Teraz jest poniedziałek, 26 października 2020, 09:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Dzwięk - problem 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 30 stycznia 2007, 12:41
Posty: 4
Post Dzwięk - problem
Hej! Mam na zaliczenie do zmontowania reportaż. Ale po nakręceniu materiałów okazało się, że mikroport był zepsuty (gdzies przerwany jest w środku chyba kabel i nie styka albo coś innego) i dźwięk w wywiadach itp nagrał się tak, że słychac tylko w jednej słuchawce czy głośniku. Nie mam mozliwości nakręcenia tego ponownie. Czy jest jakis program w którym mogłabym ta ścieżkę dźwiękową naprawic, żeby dźwięk było słychac w dwóch głośnikach? I jak ktoś zna jakiś program w którym mogłabym zrobic ciekawe intro do reportażu to niech też napisze jaki. Bo reportaż będe obrabiać w Adobe Premiere. Ale może są jakieś inne fajne programy... Pozdrawiam!


wtorek, 30 stycznia 2007, 12:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
"Fajny" VirtualDUb w opcjach audio możesz użyć mase filtrów iednym znajprostszych jest mikswoanie ściezek itp.
Możesz równeiz zrobić tego w Pinnacle Studio Plus 10 w zakładce audio efektów jest efekt "stereo" lub coś takiego i masz rózne opcje tez ci zmiksuje.
Napisałeś, że będziesz montował w Adobe myślę że taki program posiada takie możliwości tylko trzeba poszukać ewentualnei doinstalowac plugin.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


środa, 31 stycznia 2007, 00:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
Nie wiem na jakiej wersji premiera pracujesz, jeżeli 1.5 to zrobił bym tak:
Zdubluj dźwięk na ścieżkę audio 2 i na nim użyj efektu swap chanel.
Tym sposobem jedna ścieżka będzie lewym a druga prawym kanałem.

Być może są inne metody ale ta zadziała.

Pozdrawiam.

_________________
W pracy z komputerem, opieranie się na jakichkolwiek zasadach jest błędem.


środa, 31 stycznia 2007, 00:43
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 30 stycznia 2007, 12:41
Posty: 4
Post 
dzięki!!! spróbuję i zobaczymy... hejka! ;)

[ Dodano: Czw Lut 01, 2007 8:45 am ]
Zadziałało to swap channels! mam już dźwięk stereo. Jeszcze raz dzięki! Pozdrawiam!


środa, 31 stycznia 2007, 09:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL