Teraz jest poniedziałek, 19 października 2020, 23:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 After Effect - mały problem z nakładaniem obrączek. 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 10:49
Posty: 302
Lokalizacja: Myślenice
Post After Effect - mały problem z nakładaniem obrączek.
Problem polega na tym że w momencie zbliżenia nakładanych obrączek przez młodego na rękę młodej na jednym z palców młodej odkleił się tips (czy jak to tam zwą :) ) I terazz jak najprościej przenieść tipsa z jednego paznokcia na drugi. Lub może jakoś chociaż zmienić kolorystykę paznokcia bez tipsa na kolorystykę tipsa - wtedy nie będzie się to aż tak rzucało w oczy. Wiem że to głupota ale są panie dla których ta sytuacja równa się prawie pokazaniem publicznie się w wałkach na głowie. ;)

Chyba że może jakiś inny prostszy sposób? Materiału jest zaledwie kilkanaście sekund.


czwartek, 28 września 2006, 17:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Daj jakiegoś screena, bo tak to trudno coś doradzić


czwartek, 28 września 2006, 18:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 10:49
Posty: 302
Lokalizacja: Myślenice
Post Oto te kilka sekung TIPSA ;)
Plik tips.m2p :

http://members.lycos.co.uk/maxmaximus/test/


czwartek, 28 września 2006, 19:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Zrobiłem to tak
1. Zduplikowałem warstwę i wybrałem klatkę, gdzie "dobry" paznokieć jest cały widoczny, wymaskowałem go, wybrałem Freeze Frame
2. Zmieniłem Anchor Pointa wymaskowanego fragmntu na jego górny brzeg
3. Wytrakowałem "zły" paznokieć w obszarze gdy jest cały widoczny
4. Dane z trakera podpiąłem do wymaskowanego fragmentu prostym expression
5. Trzeba było jeszcze dopasować rotation
W miejscach, gdy tylko część paznokcia jest widoczna, trzeba już ręcznie dopasowywać pozycję i maskę

Jak chcesz, to moge ci wysłać projekt, ale tylko z trakowanym fragmentem, reszty nie chciało mi sie robić


czwartek, 28 września 2006, 19:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 10:49
Posty: 302
Lokalizacja: Myślenice
Post 
Byłbym wdzięczny za choć początek projektu. Reszte pobawie się klatka po klatce i może jakoś dopasuję tą maskę poprawnego paznokietka. Maila mam udostępnionego. Dzięki wielkie.


czwartek, 28 września 2006, 23:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
Maximus, podziel się efektem poprawek proszę.

Pozdrawiam gorąco


piątek, 29 września 2006, 09:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL