Teraz jest środa, 2 grudnia 2020, 21:16




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Przechwytywanie video z kamery SONY HDR-FX1 HDV 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 9 września 2005, 09:42
Posty: 11
Lokalizacja: Wałbrzych
Post Przechwytywanie video z kamery SONY HDR-FX1 HDV
Witam.
Mam problem z przechwytywaniem obrazu z kamery SONY HDR-FX1 HDV.
Korzystam z programu Pinnacle Studio Plus v.10 PL.
Ta wersja programu obsługuje format HDV.
Jednak po podłączeni kamery do komputera , próba zgrywania zawartości kasety kończy się fiaskiem. Natomiast przestawiając opcję zgrywania na format DV, wszystko jest O.K.
Co może być przyczyną takiej sytuacji?
Jak skonfigurować prawidłowo interface przechwytywania w formacie HDV?
POMOCY !!!

Pozdrawiam Mirek


sobota, 30 grudnia 2006, 22:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Jaką konfigurację komputera posiadasz?

Program może odmówić pracy z materiałem HDV 1080, jeżeli karta grafiki nie będzie posiadać 256MB RAM :(:(:(. Niestety tak można wyczytac w intrukcji Pinnacle.
P.S. HDV 720 można na karcie z 128MB RAM. Posiadam kartę z 128MB pamięci i mam tylko opcjię HDV 720.

W przypadku kart z wpsółdzieloną pamięcią z RAM lub serii QUATRO może być jeszcze gorzej. Może sie okazać że karta która ma 256MB nie obsłuży edycji HDV 1080.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


sobota, 30 grudnia 2006, 23:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 5 grudnia 2006, 00:42
Posty: 240
Post 
@Pedro97

nie siej paniki. To prawda że na pudełku jest napisane 256MB karta grafiki (a na innym 128MB), ale co wspólnego z przechwytywaniem ma karta grafiki???

Ja ściągam HDV2 z HDR-HC3 za pomocą Pinnacle Studio+ 10.7 i wszystko ładnie idzie. Mój laptop ma 32MB pamięci graficznej i nic to nie przeszkadza w przechwytywaniu materiału.

Proponuję skńczyć z tą paniką nt. wielkości pamięci w karcie graficznej.

Jesli dotychczas nie robiłeś 1080i to spróbuj. Może miałeś problemy z przeniesieniem klipów z albumu na timeline - tu Pinnacle protestował że masz za mało pamięci graficznej (???). Jest skuteczny sposób na obejście tego problemu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

@feiran

napisz dokładnie co i jak robisz podczas ściągania materiału HDV ze swojej kamery.
Przez analogię z HC3: czy ustawiłeś i.LINK conversion na OFF? czy ustawiłeś VCR na HDV? Oczywiście te elementy menu kamery mogą się inaczej nazywać w twoim przypadku.
Co raportuje Pinnacle jak próbujesz zgrać HDV? Czy możesz sterować kamerą (np. przewijanie) w trybie HDV?


niedziela, 31 grudnia 2006, 01:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 14 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL