Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 10:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Kompatybilność ap pro 2 z innymi programami... 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 września 2006, 22:21
Posty: 58
Post Kompatybilność ap pro 2 z innymi programami...
Witam !

Załozylem ten temat by dowiedziec ktore z programow dzialajacych jako wtyczki dobrze integrują sie z najnowszą wersją ap . Wczesniej pracowalem na ap 6.5 , przyznam ze nie mialem problemow jesli chodzi o kompatybilnosc, po przesiadce na ver pro 2.0 juz takie mam :(.

Zacząlem od procodera 2.04 , po zainstalowaniu funkcja eksportu zaistaniala ale... pojawiają sie roznego rodzaju błedy (załączam szoty).W koncu po krotkiej "klikaninie" na okienka bledow export rusza, po zakonczeniu czas na drugą serie wyskakujacych okienek po czym info o tym ze premiere zostanie zamkniety! i bum :). Plik wynikowy (mpeg2) jest poprawny,ale sposob jego uzyskania mi nie odpowiada :] .

Kolejynm prog. na kolejce byl zestaw efektow video fx rowniez z canopusa, tutaj na szczescie problemow brak :) pomimo tego ze podczas instalacji istniala tylko opcja pluginu for AP pro 1.5.

Twixtor 4.58 - po dodaniu filtra do jakiegos klipu strasznie zwalnia prace, chocby poruszanie sie po timeline sprawa problemy i to niezłe,zdarza sie takze czerwony ekran w podgladzie (dziwne??).W tym przypadku podejrzewam malą wydajnosc mojego komputera (jesli chodzi o zwolnienie) ale braku pelnej kompatybilnosci tez nie moge wykluczyc (czerwony ekran?? )

Na ap 6.5 korzystalem czesto z borisa red 3.0 ... Obawiam sie ze instalowanie pod pro 2.0 nie bedzie mialo sensu ( jesli sie myle - POPRAWCIE :) a bardzo bym tego chcial ).

Jesli chodzi o AE to zarowno 6.5 jak i 7 nie powinny stwarzac problemow (domysł).

Nie mam pojecia jak pakiet efektow adorage vol 1-9 bedzie wspolpracowal o ile wogole bedzie ??.

SmartSound Quicktracks for Premiere Pro - przeczytalem istniejący juz wątek (najświeższy) na temat problemow jakie juz "przemix" zaobserwowal , niestety obawiam sie ze moze byc problem z "pogodzeniem" SS z ver pro 2.0 .

...

Nie chcialbym cofac sie w przeszlosc i instalowac ap6.5, dlatego raczej pozostane przy ver 2.0 pro ktory bardzo mi sie spodobał :).
Z gory jestem wdzieczny za kazdą odpowiedz ktora pojawi sie w tym wątku, kazde doswiadczenia/spostrzezenia są bardzo cenne :)

pozdrawiam


czwartek, 5 października 2006, 17:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Cytuj:
Zacząlem od procodera 2.04 , po zainstalowaniu funkcja eksportu zaistaniala ale... pojawiają sie roznego rodzaju błedy (załączam szoty).W koncu po krotkiej "klikaninie" na okienka bledow export rusza, po zakonczeniu czas na drugą serie wyskakujacych okienek po czym info o tym ze premiere zostanie zamkniety! i bum . Plik wynikowy (mpeg2) jest poprawny,ale sposob jego uzyskania mi nie odpowiada :] .
Tu z pretensjami do canopusa. W najnowszej wersji AP i AE adobe zmieniło nieco funkcjonowanie pluginów i jakoś pozostali producenci potrafili wypuścić zmodyfikowane wersje pluginów.
NLMan napisał(a):
Twixtor 4.58 - po dodaniu filtra do jakiegos klipu strasznie zwalnia prace, chocby poruszanie sie po timeline sprawa problemy i to niezłe,zdarza sie takze czerwony ekran w podgladzie (dziwne??).
Twixtor działa bezproblemowo, zresztą ta wersja jest już przystosowana do nowych wersji programów adobe. Polecam helpa i tutoriale z oficjalnej strony, naprawdę ciekawe i pisze nt wydajności i co nie jest zalecane pod AP.


czwartek, 5 października 2006, 17:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Poczytaj ten wątek.
Znajdziesz tam programy (może nie najnowsze wersje), które sprawdziłem osobiście.


czwartek, 5 października 2006, 19:05
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 września 2006, 22:21
Posty: 58
Post 
dzieki za szybką odpowiedz :)

-Damian- napisał(a):
Tu z pretensjami do canopusa. W najnowszej wersji AP i AE adobe zmieniło nieco funkcjonowanie pluginów i jakoś pozostali producenci potrafili wypuścić zmodyfikowane wersje pluginów.


Ehh szkoda,bo mam duzo wlasnych sprawdzonych profili do kompresji w procoderze i niechcialbym znow eksperymentowac, a czy sensowne jest celowe,kazdorazowe zwieszanie premiery podczas kompresji ? (wątpie) Czy tez moze lepiej przerzucic sie na cos innego,w pelni pasującego do ap 2.0 pro ? ( CCE? )


Cytuj:
Twixtor działa bezproblemowo, zresztą ta wersja jest już przystosowana do nowych wersji programów adobe. Polecam helpa i tutoriale z oficjalnej strony, naprawdę ciekawe i pisze nt wydajności i co nie jest zalecane pod AP.


dzieki.Przeczytam,sprawdze, wnioski wyciągne :) Czyli jednak moj komputer jest slaby :lol: stad te nagle zwolnienia dzialania :?

"zet120" dzieki za linka :) :oops: chyba za slabo szukalem skoro nie znalazlem tego tematu wczesniej :lol:
Boris red 3.04 gl znalazl sie na Twojej liscie i to mnie cieszy (tak samo jak i adorage ), bowiem tak jak wspomnialem wczesniej - posiadam ten program ( na marginesie - czy boris red 3.0 to jest to samo co boris red 3.0 gl ? Ja nigdzie "GL" nie znalazlem w samym programie - "about ..." )

Posiadam rowniez "Canopus XPlode 4.0" ale nie potrafie go uaktualnic do wersji 4.04 :(

Potwierdzam dzialanie pod ap 2.0 pro (kazdy z tych programow posiada tylko wtyczke do ap pro 1.5) :
Canopus PhotoAlbum 2.04,
Canopus Video FX 2.02
.

Canopus Imaginate 2 - tutaj sam nie wiem jak do konca jest, poniewaz istalacja przebiegla OK , wtyczka niby sie zainstalowala ale pod samym premiere o niej nie slychac (nie moge jej znalezc ani w przejsciach ani efektach ..? )

dzieki raz jeszcze za kazdą odpowiedz :)


czwartek, 5 października 2006, 19:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
NLMan napisał(a):
czy boris red 3.0 to jest to samo co boris red 3.0 gl

Tak to jest to samo.

NLMan napisał(a):
Posiadam rowniez "Canopus XPlode 4.0" ale nie potrafie go uaktualnic do wersji 4.04

Zatem uważnie czytaj ten wątek.

Jeżeli chodzi o program Imaginate to o ile mnie pamięć nie myli to jego współpraca a AP Pro1.5 i 2.0 polega na tym, że po instalacji plugina Premiere pozwala importować plik projektu Imaginate IVP, a potem go edytować.


czwartek, 5 października 2006, 20:32
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 września 2006, 22:21
Posty: 58
Post 
(nie mialem dostepu do neta, stad tak duzy odstep czasowy od mojej ost. odpowiedzi ... )

zet120 napisał(a):
Zatem uważnie czytaj ten wątek.


Własnie... ten wątek ukazuje nijako rozwiazanie mojego problemu, ale problem tkwi w tej weryfikacji :( .Sprobuje doszczetnie "wymazac" xploda z systemu i zaczac ponownie wg tych wskazowek. Prob nigdy za wiele, moze akurat :)

Czy moglbym poprosic o rade w wyborze dobrego programu kompresujacego zamiast procodera ,ktory niestety ma powaznie problemy ze wspolpraca z ap pro 2.0 ??

Jeszcze jedno pytanie, ale to juz bardziej niezwiazane z tematem. Bardzo fajnym i ciekawym efektem są kolorowe kwiaty kiedy reszta otoczenia jest w tonacji czarno-bialej.Wiem ze istnieje kilka sposobow na uzyskanie takiego efektu,kiedys sam probowalem swoich sił zgodnie z jakims tutorialem ale niestety zniechecilem sie bo efekt koncowy nie był wcale taki rewelacyjny co nie znaczy ze przestalo mi zalezec na jego uzyskaniu i tutaj moja prosba - czy moglby ktos z uprzejmych kolegow filmowcow wskazac mi najbardziej profesionalny sposob do uzyskania takiego efektu, bede bardzo wdzieczny za kazdą porade :).Dodam ze do dyspozycji mam ap pro 2.0 oraz AE 7.0 pro (wkrotce).

Z góry bardzo dziekuje .

pozdrawiam

Dodano: Wto Paź 10, 2006 12:17 pm
:( ... Problemy,problemy...

Czy Cinema craft encoder 2.7 sp to dobry program kompresujacy ? nie bede mial z nim problemow przy eksporcie do mpeg2 bezposrednio z ap 2pro ? Bo jesli chodzi o procodera to sie poddaje ... :x

Time warp czy time remaping ? ktory z nich lepiej nadaje sie do dynamicznej zmiany tempa odtw. ?

Stawiam pierwsze kroki w AE a zaczynam od ver 7.0 (stwierdzilem ze to bezsensu zaczynac od starszych ). To bardzo mocne narzedzie, ale problem w jego obsludze :/ .Nie rozumiem do konca jak przebiega wspolpraca z AP- w AE mozna zapisac efekty pracy do pliku *pproj ktory obsluguje AP ale po wczytaniu do AP wyskakuje blad o braku pluginow ktore uzylem w AE - bezsens, mozna tez otworzyc projekt AP w AE ale osobiscie uwazam ze to rozwiazanie nie jest za wygodnie, wolałbym uzywac AE np jako plugina wew Premiery :| i bezproblemowo tworzyc chciane efekty .Prosty przyklad - chce dynamicznie zmienic temp odtw ,AE zawiera takie pluginy ,AP nie ,wiec musze zapisac projekt , otworzyc go w AE ,dodac plugin ,znow zapisac i ponownie otworzyc w AP po czym zapewne pokaze sie blad o braku takiego pluginu... brrr :( Jesli tak ma wygladac wspolpraca blizniaczych produktow to ja czuje niesmak !

Prosze o naprowadzenie/wyjasnienie jak to w koncu jest ?

pozdrawiam :)

Dodano: Wto Paź 10, 2006 9:52 pm
prosze o odp :( przyznam ,ze czas gra na moją niekorzysc - wazna sprawa.dzieki

Dodano: Sro Paź 11, 2006 11:57 am
W wolnym czasie prosze o jakąkolwiek odpowiedz .Dziekuje.

pozdrawiam


poniedziałek, 9 października 2006, 10:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Cytuj:
Jeżeli chodzi o współpracę AE i AP Pro2 to pewną namiastką jest Dynamic Link
A czego byś jeszcze chciał. Dla mnie DL jest świetny. Co do współpracy tych programów, to można sie doczepić jedynie do importu projektów premiera przez AE (nierozpoznawanie napisów i przejść)


piątek, 13 października 2006, 19:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
-Damian- napisał(a):
A czego byś jeszcze chciał.

A takiego rozwiązania jak np. w BorisFX.
Zaznaczam na Timeline klip, otwieram w Borisie stosuję Velocity Remap, potem Apply i po zabawie. :wink:

P.S.
Co zrobić aby okno wróciło do normy??


piątek, 13 października 2006, 21:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
zet120 napisał(a):
Co zrobić aby okno wróciło do normy??
Wyedytuj posta zaraz nad moim


sobota, 14 października 2006, 09:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 września 2006, 22:21
Posty: 58
Post 
dzieki za odpowiedzi ..., ktorych nie widze :( , nie wiem co jest grane ,ale od mojej ost. odpowiedzi sa tylko same puste pola (szot) :/ . Raczej nie ma zadnej opcji "chowania" nowych postow ?? .wrr

[ Dodano: Sob Paź 14, 2006 11:11 am ]
LOL :oops: sorki...nie wpadlem na to ze jakos dziwnie wszystko sie przesunelo w prawo ale JEST :) mojego poprzedniego posta NIE BYLO :)

[ Dodano: Sob Paź 14, 2006 11:33 am ]
zet120 napisał(a):
Cytat:
Własnie... ten wątek ukazuje nijako rozwiazanie mojego problemu, ale problem tkwi w tej weryfikacji

@#$%$#@#$%$#@#$%%#$#@#@#@ Mam nadzieję, że zrozumiałeś?


ohh yeah :].



zet120 napisał(a):
Jeżeli chodzi o współpracę AE i AP Pro2 to pewną namiastką jest Dynamic Link dostępny w pakiecie Production Studio



-Damian- napisał(a):
Dla mnie DL jest świetny



:).Zainteresuje sie tym pakietem , DL - brzmi nieźle.


zet120 napisał(a):
A dlaczego nie skorzystasz z wbudowanego w AP Pro kompresora?

A nie jest on jakos "gorszy" , w porownaniach jakosci kompresji nigdy wbudowanego w premiere kompresora sie nie porownuje ? Póki co zostalem przy procoderze 2 pomimo tego ze za kazdym razem "wykrzaczy" mi premiere :).



Jak zainstalowac canopus photo album jesli przy instalacji pojawia sie komunikat o tym ze instalator nie mogl odnalezc w systemie zadnego programu do edycji po czym przerywa sie instalacja ? Najpierw zainstalowac starszą premiere , a potem update do ver 2.04 ktora juz obsluguje ap pro 1.5 , na koncu usunac starszą premiere ? Po drodze nie bedzie problemow ?

dzieki za odpowiedzi heh, teraz juz wiem ze są "na boczku" :]


sobota, 14 października 2006, 10:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
NLMan napisał(a):
A nie jest on jakos "gorszy"

Ani on gorszy ani lepszy, ma jednak niezaprzeczalną zaletę, a mianowicie jest zintegrowany z AP Pro, pracuje bezproblemowo, posiada sporo predefiniowanych presetów, umożliwia uzyskanie dzwięku AC3 i co najważniejsze całkowicie zaspokaja moje potrzeby w tym względzie. :wink:
Jeżeli jednak jesteś typem "szkiełko i oko" musisz szukać innych, pewnie mniej wygodnych ale zapewniających lepszą jakośc rozwiązań.


NLMan napisał(a):
Jak zainstalowac canopus photo album

Ten temat również był poruszany kilka razy na forum np. tutaj.
Odpowiedź o weryfikację płytki znajdziesz wyżej. :twisted:

P.S.
HELP.
Co powinienem zrobić aby okno wróciło na swoje miejsce???


sobota, 14 października 2006, 15:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 września 2006, 22:21
Posty: 58
Post 
zet120 napisał(a):
NLMan napisał/a:
Jak zainstalowac canopus photo album

Ten temat również był poruszany kilka razy na forum np. tutaj.
Odpowiedź o weryfikację płytki znajdziesz wyżej. Twisted Evil



Wlasnie tak robilem tj. mam update do wer. 2.04 - chce zaczac instalacje wlasnie od setupa z aktualizacji i... proces weryfikacji nie przebiega pomyslnie (mam obraz plyty w wirtualnym napedzie). Moze to wina samej aktualizacji (identyczny problem mam z xplodem ) wiec postanowilem poszukac na stronce canopusa http://www.canopus.com/support/supportcenter.php ale zadnego update nie znalazlem ani do xploda ani do photo album , jesli sie myle to motka - " :twisted: " bedzie jak najbardziej na miejscu :D . Na jakie innej stronce (sprawdzonej) moge znalezc update do photo album ?

Sa updaty na tym ftp (link pochodzacy z posta "tunes") " ftp://ftp.canopus.co.jp/pub/jp/drivers/win2k/ " ? robil juz ktos update z plikow pochodzacych stamtad ? działa ?

dzieki za zainteresowanie tematem :)


sobota, 14 października 2006, 17:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
NLMan napisał(a):
proces weryfikacji nie przebiega pomyslnie

A powinien?? :mrgreen:


sobota, 14 października 2006, 19:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 września 2006, 22:21
Posty: 58
Post 
:mrgreen: ... powiedzmy ze tak . Sa jakies szanse ?

_________________
q9550,gigabyte p35-ds4,4GB DDR2,2x500GB,GF9600GT,1x23"FullHD+1x19CRT_NEC
2/3SD&1/3HD...+lampka nocna:)


sobota, 14 października 2006, 21:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 09:17
Posty: 401
Post 
Dlaczego ja nic z tego tematu nie mogę przeczytać.?? Same białe puste pola.
Pozdrawiam


niedziela, 15 października 2006, 06:59
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL