Teraz jest wtorek, 18 grudnia 2018, 23:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 POMOCY!!! Znikające projekty w AP 6. 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post POMOCY!!! Znikające projekty w AP 6.
Poratujcie mnie kochani! Montażem zajmuje sie od kilku lat ale do tej pory pracowalam na karcie matrox 2500 i nie mialam problemów. Teraz mam i to ogromne!!! Zmontuje sobie kawałek filmu (wystarczy ze tylko zapisze w Adobe Premiere 6. ściezke dzwiekowa) i po ponownym uruchomieniu AP projekt jest pusty, cala praca, czasami sporo pracy, idzie na marne. Zdarza sie to bardzo czesto. Nie mam juz sily. Slzszalam ze sa na to jakies latki, ale nie umiem ich znalezc. POMOZCIE prosze!!!


wtorek, 26 grudnia 2006, 14:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 16 czerwca 2005, 17:57
Posty: 20
Post 
Problem lezy w tym ze wrzucasz mp3 i wtedy projekt sie wywala, poszukaj na forum jest na to sposob, nie pamietam za dobrze ale otwieralo sie projekt w notatniku i cos tam trzeba bylo zmienic i mozna bylo go odzyskac, musisz poszukac na forum napewno gdzies to jest.Pzdr


wtorek, 26 grudnia 2006, 15:27
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post 
Dziekuje za odpowiedz, bede szukac :D czyli wrzucając pliki muzyczne nieskompresowane nie powinnam miec problemów? ale to sie dzieje równiez przy obróbce materialu zgranego z kamery.


wtorek, 26 grudnia 2006, 16:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Otóż nie jest to problem mp3. Z wave-ami było tak samo. Problem dotyczy Ap 6.0 z Windows XP. Jedyna rada to zamienić Win XP na Win 2000 lub AP 6.0 na AP Pro. Pozostaje jeszcze zabawa z notatnikiem jak pisał ktoś wyżej. Polecam lekturę tego forum bo kiedyś o tym było.
Pozdrawiam
Maciej


wtorek, 26 grudnia 2006, 19:06
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post 
dziekuje serdecznie Maćku za pomoc, wlasnie zmieniam system, bo AP Pro troche mnie przerasta (próbuje go opanować, ale wiele rzeczy rózni sie w nim od AP 6.0, a przyzwyczajenia ciezko zmienic). Czy windows milenium tez dobrze wspolpracuje z AP czy tylko 98 i 2000?
i mam jeszcze jeden malenki problemik - dlaczego pasek renderingu pojawia sie u mnie nad wszystkimi plikami (nawet samymi dzwiekowymi)? w rezultacie musze renderowac caly projekt, co nie mialo miejsca gdy pracowalam na innym kompie


wtorek, 26 grudnia 2006, 22:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
ziutka napisał(a):
AP Pro troche mnie przerasta (próbuje go opanować, ale wiele rzeczy rózni sie w nim od AP 6.0

Ale jak go opanujesz to gwarantuję, że nie będziesz chciała wrócić do starej wersji.

ziutka napisał(a):
Czy windows milenium tez dobrze wspolpracuje z AP czy tylko 98 i 2000?


Nie wiem jak współpracuje z Millenium ale jedyna alternatywą dla XP jest 2000 ze względu na system plików NTFS (w 98 i w Millenium jest FAT32). Wtedy możesz tworzyć pliki dowolnej wielkości a przy avi DV to jest ważne
ziutka napisał(a):
dlaczego pasek renderingu pojawia się u mnie nad wszystkimi plikami

Hmmm. Jeśli dobrze ustawisz projekt np. DV Pal i kładziesz na Timeline również plik DV Pal to nie powinno być czerwonego paska o ile oczywiście nic nie robisz z takim bloczkiem (skalowanie, przezroczystośc, speed itp.)A dlaczego u Ciebie tak jest to nie wiem.


wtorek, 26 grudnia 2006, 22:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post 
ziutka, Dzieki, wiec chyba posiedze troszke przy lekturze i wdroze w swoje zycie AP Pro, ale mam wiele problemów z montazem w tym programie, bo np nie ma takiego samego menu pod prawym przyciskiem myszy jak to jest w szostce, i np gdzie podzial sie motion? mozna zrobic dodatkowa sciezke na przejscia jak to jest w AP 6?


wtorek, 26 grudnia 2006, 22:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
ziutka napisał(a):
gdzie podzial sie motion?

W Pro Motion został zastapiony oknem Effects Control. Zapewnia kontrolę na każdym efektem zastosowanym na klipie w timeline. W stosunku do Motion jest to rewelacyjne rozwiązanie. Operujesz tzw. klatkami kluczowymi.
ziutka napisał(a):
mozna zrobic dodatkowa sciezke na przejscia jak to jest w AP 6?

W AP Pro żeby wstawić przejście ustawiasz na jednej ściezce dwa klipy i przejście przeciągasz w miejsce łaczenia klipów.
Kilka postów niżej jest temat odnośnie przejść w AP 2.0 to Ci troche rozjaśni zasadę dodawania przejść do projektu.
Pozdrawiam


wtorek, 26 grudnia 2006, 23:02
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post 
ziutka napisał(a):
po ponownym uruchomieniu AP projekt jest pusty

hehe, sama sobie odpowiem :)
jak juz wczesniej pisał mmstudio problem tkwi w tym ze AP 6 jakos nie wspolpracuje z win XP, ale na forum znalazlam odpowiedz dotyczaca tych kropek i przecinkow.
Cytat Michała.O./Tydzień temu znalazłem rozwiązanie tego problemu, bez konieczności zmiany w plikach projektu. Sprawa oczywiście dotyczy AP w wersji 6 lub 6.5 współpracującą z Windowsem XP. Należy zmienić w opcjach regionalnych i językowych symbol dziesiętny. W panelu sterowania wybrać opcje regionalne i językowe, następnie w zakładce opcje regionalne naciskamy klawisz Dostosuj. Pierwszy na liście jest znak dziesiętny i musimy go zmienić. Zamieniamy przecinek na kropkę i jazda. Pliki mp3 nie są nam straszne. Wszystko śmiga bez problemu. Pozdrowienia dla wszystkich./
Własnie to testuje.
A do przywrócenia juz zaginietego projektu ponoc pomaga programik PREMIEREFIX, znalazlam go na stronie www.xs4all.nl/~jhariot/html/body_premiere.html
Ps. Od kilku dni dzialam na Pro, z reguly szybko sie nie poddaje, ale to jest jakos silniejsze ode mnie, mam juz przez tego pro kilka siwych wlosów, po prostu nie mam juz sil, a film na ktorym go testuje juz mi sie tak obrzydł ze szkoda gadac (a dodam, ze jest to mój wlasny slub :) )

wlasnie przetestowalam ten programik premierefix, DZIAŁA!!!


czwartek, 28 grudnia 2006, 12:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL