Teraz jest sobota, 23 marca 2019, 00:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Czołówka. Jak i czym? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 maja 2003, 13:18
Posty: 107
Lokalizacja: łódzkie
Post Czołówka. Jak i czym?
Panowie proszę czy możecie określić jakim programem i z uzyciem jakich efektów mozna wykonać taką czołówkę. A no i jeszcze te napisy.

Plik poniżej:

http://rapidshare.com/files/9239933/wstep-1.wmv.html

Z góry dzięki.

_________________
2 x Sony A7III, A7sII, Canon C100, Canon 5d III, Adobe Creative Cloud CC 2019, Win10 64 bit, MSI Z77, Intel i7 3770K, OC 4 Ghz, 32 GB RAM, GeForce 780,2xEIZO. Kamerzysta na wesele łódź warszawa - robimyfilm.pl


czwartek, 28 grudnia 2006, 10:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
W after effect jest taki przycisk "zrób wypasioną czołówkę" między "zrób shreka" a "zrób matrixa", łatwizna. :wink:


czwartek, 28 grudnia 2006, 11:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
After i premier w zupełności wystarczą....

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


czwartek, 28 grudnia 2006, 11:45
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 maja 2003, 13:18
Posty: 107
Lokalizacja: łódzkie
Post 
OK.

A czy byłbyś tak miły opisać to troszkę bardziej szczegółowo. Taki mały przewodnik jak to wykonać :wink:

_________________
2 x Sony A7III, A7sII, Canon C100, Canon 5d III, Adobe Creative Cloud CC 2019, Win10 64 bit, MSI Z77, Intel i7 3770K, OC 4 Ghz, 32 GB RAM, GeForce 780,2xEIZO. Kamerzysta na wesele łódź warszawa - robimyfilm.pl


czwartek, 28 grudnia 2006, 12:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post 
To pewnie było zrobione programem Odpust Creator :twisted:

_________________
http://www.art-fx.eu


czwartek, 28 grudnia 2006, 12:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 25 grudnia 2005, 15:55
Posty: 211
Lokalizacja: waw
Post 
Nie ze krytykuje ale tyle fajerwerkow, ze srednio dobranymi ujeciami kiepsko sie komponuje... Osobiscie mi sie nie podoba, a i faktycznie widac ze osoba tworzaca niekoniecznie zdala sie na inwencje tworcza ;) Mi tu pachnie kreatorem ;) W AE dalbym rade to zrobic. A za pomoca Particle Illusion jeszce fajniejsze plomienie by mozna stworzyc.


czwartek, 28 grudnia 2006, 12:52
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 maja 2003, 13:18
Posty: 107
Lokalizacja: łódzkie
Post 
Panowie,

w zasadzie chodzi mi o poczatek tego klipu. Czyli pomniejszone dwa obrazy źródłowe obok siebie i płynne przenikanie po środku tych dwóch obrazów. No i jeszcze ten efekt (na poczatku) przechodzący przez te klipy oraz napisy. Nie interesują mnie dalsze fajerwerki. Używam AP 2.0.

Wyjaśniłem jak mogłem :roll:

_________________
2 x Sony A7III, A7sII, Canon C100, Canon 5d III, Adobe Creative Cloud CC 2019, Win10 64 bit, MSI Z77, Intel i7 3770K, OC 4 Ghz, 32 GB RAM, GeForce 780,2xEIZO. Kamerzysta na wesele łódź warszawa - robimyfilm.pl


czwartek, 28 grudnia 2006, 13:06
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post 
a ja mam troche glupie pytanko (poruszam sie po forum dopiero od kilku dni :) wiec prosze o wyrozumialosc) Chciałabym zobaczyc ten plik z czolówka od rumka7, ale nie umiem go znalezc :) jak go otworzyc?


czwartek, 28 grudnia 2006, 16:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 10:49
Posty: 302
Lokalizacja: Myślenice
Post 
ziutka napisał(a):
a ja mam troche glupie pytanko (poruszam sie po forum dopiero od kilku dni :) wiec prosze o wyrozumialosc) Chciałabym zobaczyc ten plik z czolówka od rumka7, ale nie umiem go znalezc :) jak go otworzyc?


Na dole strony wciskasz FREE, czekasz 05 minuty i na środku strony wpisujesz pod tekstem No premium user. Please enter: KOD w pole poniżej i wciskasz Download from Cogent...


czwartek, 28 grudnia 2006, 16:10
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post 
Dziekuje serdecznie, juz to mam :) nie zauwazylam tego zegara odliczajacego 0.5 minuty i wylaczalam te stronke :)
jeszcze raz dzieki


czwartek, 28 grudnia 2006, 16:55
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 8 października 2006, 22:17
Posty: 75
Lokalizacja: Eire
Post 
Otworzysz w media playerze classic , windows playerze i allplayerze
rumek7 tu masz troche pomocy odnosnie czołówek. Programy jak wyżej koledzy napisali. Ponieważ mam jakiś problem z podawaniem linków , bede kodował :wink:
wwwkropkaayatowebkropkacom/ae_tips_e.html

_________________
Ireland In My Eyes new==>Belfast Motor Show
ASUS P5Q DeLuxe / Q9550 / 4x2Gb ddr2 Crucial BallistiX 6400 4-4-4-12 / ATI HD4890 OC/ 2,25Tb HDD / Sony HDR-HC9E


czwartek, 28 grudnia 2006, 17:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 11 grudnia 2005, 11:29
Posty: 59
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Post 
Witam
Prosta,chaotyczna i niestety kolejna nieprzemyślana czołówka weselna.Bardzo przepraszam,ale to typowa próba zamaskowania poważych braków warsztatowych,zarówno w zakresie zdjęciowym jak i montażowym.Jeśli są na to klienci to niech się autor cieszy :) To tylko moje zdanie.
Ale w ramach odpowiedzi-potrzebujesz tylko filterka Trapcode Shine,reszta do wykonania na każdym średnio zaawansowanym sofcie pokroju AP,byle tylko obsługiwał w/w plugin.
Nie trzeba nawet dotykać AAE.
pozdrawiam
michalmacpro

_________________
MacPro Two 2.93 6-Core Intel Xeon
32 GB-RAM
MacBook Pro 2.6 i7QC Retina 16GB-RAM
FinalCutStudio3, Final Cut Pro X, Matrox MXO-2,Canon C100x2, 1DMarkIV, 5DMarkIII, 5DMarkIIx2, 60D,


czwartek, 28 grudnia 2006, 17:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 22:30
Posty: 309
Post 
Wydaje mi się że bez większych kłopotów dało by to rade zrobić w Vegasie i to na dodatek bez kosmicznych technologii ;)

Jeśli chodzi o czołówkę to moim zdaniem przerost formy nad treścią i to na dodatek formy zupełnie nie wiążącej się z tematyka ślubną.


czwartek, 28 grudnia 2006, 19:01
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL