Teraz jest czwartek, 21 marca 2019, 05:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Problem ze zrzutem... 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 1 stycznia 2007, 20:43
Posty: 6
Post Problem ze zrzutem...
Witam.
Kupiłem właśnie okazyjnie takową kamerkę no i mam problem. Mam system XP i kartę Radeona 9100. No i tutaj się pojawia problem bo zamist mojej kamerki podłączonej przef firewire pojawi mi się tylko ATIRage Theater Video Capture. Próbuję i Windows Movie makerem :D i Uleadem i nic. Wiem że jest to część oprogramowania Radeona, ale jak z tego wybrnąć? Ktoś może miał taką sytuację? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

I druga sprawa. Poszukuję oryginalnej płytki dołączanej do takich kamer (mogą być te od innych kamer sony). Ta moja była okazyjna i dlatego że nie miała CD zapłaciłem za nią dużo mniej. Może ktoś gdzieś wystawi Image'a?

Pozdrawiam


wtorek, 23 stycznia 2007, 20:41
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 stycznia 2007, 18:43
Posty: 35
Post Re: Problem ze zrzutem...
krzych_o napisał(a):
Witam.
Kupiłem właśnie okazyjnie takową kamerkę no i mam problem. (...)


Witam,

czy ja zle czytam czy tez faktycznie nie jest podana nazwa kamerki?

pozdrawaim

_________________
-----
fish

EoM


wtorek, 23 stycznia 2007, 22:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Przełącz żródło. Jeśli w Ulead MSP, to Ustawienia/Ulead DirectSchow Capture Plug-in/Nieznany MSDV.Jeśli Movie Maker to:

_________________
Stanisław


wtorek, 23 stycznia 2007, 22:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 1 stycznia 2007, 20:43
Posty: 6
Post 
Kamerka to SOny DCR-HC24E. Nazwa była w podtytule postu.
Jeżeli chodzi o Windows Movie Maker, to najgorsze jest to że nie mam w okienku narzędziowym żadnego wyboru oprócz tego ATI Rage Theater Video Capture.
Jak w takiej sytuacji? Czyli rozumiem że karta w ogóle nie widzi kamery.
Wiem że nieraz były problemy z Radeonami, ale specjalnie kupiłem dzisiaj kartę Firewire żeby nie mieć problemów z USB a tutaj :cry:
Jak sprawdzić czy na pewno karta, przewód i wejście w kamerce jest w porządku?


PS. Właśnie pojawił się żółty wykrzyknik w menadżerze urządzeń z tektem opisu wewnątrz "Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)". Z czym to można powiązać??? Nie rozumiem bo po pierwszej instalacji i po wykryciu nie było go widać.

Zacząć się bawić z PCI w przekładki?


wtorek, 23 stycznia 2007, 22:50
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 stycznia 2007, 18:43
Posty: 35
Post 
krzych_o napisał(a):
Kamerka to SOny DCR-HC24E. Nazwa była w podtytule postu.
tks. Wszedlem do tematu z ostatnich 10ciu.

Wracxajac do tematu... napisales, ze masz nowa karte IEEE 1394 (FireWire). Czy w menedzerze urzadzen XP widzisz jakis kontroler IEEE 1394? jelsi nie to wydaje mi sie, ze cos jest nie tak z Twoja karta, np. zle zainstalowane sterowniki, cos sie gryzie w systemie programowo lub sprzetowo... Jelsi natomiat tu jest wsyztsko ok, to po podlaczeniu kabla FireWire (bez zadnych steronikow) powinienes dostac komunikat, ze znaleziono nowy sprzet. W przypadku kamer Panasonica do FireWire nie byly mi potrzebne zadne steroniki, komp sam rozpoznawal mi kamery i umozliwiak korzystanie z nich. Mam nadzieje ze moje rozwazania nasuna Cie na wlasciwy trop.

pozdrawiam

_________________
-----
fish

EoM


środa, 24 stycznia 2007, 00:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 1 stycznia 2007, 20:43
Posty: 6
Post 
fish235 napisał(a):
krzych_o napisał(a):
Kamerka to SOny DCR-HC24E. Nazwa była w podtytule postu.
tks. Wszedlem do tematu z ostatnich 10ciu.

Wracxajac do tematu... napisales, ze masz nowa karte IEEE 1394 (FireWire). Czy w menedzerze urzadzen XP widzisz jakis kontroler IEEE 1394? jelsi nie to wydaje mi sie, ze cos jest nie tak z Twoja karta, np. zle zainstalowane sterowniki, cos sie gryzie w systemie programowo lub sprzetowo... Jelsi natomiat tu jest wsyztsko ok, to po podlaczeniu kabla FireWire (bez zadnych steronikow) powinienes dostac komunikat, ze znaleziono nowy sprzet. W przypadku kamer Panasonica do FireWire nie byly mi potrzebne zadne steroniki, komp sam rozpoznawal mi kamery i umozliwiak korzystanie z nich. Mam nadzieje ze moje rozwazania nasuna Cie na wlasciwy trop.

pozdrawiam


Tak jak napisałem wyżej w menadżerze urządzeń jest problem, bo pojawił się wykrzyknik i gdzieś musi być konflikt. Nia miałem żadnych sterownikówdołączonych do karty firewire.System sam załadował to co chciał. Może rzeczywiście poszukam innych sterowników i podmienię.
Czyli jednym słowem Firewire działa podobnie do USB - samo wykrywa i pokazuje sprzęt podłączany?


środa, 24 stycznia 2007, 05:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Odinstaluj sterownik karty i zresetuj system. Po włączeniu system zainstaluje sterownik od nowa. U mnie pomaga.
Pozdrawiam

[ Dodano: Sro Sty 24, 2007 6:45 am ]
Jeśli nie pomoże spróbuj zmienić slot.

_________________
Stanisław


środa, 24 stycznia 2007, 07:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 1 stycznia 2007, 20:43
Posty: 6
Post 
switkowski1 napisał(a):
Odinstaluj sterownik karty i zresetuj system. Po włączeniu system zainstaluje sterownik od nowa. U mnie pomaga.
Pozdrawiam

[ Dodano: Sro Sty 24, 2007 6:45 am ]
Jeśli nie pomoże spróbuj zmienić slot.


Nie mam miejsca w slotach już;-) spróbuję zamienić. Odinstalowywanie i ponowne instalowanie przez system nic nie dało.


środa, 24 stycznia 2007, 11:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 stycznia 2007, 18:43
Posty: 35
Post 
A co na to google? Moze instrukcja cos podpowie? Choc watpie w to. Sprobuj odinstalowac sterowniki i zainstalowac nowego TWAINa. Nie wiem co Ci wiecej doradzic.

pozdrawiam i zycze sukcesow.

_________________
-----
fish

EoM


środa, 24 stycznia 2007, 12:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 1 stycznia 2007, 20:43
Posty: 6
Post 
Dzięki za wszelkie podpowiedzi.
Instrukcja jest... wiadomo jak napisana;-) nic w niej nie ma. Twain tez nic nie daje.
Ale znalazłem żródło problemu.
Przerwania się mieszały. Reset BIOSU pomógł i wszystko już działa.

Pozdrawiam wszystkich


środa, 24 stycznia 2007, 21:56
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL