Teraz jest poniedziałek, 26 października 2020, 03:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Efekt stroboskopu 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 marca 2007, 21:29
Posty: 80
Lokalizacja: POLSKA łódzkie
Post Efekt stroboskopu
Witam na poczatku chcialem przeproscic jesli temat juz padl ale na prawde nie mam czasu szukac. Chodzi mi o to jak nalozyc efekt stroboskopu na film wideo w progsach edius albo adobe preniere elements. I jak zrobic przejscie jednej sceny do drugiej wlasnie z takim jasnym blyskiem, z Gory dziekuje z odpowiedzi. A moż e da sie to zrobić Adobe After Effects 7.0 i nie mam jakiegos plugina prosze pomożcie.


wtorek, 13 marca 2007, 21:36
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 7 kwietnia 2007, 15:41
Posty: 2
Post 
stroboskop czyli lampa błyskowa. jest to pracochłony efekt. mam propozycje zatrzymaj materiał np: jak lampa byłyskowa została wyzwolona. I po przez jasność, kontrast, WB doprowadzić do takiego samego efektu na maksymalnie 3 ramkach. Błysk nie morze być biały tylko lekko niebieski. aby uzyskać prawdziwy efekt pozostała częć materiału nie w stroboskopie według mnie powinna zostać zaciemiona poprzez jasność i kontrast. a i tak efekt nie będzie zadowalający. kierunku błysku nie da się ustawić tak jak podczas nagrania


sobota, 7 kwietnia 2007, 21:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
chodzi Ci o takie coś??

http://www.esnips.com/web/BLUFX

kliknij na Strobe.flv

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 8 kwietnia 2007, 00:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
W Ediusie jest gotowy filtr strobe/freze.


niedziela, 8 kwietnia 2007, 01:18
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Te filtry StrobeLight z AP, AE i EDIUS'a nie są zbyt ciekawe, efekt jest mizerny. Dopiero "ręczna" robota daje to co trzeba szególnie przy robieniu przejść...

http://www.esnips.com/doc/5bf29f47-46cd ... Transition

to robiłem w Vegasie - bez problemu da sie też zrobić w AE7...

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 8 kwietnia 2007, 03:04
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 7 września 2006, 11:20
Posty: 117
Post 
Skoro temat juz istnieje to i ja zadam pytanie w sprawie tego stroboskopu ;)
Czy ktos z Was wie jak otrzymac ten efekt w UMS8P czy jest moze jakis filtr lub cos podobnego??


niedziela, 8 kwietnia 2007, 11:47
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 8 grudnia 2006, 15:08
Posty: 10
Post Strobo
Ja do tego używam w sony vegas 7.0 http://www.pixelan.com/ce/intro.htm
Nie jest pokazany efekt w demo ale zapewniam że tak jak reszta efektów jest perfekcyjnie dopracowany.Koszt po promocji to tylko 229 USD.Wraz z pakietem mięciutkich przejść.Naprawde polecam.


niedziela, 8 kwietnia 2007, 16:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Jeśli chcesz czegoś więcej w Ediusie odnośnie tego efektu to spróbuj filtra "chrominance" i tu masz kombinacje kilku filtrów możesz mieć strobo jakie tylko dusza zapragnie, trzeba się tylko trochę pobawić. A odnośnie Uleada to w 7 nie było, a w 8 też nie znalazłem, jak trzeba było to robiłem to ręcznie.


niedziela, 8 kwietnia 2007, 20:18
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL