itd i przeszedlem do tworzenia filmu. tu nie wiedzialem za bardzo w jakim formacie go stworzyc, cos tam pozaznaczlem. Efekt koncowy byl taki ze stworzylem 11 minut filmu w formacie avi(zajmował okolo 3gb), ktory byl kiepskiej jakości(drobne paseczki wokól postaci i przy szybszym poruszaniu kamerą). Moje pytania sa takie: Jakie błedu popełniłem, w jakim formacie powinienem zrobic film, czemu jest od taki duzy, i jak poprawic jakosc? Poczytalem troche to forum i dowiedzialem sie ze moj model kamery robi dosyc ladne filmy wiec zdziwiłem sie czemu nie bylo tak w moim przypadku, ale nie znalazlem odpowiedzi na moje pytania. Chcę zanzaczyc ze pod wzgledem obróbki i filmowania jestem całkowicie zielony, wiec prosilbym o jak najdokladniejsze wytlumaczenie tego co powinienem zrobic. Powiem takze ze podczas przechwytywania filmu zamknąlem wszystkie zbędne programy. Mojqa konfiguracja to 80gb pod NTFS, 265mb DDRAM, gf4 64mb, athlon 2.0 xp. Bardzo prosilbym o pomoc, z góry dziekuję

[ Dodano: Wto Wrz 05, 2006 2:26 pm ]
zapomnialem dodac: WinXP z drugim Service Packiem, CodecPack All in 1 6027, ffdshow


wtorek, 5 września 2006, 13:22
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4576
Lokalizacja: Tczew
Post Re: CO JEST GRANE??
maciekmaciek napisał(a):
tu nie wiedzialem za bardzo w jakim formacie go stworzyc, cos tam pozaznaczlem. Efekt koncowy byl taki ze stworzylem 11 minut filmu w formacie avi(zajmował okolo 3gb), ktory byl kiepskiej jakości(drobne paseczki wokól postaci i przy szybszym poruszaniu kamerą).

To przeplot, konieczny żeby film był widziany w dobrej jakości w telewizorze. Żeby go w komputerze nie było widać, trzeba użyć odtwarzacza likwidującego skutki użycia przeplotu na monitorze komputera. Na przykład Power DVD to potrafi.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 5 września 2006, 13:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
uzywanie wyszukiwarki na forum naprawde nie boli :twisted: a jak jest tak skomplikowana, że trudno ją pojac, to polecam http://www.google.pl :] Ten temat byl tyle razy omawiany, bylo juz tyle watkow o tym, ze nie sposob zliczyc... !!!

_________________
:mrgreen:


wtorek, 5 września 2006, 13:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
No, ale kolega nie wiedzial, ze ten efekt to przeplot. Teraz bedzie mogl uzyc wyszukiwarki. :D


wtorek, 5 września 2006, 14:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
DiscoLED napisał(a):
No, ale kolega nie wiedzial, ze ten efekt to przeplot. Teraz bedzie mogl uzyc wyszukiwarki. :D
ej nie bede sie spieral w tak blachym problemie ale wystarczy przejrzec (ze 30 minut) ostatnie tematy zeby uzyskac odpowiedz :]

_________________
:mrgreen:


wtorek, 5 września 2006, 14:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: CO JEST GRANE??
maciekmaciek napisał(a):
Chcę zanzaczyc ze pod wzgledem obróbki i filmowania jestem całkowicie zielony, wiec prosilbym o jak najdokladniejsze wytlumaczenie tego co powinienem zrobic.


... każdy z nas kiedyś zaczynał i niejednokrotnie włożył mnówstwo zdrowaia, aby dojść do czegoś :idea:
Zapewniam Cię, że nie było wtedy forów takich jak to i jedyne co pozostawało to metoda wielu testów :idea:

Dlatego czas najwyższy przyjrzeć się bliżej opcji szukaj i skorzystać z napisanych gdzieś tu wątków, które są niczym więcej jak gotowym "bilansem" pracy piszących tutaj kolegów :idea:

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


wtorek, 5 września 2006, 15:09
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4576
Lokalizacja: Tczew
Post 
Jak już tak młodego kolegę "ustawiacie", to przynajmniej za prawdziwe winy: Temat "Co jest grane" jest źle sformuowanym tematem, bo następny młody kolega zostanie odesłany z problemem pasków na ekranie do wyszukiwarki, a tam... Maćkowe "Co jest grane" i znajdź człowieku paski :mrgreen: .
pozdrawiam

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 5 września 2006, 15:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 19 lipca 2006, 01:00
Posty: 13
Post 
Zbiliście mnie swoimi klawiaturami po głowie, ale w sumie racja. Troszeczke poszukałem i szczególnie ciekawy jest instruktarz Pana ao jak uzywać Sony Vegas, własnie instaluje i zobaczymy co z będzie.


wtorek, 5 września 2006, 16:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
maciekmaciek napisał(a):
Zbiliście mnie swoimi klawiaturami po głowie, ale w sumie racja. Troszeczke poszukałem i szczególnie ciekawy jest instruktarz Pana ao jak uzywać Sony Vegas, własnie instaluje i zobaczymy co z będzie.


Nie przejmuj się aż tak 8) :)
Złajanie nikomu jeszcze nie zaszkodziło :lol:

Po prostu poszukaj zanim napiszesz (szczególnie jeśli pytasz o elementarne rzeczy) - każdy na różny sposób podchodzi do forum, ja akurat często tu zalądam, aby poszukać czegoś, dowiedzieć się czegoś nowego szczególnie o innych programach do NLE i sorry wybacz jak np na temat "przeplotu" czytam 30 topiców, z których 29 jest bezwartościowych, a które jestem zmuszony przejrzeć :idea:

Co do Vegasa - to dobry wybór a ta instrukcja to klika screenów, dla początkujacych którzy sądzą, że są na tyle zdeterminowani, aby go poznać 8).. a od podstaw trzeba zacząć 8) :)

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


wtorek, 5 września 2006, 16:37
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL