Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 13:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 25 frame DV a 25 frame HDV a montaż 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 stycznia 2006, 16:41
Posty: 298
Post 25 frame DV a 25 frame HDV a montaż
Ustawiam w kamerze 25 klatek na sekunde w DV i przy wypuszczeniu go z Premiera obraz skacze, przynajmniej ja mam takie wrazenie. Ta sama ilosc klatek ale w HDV nie daje tego efektu. Dlatego kieruje do was koledzy pytanie : Jak exportowac przy 25 frameach w DV aby obraz byl wporzadku a renderowanie nie bylo stasznie opoznione.

POZDRAWIAM


środa, 14 marca 2007, 15:06
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4576
Lokalizacja: Tczew
Post 
Na próbę zamiany kolejności półobrazów pewnie sam wpadłeś, tylko tak dla porządku sobie zgaduję :wink:

_________________
最诚挚的问候


piątek, 16 marca 2007, 15:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 stycznia 2004, 13:01
Posty: 247
Lokalizacja: Kraków
Post 
A jaka to kamera?

_________________
DVB-T http://www.telewizja-cyfrowa.com.pl


piątek, 16 marca 2007, 16:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 stycznia 2006, 16:41
Posty: 298
Post 
"kotin" mozesz cos wiecej na ten temat, gdyz naprawde nie wiem o co chodzi, wybacz ale nie wiem.

Jesli chodzi o kamere to FX1.

POZDRAWIAM


piątek, 16 marca 2007, 18:35
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4576
Lokalizacja: Tczew
Post 
Chodzi mi o sprawę której sam na co dzień nie robię, (w Pinnacle nawet nie mam takiej możliwości w programie :oops: ), ale nie muszę bo zgrywam z kamery przez firewire i kolejność pól przeplotu się zgadza. Nie znam jednak Twojej kamery, zgaduje jedynie że może ona podawać je w DV w odwrotnej niż kamery PALowskie kolejności. Typowy strzał w ciemno. Tu szerzej na temat: LINK i LINK (końcówka dyskusji).

_________________
最诚挚的问候


piątek, 16 marca 2007, 19:30
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 sierpnia 2005, 16:37
Posty: 102
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Post 
Też mam FX1 zrzucam opcją Capture AP kodek pinacle karty DV500 wszystko jest normalnie, może to"Lower field first" masz nie ustawione.


sobota, 17 marca 2007, 22:37
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL