Teraz jest środa, 19 grudnia 2018, 01:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Edycja dvd 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 24 stycznia 2005, 15:49
Posty: 22
Post Edycja dvd
Czy nagraną płytę dvd można poddać jeszcze raz edycji? jeżeli tak to jak i jakimi programami?


czwartek, 12 października 2006, 11:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 maja 2006, 23:12
Posty: 259
Lokalizacja: Marcinkowo - Mazury
Post 
można np. zaiportować zawartość płyty programem Ulead Video Studio9 -->zakładka CAPTURE --> Import from DVD/DVD-VR
Zaimportowany materiał będzie w postaci MPEG


czwartek, 12 października 2006, 11:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Można zaimportować w Pinnacle Studio Plus 10 - plik będzie mpeg2.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


piątek, 13 października 2006, 08:14
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 24 stycznia 2005, 15:49
Posty: 22
Post 
jak już pisałem wcześniej w authoringu z plikami mpeg2 mam poważne problemy z uzyskaniem synchronizacji a/v. Czy to będzie podobny plik mpeg2 taki jak przy zgrywaniu przez Dazzle 120?


piątek, 13 października 2006, 17:45
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 8 października 2006, 22:17
Posty: 75
Lokalizacja: Eire
Post 
Pedro79 napisał(a):
Można zaimportować w Pinnacle Studio Plus 10 - plik będzie mpeg2.

Z tego co sobie przypomonam to nie ma takiej opcji. :(

_________________
Ireland In My Eyes new==>Belfast Motor Show
ASUS P5Q DeLuxe / Q9550 / 4x2Gb ddr2 Crucial BallistiX 6400 4-4-4-12 / ATI HD4890 OC/ 2,25Tb HDD / Sony HDR-HC9E


piątek, 13 października 2006, 23:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
No to słabo sobie przypominasz bo taka opcja jest u góry programu po lewej stronie (tam gdzie jest również zapisz itp). Działa to na zasadzie kopiowania. A czy będą wystepowały asynchrony dużo zalezy od sprzętu jak i tego jakim kodekiem mpeg2 był kompresowany materiał DVD-VIDEO, oraz uzytych parametrów kompresji dźwięku. Najczęściej problemy wystepują niestety przy imporcie DVD nagrywanych na stacjonarnych nagrywarkach (na to nie ma reguły najlepiej sprawdzić), oraz przy słabych komputerach. Osobiście unikałbym montowania materiału powtórnie kodowanego do mpeg2 poddawanemu rekompresji i kompresji to nastręcza tylko więcej problemów.
DO MONTOWANIA AVI(DV), zapis końcowy mpeg2 DVD-VIDEO odchodzi wiele problemów.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


sobota, 14 października 2006, 00:06
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 8 października 2006, 22:17
Posty: 75
Lokalizacja: Eire
Post 
8O
Zaskoczyłeś mnie totalnie. Z pinnacli glównie uzywałem 9tki i tam takiej opcji chyba nie było. A 10tki prawie nie uzywałem (odkryłem Premiere) i moje przypuszczenia w zasadze opierały sie na wcześniejszej wersji pinnacli. Nigdy nie miałem takiej potrzeby żeby ponownie edytowac gotowy produkt jakim jest płyta dvd, bo to sie troche mija z celem.

_________________
Ireland In My Eyes new==>Belfast Motor Show
ASUS P5Q DeLuxe / Q9550 / 4x2Gb ddr2 Crucial BallistiX 6400 4-4-4-12 / ATI HD4890 OC/ 2,25Tb HDD / Sony HDR-HC9E


sobota, 14 października 2006, 01:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
No to zaskoczę Cię jeszcze bardziej PS+ 9 w jednej z ostatnich aktualizacji też potrafi importowac DVD-VIDEO.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


sobota, 14 października 2006, 02:05
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 8 października 2006, 22:17
Posty: 75
Lokalizacja: Eire
Post 
To powiedz jeczcze czy Adobe Premiere Pro to potrafi? A jak tak jak to sie robi,Może sie przydać, bo pinnacli juz nie uzywam.

_________________
Ireland In My Eyes new==>Belfast Motor Show
ASUS P5Q DeLuxe / Q9550 / 4x2Gb ddr2 Crucial BallistiX 6400 4-4-4-12 / ATI HD4890 OC/ 2,25Tb HDD / Sony HDR-HC9E


sobota, 14 października 2006, 15:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 24 stycznia 2005, 15:49
Posty: 22
Post 
czy przy takiej operacji importu stracę na jakości ?


sobota, 14 października 2006, 16:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Nie wiem jak to dokładnie odbywa się w Pinnacle moje przypuszczenie jest takie ze program robi coś więcej niż zmienia rozszerzenia VOB na mpg ale raczej nie poddaje ponownej kompresji bo import pełnej DVD trwa kilka minut. Najlepiej sprawdzić osobiście uzyłem tej opcji klika razy w celu zgrania materiału z płyty DVD na VHS (wycięcie kilku fragmentów). Czasem są problemy z importem dźwięku jeśli jest AC-3 DD5.1 a nie masz aktywnej tej funkcji w programie.

[ Dodano: Nie Paź 15, 2006 12:54 am ]
Nie wiem jak to dokładnie odbywa się w Pinnacle moje przypuszczenie jest takie ze program robi coś więcej niż zmienia rozszerzenia VOB na mpg ale raczej nie poddaje ponownej kompresji bo import pełnej DVD trwa kilka minut. Najlepiej sprawdzić osobiście uzyłem tej opcji klika razy w celu zgrania materiału z płyty DVD na VHS (wycięcie kilku fragmentów). Czasem są problemy z importem dźwięku jeśli jest AC-3 DD5.1 a nie masz aktywnej tej funkcji w programie.


Nie używam progrmau Adobe :( ale Avid też potrafi

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


niedziela, 15 października 2006, 00:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 15 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL