Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 09:05




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 jak zgrać zakodowaną taśmę VHS na DV lub DVD ? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 5 kwietnia 2006, 07:52
Posty: 63
Post jak zgrać zakodowaną taśmę VHS na DV lub DVD ?
Witam. Mam problem ze zgraniem taśmy komunijnej na DVD. Jest to taśma z 1996r.i jest kodowana! i niestety nie mam możliwości kontaktu z p. kamerzystą - który to kręcił (jest w US). W związku z tym mam pytanie do fachowców; czy jest jakaś możliwość zgrania jej na DVD stacjonarne lub na kamerę. Jeśli zgrywam na DVD (Panasonic DMR-ES10)to obraz skacze, czyli kodowanie jak najbardziej działa, natomiast przy zgrywaniu na kamerę (Sony 2100) pisze Copy Inhibit. Bardzo mi zależy na zgraniu materiału, ale czy to możliwe ? Może jakiś soft do Panasonica ? Proszę o radę.


sobota, 30 grudnia 2006, 12:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Potrzebny jakiś sprzęcik z czasów analogów , np.mikser , genlock .


sobota, 30 grudnia 2006, 14:16
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 5 kwietnia 2006, 07:52
Posty: 63
Post 
dzięki Mirek, a innej opcji nie ma ?


sobota, 30 grudnia 2006, 14:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
Jedyna mozliwosc to zgranie poprzez karte TV. One ignoruja takie zabezpieczenia. Druga metoda to zakup urzadzenia, ktore usuwa takie zabezpieczenie podczas przegrywania. Dostepne sa na wszelakich gieldach elektronicznych. Koszt okolo 80zł.

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


sobota, 30 grudnia 2006, 14:35
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 11 grudnia 2006, 21:52
Posty: 26
Post 
Zgłoś się do firmy zajmującej się filmowaniem w swoim mieście. Myślę, że sobie poradzą z przegraniem materiału. Dobrze z kasetami zakodowanymi radzi sobie mikser VIDEONICS MX-1.

_________________
Pozdrawiam


sobota, 30 grudnia 2006, 14:37
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 5 kwietnia 2006, 07:52
Posty: 63
Post 
dzięki serdecznie - przez kartę TV idzie "miodzo" :-)


sobota, 30 grudnia 2006, 14:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
Można to zrobić przez kartę TV w komputerze.

ops spóźniłem się

_________________
Powoli do celu...


sobota, 30 grudnia 2006, 14:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL