Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 14:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Efekt przenikania 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 16 sierpnia 2006, 15:11
Posty: 77
Post Efekt przenikania
Mam pytanie od niedawna bawie sie adobe premier 2 generalnie robie klipy rajdowe.Pierwsze pytanie to jak zrobic stop klatke przyklad widzimy wypadajace z zakretu auto i chce zatrzymac w danym momencie np na 3 sekundy i nastepnie puscic jed alej.Drugie pytanie mam nadzieje ze uda misie skutecznie opisac chodzi mi generalnie o efekt przenikania Umieszczam na osi 1 klip na drugiej drugi generalnie 1 przykrywa drugi i jak reaz zrobic by ten 1 zrobic przezroczysty by bylo widac tez ten drugi bardzo bede wdziwczny za pomoc :P

_________________
Janusz Kulig zyje w naszych sercach!!!


środa, 21 marca 2007, 17:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
mogiel napisał(a):
jak reaz zrobic by ten 1 zrobic przezroczysty by bylo widac tez ten drugi

Zmniejsz opacity.
Poza tym na obydwa twoje problemy znajdziesz odpowiedź w archiwum. Wiele razy o tym było.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


środa, 21 marca 2007, 18:07
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 16 sierpnia 2006, 15:11
Posty: 77
Post 
od niedawna jestem uzytkownikiem forum gdzie jest archiwum???sory ale naprawde nie widze:(

_________________
Janusz Kulig zyje w naszych sercach!!!


środa, 21 marca 2007, 18:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
mogiel napisał(a):
od niedawna jestem uzytkownikiem forum gdzie jest archiwum???sory ale naprawde nie widze:(

Opcja Szukaj


środa, 21 marca 2007, 18:54
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 16 sierpnia 2006, 15:11
Posty: 77
Post 
a tak w szybkim skrocie jak zrobic ta stop klatke???? efekt przenikania opanowany dzieki:)a przy okazji da sie cos zrobic bo strasznie chaczy mi obraz w oknie podgladu i to utrudnia prace

_________________
Janusz Kulig zyje w naszych sercach!!!


środa, 21 marca 2007, 19:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
mogiel napisał(a):
a przy okazji da sie cos zrobic bo strasznie chaczy mi obraz w oknie podgladu i to utrudnia prace

Wciśnij ENTER i wyrenderuj ten fragment wtedy pójdzie płynnie.
mogiel napisał(a):
a tak w szybkim skrocie jak zrobic ta stop klatke????

Najprosciej to ustaw znacznik na klipie na klatce, która ma być zatrzymana zrób file-export-frame. Potem wyeksportowana klatkę ułóż za klipem i rozciągnij na ile potrzebujesz.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


środa, 21 marca 2007, 19:20
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 16 sierpnia 2006, 15:11
Posty: 77
Post 
dzieki!!!!!!

_________________
Janusz Kulig zyje w naszych sercach!!!


środa, 21 marca 2007, 19:29
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 19:12
Posty: 69
Post 
pytałem juz o to samo rozejzyj sie nim zaczniesz sie wypytywac wiem ze ciezko ogarnac mase postów
tu masz
ODPOWIEDZ


poniedziałek, 9 kwietnia 2007, 00:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL