Teraz jest czwartek, 13 grudnia 2018, 13:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Problem z przechwytywaniem obrazu 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 września 2006, 17:55
Posty: 77
Post Problem z przechwytywaniem obrazu
Witam serdecznie
A więc tak. Szukałem na forum ale w wyszukiwarce nie mogłem natrafic na mój problem dlatego proszę o pomoc. Mam kamere analogową, tuner telewizyjny Ledatek Winfast TV 2000XP Expert i program Pinnacle Studio 9. Kamera jest podpięta przez przejściówkę cincz - S video w tunerze. Najpierw zgrywałem obraz do tunera, wszystko ok. Studio 9 też przechwyciło obraz z pliku ale to juz trwało. Ale jak chcę przechwycic obraz od razu do Studio 9 to Pinnacle nie widzi źródła sygnału. Wybieram w opcjach ten tuner i nic, kamera DV też nic :((( Chciałem zgrac od razu do programu żeby już nie ściągać z pliku i od razu wprowadzic korekty obrazu ( jasnośc ).
Może wie ktoś o co tu chodzi ???

Po drugie Pinnacle na opcję korekty obrazu Kontrast, jasność itd) ale czy mogę korygować już wciągnięty plik czy tylko w trakcie ściagania działa korekta?????
Pozdrawiam


czwartek, 9 listopada 2006, 21:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
a po trzecie, jaki model kamery masz? Bo tu jasnowidzow nie ma...


piątek, 10 listopada 2006, 00:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
No tak ale co tu po kamerze skoro to jest tuner telewizyjny i kamera nalogowa. Program i tak nei zobaczy kamery a jedynie jesli już to tuner z wejściem composite. Najprawdopodobniej Studio 9 może miec problem z rozpoznaniem tunera. Spróbuj update programu do wersji 9.3 lub 9.3.5 (unikaj 9.4.3), ale to tez nei jest gwarancją współpracy z tunerem. Ewentualnie dokonaj aktualizacji sterownika karty telewizyjnej.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


piątek, 10 listopada 2006, 00:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL