Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 12:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Transparency w AP gdzie go szukac? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Transparency w AP gdzie go szukac?
Wykonalem sobie animacje (czoloweczke) w Ulead Cool 3d zgodnie z opisem z "Cyfrowe Wideo" PC World Komputer Special. Wykonalem zgodnie z opisem punkt 8 czyli zapisalem animacje tak jak sugeruje autor i zgodnie z punktem 10 opisu zaimportowalem klip do AP 6. Umiscilem go na sciezce video 2. Natomiast nie moglem znalezsc w AP opcji Transparency i klucza Alpha Chanel. Jak mniemam jest on potrzebny do nałozenia z zrobionej animacji na scizke video 1aA z efektem przenikania.
W chwili obecnej animacja sobie jest ale na czarnym tle...... . I nijak nie chce sie połaczyc z klipem ze sciezki nizej.
czy ktos wie gdzie szukac opcji Transparency. A moze mozna to zrobic inaczej?
Oskar


czwartek, 3 kwietnia 2003, 17:55
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 kwietnia 2002, 11:32
Posty: 104
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Transparency w AP gdzie go szukac?
oskar napisał(a):
Wykonalem sobie animacje (czoloweczke) w Ulead Cool 3d zgodnie z opisem z "Cyfrowe Wideo" PC World Komputer Special. Wykonalem zgodnie z opisem punkt 8 czyli zapisalem animacje tak jak sugeruje autor i zgodnie z punktem 10 opisu zaimportowalem klip do AP 6. Umiscilem go na sciezce video 2. Natomiast nie moglem znalezsc w AP opcji Transparency i klucza Alpha Chanel. Jak mniemam jest on potrzebny do nałozenia z zrobionej animacji na scizke video 1aA z efektem przenikania.
W chwili obecnej animacja sobie jest ale na czarnym tle...... . I nijak nie chce sie połaczyc z klipem ze sciezki nizej.
czy ktos wie gdzie szukac opcji Transparency. A moze mozna to zrobic inaczej?
Oskar


Spróbuj zaznaczyć klip na timeline prawym przyciskiem myszy. Dalej z menu kontekstowego wybierz Video options -> transparency. WYskoczy okienko z różnymi mozliwościami (m.in. alpha channel). Jeśli animację masz na czarnym tle z opcji wybierz "Screen". Powinna się nałożyć na film.


czwartek, 3 kwietnia 2003, 18:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 2 kwietnia 2003, 14:42
Posty: 19
Lokalizacja: Swietokrzyskie
Post 
Klip ktory ma byc naniesiony na inny klip nalezy umiescic w sciezce VIDEO 2 nastepnie nalezy go zaznaczyc i klikajac na nim prawym przyciskiem myszy wybrac opcje VIDEO OPTIONS > TRANSPARENCY. Ukazuje sie nowe okno i w KEY Type jest Alpha Channel.
U mnie przynajmniej tak wlasnie to wyglada (dzialam na AP 6.5).

Pozdrawiam
Falis


czwartek, 3 kwietnia 2003, 18:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Działa i dziekuje kolegom barzdo za pomoc
Oskar


czwartek, 3 kwietnia 2003, 19:50
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL