Teraz jest czwartek, 13 grudnia 2018, 01:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Usunąć przeplot w AP 2.0 ? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 lutego 2006, 19:52
Posty: 323
Post Usunąć przeplot w AP 2.0 ?
Kupiłem sobie kartę i kabel FW i zgrałem wreszcie film. Poszło bez problemów ale oczywiście jak to jest - na obrazie widać przeplot. Wiem, że mógłbym go zostawić ale ten film chcę na komputerze oglądać, więc to trochę denerwuje. Chciałbym oczywiście też zrobić jakiś montaż (w AP 2.0) ale nie wiem gdzie tam jest opcja usunięcia przeplotu. Albo: czy wogóle jest? Bo nie za bardzo bym chciał to robić w VirtualDubie bo po exporcie kosmicznie dużo miejsca zajmuje i do tego tyle razy kompresować to nie wyjdzie dla obrazu zbytnio dobrze.


sobota, 16 grudnia 2006, 19:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
nie ma sensu usuwać bo nigdy nie wiadomo czy bedziesz oglądal na tv.
Przeplot w trakcie projekcji na PC usuwa PowerDVD, WinDVD itp.

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


sobota, 16 grudnia 2006, 20:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 lutego 2006, 19:52
Posty: 323
Post 
hej a mam jeszcze jedno pytanko, czemu tak się zacina ten AP 2.0 :| ? Zeksportowałem film, ledwo dodałem pierwszy napis i już zwiecha nic sie nie da zrobić tylko ALT+CTRL+DEL

Hmmm w Movie Maker też wywala co chwilę :( Może to wina pliku?


sobota, 16 grudnia 2006, 23:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 09:17
Posty: 401
Post 
crstone napisał(a):
hej a mam jeszcze jedno pytanko, czemu tak się zacina ten AP 2.0 :| ? Zeksportowałem film, ledwo dodałem pierwszy napis i już zwiecha nic sie nie da zrobić tylko ALT+CTRL+DEL

Witam. Po pierwsze importowałem (export to na taśmę ,DVD lub jakis inny avi)Po drugie podaj bebechy PC.U mnie na Pentium IV 2,4 HT 1 Giga Ramu śmiga aż miło ,jedynie przy przechwycie HDV brak podglądu ale import przebiega prawidłowo (może brak podglądu dlatego że mam zintegrowaną karte graficzną)
Pozdrawiam.

_________________
Jeśli wydaje Ci się, że umiesz wszystko... masz rację - wydaje Ci się


niedziela, 17 grudnia 2006, 07:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 lutego 2006, 19:52
Posty: 323
Post 
Pentium IV 3.00 GHz 1024 DDR SAPPHiRE Radeon 9600 Pro 128 MB.


niedziela, 17 grudnia 2006, 14:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 09:17
Posty: 401
Post 
Komputer wydaje się OK może rzeczywiście coś w pliku. Spróbuj przechwycić jakiś inny klip i wtedy zobacz czy to samo.Na moim P IV 2,4 HT 1Giga ramu i bez karty graficznej(tylko zintegrowana) jest Ok śmiga że hej.Spróbuj z innym plikiem avi.
Pozdrawiam.

_________________
Jeśli wydaje Ci się, że umiesz wszystko... masz rację - wydaje Ci się


niedziela, 17 grudnia 2006, 19:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 lutego 2006, 19:52
Posty: 323
Post 
Sprawdziłem na jakimś pliku .MPG i znim jest w porządku, nic nie wywala :/


niedziela, 17 grudnia 2006, 21:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL