Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 22:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Pinacle 9 i problem z animacjami HDP 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 31 października 2006, 08:52
Posty: 2
Post Pinacle 9 i problem z animacjami HDP
Witam . Mam problem z animacjami HDP tzn. do montażu używam Pinacle9
wszystko działa pieknie w projekcie do momentu wypalenia płytki DVD. Sprawdzam płytke na kompie wszystko ok! a na stacjonarnych dvd film nakręcony idzie dobrze a animacje przycinają sie. Bardzo proszę o pomoc :D


wtorek, 31 października 2006, 09:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Proponuję te animacje jesli posiadasz w kodeku WMP przekonwertować na AVI(DV) lub mpeg2 powinno pomóc.
Powinno ponieważ posiadam jakiś tam zestaw z tej firmy który mimo wszelkich kompresji mpeg2/ AVIDV), AVI(mjpeg) później na utworzonej DVD obraz i tak nie jest płynny lekko sobie skacze :(.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


Ostatnio edytowano wtorek, 31 października 2006, 10:02 przez Pedro79, łącznie edytowano 1 raz

wtorek, 31 października 2006, 09:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 31 października 2006, 08:52
Posty: 2
Post 
Dziekuje sprawdzę jak najszybciej. Mam jeszcze małe pytanko jakim progarmem najlepiej to przekonwertować ... Pzdr


wtorek, 31 października 2006, 10:00
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 sierpnia 2005, 13:21
Posty: 180
Lokalizacja: Łódź
Post 
Dziwne. Z tego co pamiętam, to te animacje są zapisane nominalnie w avi, bodaj Intel Indeo R 5.1 i tylko do softu HDP trzeba je konwertować. Myślę, że po prostu Pinnacle nie radzi sobie zbyt dobrze, kiedy w projekcie są klipy w różnych formatach. Osobiście czasami stosuję niektóre z tych animacji w UMSPro 7 i 8 i tam opisany problem nie występuje. Odtwarzają się płynnie i nie ma z nimi żadnych problemów. 8O


wtorek, 31 października 2006, 11:12
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post re;
Witam ,

miałem taki problem . Przed wruceniem animacji do programu prosze stworzyć jej jeszcze raz jako AVI i następnie to wrzucić . To powinno pomóc


wtorek, 31 października 2006, 21:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Zgadza się te animacje sa w kodeku Intel Indeo przez pomyłkę wpisałem WMP ale proponuję konwersję do AVI(DV), w większosci pomaga.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


środa, 1 listopada 2006, 00:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: jurekwejh i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL