Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 16:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Wstawanie LOGO w Adobe 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 2 września 2006, 17:13
Posty: 10
Post Wstawanie LOGO w Adobe
WItam
Uzywam Ap Pro do montazu.
W Title designer ustawiam sobie logo , wczytuje obrazek eps , tif , jpg, psd w oknie monitora logo wylada idealnie.
Lecz po zapisaniu do DV logo robi sie poszarpane i brzydkie.
Co Wy nato ?
Czy moze uzuc do wstawienia logo innego programu ??
MOze cos zle robie
Gdy exportuje frame w bmp to logo jest idealne lecz obraz jest z półpolami , wnioskuje ze to wina usowania przeplotu.
Pomyslem ze zrobie logo z przeplotami ale nie wiem jak to zrobic.
Mam jeszcze mozliwosc uzycia pinacle i Avid liquid.
Prosze o pomoc.


środa, 18 października 2006, 20:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
proponuje przygotowac logo w psd w photoshopie, z przezroczystoscia i wlozyc na ktorys z kanalow w AP jako alpha chanel/white alpha chanel :] jest idealnie wtedy, mozna tez jako bluescreen/green screen

(przygotowujesz plansze w photoshopie 720x576 oczywiscie)

_________________
:mrgreen:


środa, 18 października 2006, 21:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 2 września 2006, 17:13
Posty: 10
Post 
Witam dziekuje za odp.
Zrobilem transparenta plansze z logiem ale niebardzo wiem co dalej w APremiere trzeba zorbic. Gdy wkleje psd na video1 to mi ladnie logo pojawia sie na obazie lecz dalej po exporcie do DV jest kiszka.
NIe wiem co zrobic z kanalmi.
Pozdrawiam!


środa, 18 października 2006, 23:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Cytuj:
Lecz po zapisaniu do DV logo robi sie poszarpane i brzydkie.
pewnie oglądane w media playerze
Cytuj:
(przygotowujesz plansze w photoshopie 720x576 oczywiscie)
jak zrobi mniejszą to już sie nie da dodać logo :twisted:


środa, 18 października 2006, 23:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 2 września 2006, 17:13
Posty: 10
Post 
Zapisuje w lower i obraz jest ok. ale logo jest kaszana.
Gdy zapisuje w progresive to fakt obraz poszarpany ale logo jest idealne!!
Co robie zle??


wtorek, 19 grudnia 2006, 17:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
Mam podobny problem!
Musisz zrobić coś takiego:
Nad logiem rozciągasz nowy plik z titler designer (pusty, np dajesz tam tekst z samych spacji) i na ten plik (na całą jego długość dajesz efekt np. "Direct" z folderu "Special Effects". U mnie to działa :)

_________________
Powoli do celu...


wtorek, 19 grudnia 2006, 21:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
Spróbuj nałożyć na to logo blur z wartością 1 pix. U mnie pomaga.

Pozdrawiam


środa, 20 grudnia 2006, 13:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 2 września 2006, 17:13
Posty: 10
Post 
Cactus-corp , niestety Twoja rada nic nie dala :-( nie ma zadnej roznicy.
Obawiam sie ze problem polega na przeplocie.Adobe przy zapisie usuwajac przeplot lub przy opcji lower field usowa takze linie z loga ( efekt pixelozy polaczonej z poszarpaniem krawedzi )
Dodatkowo logo traci na ostrosci.
W oknie monitora logo wyglada idelanie
Juz trace nerwy.
Moza ma ktos za was gdzies w sieci przyklad z nalozonym logo i moze zaprzentowac, moze ja za duzo oczekuje...
Pozdrawiam!!


środa, 20 grudnia 2006, 15:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 stycznia 2007, 18:43
Posty: 35
Post 
kkosecki napisał(a):
Obawiam sie ze problem polega na przeplocie.Adobe przy zapisie usuwajac przeplot lub przy opcji lower field usowa takze linie z loga ( efekt pixelozy polaczonej z poszarpaniem krawedzi )
Dodatkowo logo traci na ostrosci.


Troche czasu juz uplynelo od Twojej ostatnij wypowiedzi... czy znalalzes juz rozwiaznie? Czy usuniecie przeplotu pomoglo?

_________________
-----
fish

EoM


sobota, 13 stycznia 2007, 23:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 2 września 2006, 17:13
Posty: 10
Post 
Witam.
Jaknarazie udało mi sie tylko wykonać jak dla mnie półsrodek.
Tzn. najpierw montuje materiał docelowy bez nanoszenia logo,grafik itp.Exportuje do dv z zaptaszkowanao opcja deinterlace.
Potem otweiram znow caly klip i nanosze logo grafike itp.I exportuje progresywnie do mpeg2 .Koniec konców mam plik taki jak chcialem ostra grafika,logo i obraz video bez przeplotu lecz jest to w trybie prograsywnym zapisane .Zastanawiam sie tylko czy moge pozostawic taki plik w takim stanie.Co jesli bede chcial go nagrac na dvd lub udostpenic na video google??
Chcodzi o to ze gdzes moze nastapic deintelace mojego calego klipu i grafika znow bedzie kiszką.
Pozdrawiam!


poniedziałek, 15 stycznia 2007, 11:32
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post 
bardzo zła metoda :x
umieść screena ze skopanym efektem i źródłówkę loga.
nie rozumiem co ma z tym wspólnego przeplot! 8O (czy to synonim jakiegoś zła wszelkiego?) już prędzej źle ustawiasz alpha w premiere.

[ Dodano: Pon Sty 15, 2007 12:58 pm ]
kurcze, mi jakoś wychodzi...

pozdrawiam

_________________
Obrazek


poniedziałek, 15 stycznia 2007, 12:54
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: XGrzesX i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL