Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 14:16




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Montaż (PILNE !!!) 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 16 grudnia 2006, 13:13
Posty: 3
Post Montaż (PILNE !!!)
witam! mam problem. chce powycinac fragmenty z filmu a kokretnie fajne akcjie z gry Call of Duty 2 który ów film kreciłem programem Game Cam probowałem to montować na MM ale to badziew. mam spisane kokretnie od ktorej minuty i sekundy do ktorej minuty i sekundy dany frament musze wyciac i musze tak powyinac i to zmontowac w calosc jeszcze na poczatku jakies napisy i ze 3 screny i do tego podklad muzyczny. jest to pilne wiec bede bardzo wdzieczny jak mi powiecie jakigo programu uzyc oczywiscie w gre wchodzi tylko program PL i jak on jest dosc trudny w obsludze powiedziec co i jak bede bardzo wdzieczny.
dzieki
czekam
moje GG: 5110331


sobota, 16 grudnia 2006, 13:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
co do zgrywania z gier to chyba lepszy jest fraps, wygodniejszy wg mnie... na reszte pytan znajdziesz odpowiedzi na 101% w innych watkach :]

_________________
:mrgreen:


sobota, 16 grudnia 2006, 15:44
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4578
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Montaż (PILNE !!!)
ambrek napisał(a):
probowałem to montować na MM ale to badziew.

Napisz czego Ci brakuje w tym programie, bo do wyboru masz jedynie jeszcze Pinnacle Studio, Ulead Video Studio i Koala... Innych po polsku po prostu nie ma. Szczerze to gdy nie musisz robić DVD, został bym przy tym co masz.

PS Wydaje mi się kubańczyk, że kolega już ten filmik przechwycił, tylko nie podał co chce z nim dalej robić, czego WMM nie potrafi. :D

_________________
最诚挚的问候


sobota, 16 grudnia 2006, 15:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post Re: Montaż (PILNE !!!)
kotin napisał(a):
ambrek napisał(a):
probowałem to montować na MM ale to badziew.

Napisz czego Ci brakuje w tym programie, bo do wyboru masz jedynie jeszcze Pinnacle Studio, Ulead Video Studio i Koala... Innych po polsku po prostu nie ma. Szczerze to gdy nie musisz robić DVD, został bym przy tym co masz.

PS Wydaje mi się kubańczyk, że kolega już ten filmik przechwycił, tylko nie podał co chce z nim dalej robić, czego WMM nie potrafi. :D
nie no spoko ja tak na przyszlosc, bo o ile dobrze pamietam gamecam przechwytuje w wmv, a fraps w swoim codecu cos ala taki dv, oczywiscie zajmuje znacznie wiecej miesjca na dysku ale duzo duzo latwiej sie na nim pracuje... Byc moze klopoty z mm wynikaja wlasnie z powodu formatu zapisu game cama.

_________________
:mrgreen:


sobota, 16 grudnia 2006, 16:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 16 grudnia 2006, 13:13
Posty: 3
Post 
Filmik już mam zgrany. Kłopot z MM polega na wycieciu fragmetu z srodku filmu. Jak bo mam spisane minuty i sekundy od ktorej do ktorej a jak tym wycinam to mi dzieli na 2 osobne filmy i potem bym musial ogladac caly czas i znajdywac te momenty od nowa poniewaz czas trwania tego filmu tez sie dzieli. trodno zrozumiec co napisalem bo trodno to wytlumaczcy al chodzi mi o to zeby wycinac fragment z np srodku filmu i go jakby kopiowac dany fragmet by sie caly film nie skracam bo wtedy sie minuty pozmieniaja trwania calego filmu.
prosze o odp
pozdro


sobota, 16 grudnia 2006, 16:53
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4578
Lokalizacja: Tczew
Post 
ambrek napisał(a):
Filmik już mam zgrany. Kłopot z MM polega na wycieciu fragmetu z srodku filmu. Jak bo mam spisane minuty i sekundy od ktorej do ktorej a jak tym wycinam to mi dzieli na 2 osobne filmy i potem bym musial ogladac caly czas i znajdywac te momenty od nowa poniewaz czas trwania tego filmu tez sie dzieli.
pozdro

Taką wadę, o ile mi wiadomo mają też pozostałe polskojęzyczne i chyba wszystkie inne programy. Zaczynaj wycinanie od końcowych scen.
pozdrawiam

_________________
最诚挚的问候


sobota, 16 grudnia 2006, 16:59
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post 
to dziel to od końca.

pozdrawiam

_________________
Obrazek


sobota, 16 grudnia 2006, 18:11
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 20 czerwca 2004, 12:59
Posty: 65
Lokalizacja: Opolskie
Post 
A tak na przyszłość do zgrania filmu w(super jakości)w czasie gry nagrywasz( DEMO )program Call of Duty , przerabiasz to na pojedyncze klatki TGA,następnie zgrywasz sekwencje TGA do Avi.To tak ogólnie.Pozdrawiam...


sobota, 16 grudnia 2006, 19:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 16 grudnia 2006, 13:13
Posty: 3
Post 
ukoronowanie mojej pracy :]

http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 5916&hl=pl


niedziela, 17 grudnia 2006, 20:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 10:49
Posty: 302
Lokalizacja: Myślenice
Post 
Jeszcze z polskojęzycznych mamy Adobe Premiere 6,5. A jeżeli chodzi o dzielenie, to nie musisz tego robić od końca. Wstawiasz cały film na timeline i ciachasz wywalając niepotrzebne kawałki filmu, ale nie dociągając resztu (zostawiasz dziury), aż dojdziesz do końca. Potem tylko podociągasz wszystko i masz gotowe do renderingu.

Myślę że prościej się nie da.

Cześć.


niedziela, 17 grudnia 2006, 20:43
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL