Teraz jest czwartek, 21 marca 2019, 16:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 problem przy zgrywaniu z komputera na DV. 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 11 października 2006, 08:46
Posty: 39
Post problem przy zgrywaniu z komputera na DV.
Witam.

Próbuje przegrać materiałz komputera (plik avi) na kasetkę w kamerze (panasonic gs250). Zrobiłem to zgodnie zinstrukcją, próbowałem kilkoma programami efekty identyczne:
-gubienie znacznej wiekszości klatek (praktycznie rejestruje ok. co) 20-stą klatkę)
-obraz miga
-pojawia wię mnustwo dużych (1/5 obrazu) ruchomych czarnych "kwadratów"
-dzwiek rownież sie przerywa

Dopuszczam możliwośc ze popełniłem jakiś błąd.
Kamere mam nową ... nie zgrywałem wcześniej z kompa na DV
kartę firewire mam na podzespołach VIA.
Przy zgrywaniu z DV na komputer nie mam zadnych problemów.

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc,

Pozdrawiam Marcin Z.


środa, 11 października 2006, 08:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Może sam zapis na taśmie odbywa się z błedami, użuwasz jakiejś starej taśmy lub wielokrotnie nagrywanej, lub głowic emasz brudną. Uzyj kasetki czyszczacej n a 20 sekund.
Ewentualnie problemem może być sama karta fire wire na podzespołach VIA :(, na tym forum juz kilka osób się przekonało że te karty sa bardzo kiepskie.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 12 października 2006, 09:14
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 11 października 2006, 08:46
Posty: 39
Post 
Mam nową kamerę, nowe kasetki, i nową kartę firewire... raczej wykluczam jakieś zużycia.
Gdy uruchamiam opcję "preview" w programie ... rzeby sprawdzic jak to bedzie wygladać... wtedy na kamerce już widze te wstrętne kwadraty, potem na tasmie jest to samo.
jeśli to firewire to olewka, jakoś sobie to wymienię kiedys ... ale jeśli to błąd wejścia w kamercę będę zły.


czwartek, 12 października 2006, 23:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Cytuj:
Gdy uruchamiam opcję "preview" w programie ... rzeby sprawdzic jak to bedzie wygladać... wtedy na kamerce już widze te wstrętne kwadraty, potem na tasmie jest to samo.
jeśli to firewire to olewka, jakoś sobie to wymienię kiedys ... ale jeśli to błąd wejścia w kamercę będę zły.


Co masz na myśli pisząc że widzisz na kamerce, na LCD?

Sprawdź obraz z kamerki podłączając ją do TV przez RCA wtedy sprawdzisz czy to wina tasmy lub głowicy itp, jeśli masz możliwość spradź również kabelek fire wire oraz co najbardziej prawdopodobne karte fire wire.
Używam tej kamerki i nei miałem z nią kłopotów, jeżeli na obrazie pojawiają się kwadraciki użyj tasmy czyszczącej, lub może kamera ma jakąś ukrytą wadę.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


piątek, 13 października 2006, 08:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL