Teraz jest niedziela, 24 marca 2019, 22:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Jaki kodek????????? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 marca 2007, 21:29
Posty: 80
Lokalizacja: POLSKA łódzkie
Post Jaki kodek?????????
Witam. Moje pytanko brzmi, jaki waszym zdaniem jest najlepszy kodek obrazu. Moj znajomy uzywa Procodera ale ja jakos nie wiem czy to najlepsze wyjscie bo juz w kilku miejscach wyczytalem ze jakis Cinema jest lepszy ale nie wiem i stad to moje pytanie.


sobota, 28 kwietnia 2007, 17:42
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 28 sierpnia 2005, 15:33
Posty: 40
Lokalizacja: Grabówka
Post 
Każda sroka swój ogonek chwali...
W sieci jest sporo różnych testów. Poszukaj też na forum.
Możesz ściągnąć wersje testowe obu programów i porównać. Zależy też z jakiej kamery materiał będziesz kompresował do MPEG-2. Musi to być dobra kamera, bo inaczej możesz nie zauważyć różnicy.
Może się też okazać, że na jednych scenach będzie lepszy jeden, a na innych drugi. (W CCE jest m.in. takie ustawienie jak złożoność sceny)
Oba programy są z górnej półki. Procoder kosztuje około 2000zł, CCE około 2000USD. W CCE jest sporo ustawień, które można wykorzystać, pod warunkiem że wie się jak.


sobota, 28 kwietnia 2007, 22:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post 
witam, przy okazji chciałem zapytać, czy codek użyty w Canopus Procoder 2.0 i Canopus Procoder express jest tym samym (chodzi o codowanie DV do mpge2). Do tej pory pracowałem na AP 2.0 i jego wbudowanym coderem. Czy kupno Canopusa Procodera Express będzie swego rodzaju "awansem" w jakości obrazu wynikowego??? Czy lepiej poczekać, dołożyć i kupić Procodera 2.0. ???
Pozdrawiam


środa, 9 maja 2007, 10:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
hej

cinema craft encoder, jest wersja trial
używa instrukcji SSE2, wielowątkowości i wielu procesorów, najwydajnieszy i najszybszy encoder jakiego próbowałem.

pozdrawiam


środa, 9 maja 2007, 16:15
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4679
Lokalizacja: Tczew
Post 
Digital napisał(a):
witam, przy okazji chciałem zapytać, czy codek użyty w Canopus Procoder 2.0 i Canopus Procoder express jest tym samym (chodzi o codowanie DV do mpge2).
Pozdrawiam

I tak i nie - LINK .

_________________
最诚挚的问候


środa, 9 maja 2007, 19:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL