Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 17:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 zmienic niebieskie niebo w czerwone... 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 17 kwietnia 2007, 11:17
Posty: 6
Lokalizacja: Płock
Post zmienic niebieskie niebo w czerwone...
A więc chciałbym zmienić kolorek nieba z niebieskiego na czerwone a resztę klipu zostawić w standardowych kolorach (ale niestety nie mogę załączyć fotki bo coś mi sie screen nie chce zrobić w AP i mam tylko czarne pole). Gorąco proszę o pomoc bo mam zlecenie na filmik do zrobienia i muszę to ogarnąć.

_________________
...słuchać kolorów, oglądać dźwięki...


niedziela, 6 maja 2007, 00:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
Poczytaj helpa o kluczowaniu.

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


niedziela, 6 maja 2007, 02:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
ew. jeśli niebo jest dużo jaśniejsze od reszty to możesz użyć filtru typu Color Corrector

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 6 maja 2007, 04:23
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 4 marca 2006, 22:58
Posty: 72
Post 
Czy twoj kadr jest stały ? czy to jakkaś panorama ? i czy jakieś elementy wchodzą na niebo, np twoje poruszające się postacie ?


niedziela, 6 maja 2007, 13:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 25 grudnia 2005, 15:55
Posty: 211
Lokalizacja: waw
Post 
Hmm a mozed na warstwe wyzej gradientowa grafika ? W zaleznosci od systemu zmieniasz mieszanie kolorkow ALBO p2p -> ustawiasz sobie przezroczystosc, polozenie wielkosc owego czerwoenego. mozna jeszce w AE sie pobawic pedzelkiem np. ;)


sobota, 12 maja 2007, 13:50
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 września 2006, 22:21
Posty: 58
Post 
witam

sposob Maciejooo jest nawet i dobry bo czasem sam tak robie i wychodzi calkiem calkiem, jesli ujecie statyczne to oczywiscie mniej roboty jesli bardziej dynamiczne to .. tez da sie zrobic tyle ze pomoca trackerow :) Sprawa jest nieco inna kiedy chcielibysmy zamienic cale niebo, tzn tak zeby nie pozostalo na nim ani troche niebieskiego,wtedy najlepiej najpierw skluczowac niebo a potem ewentualnie mozna wrzucic ten gradient :) przynajmniej tak mi sie wydaje ..


pozdrawiam


sobota, 26 maja 2007, 09:49
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post 
ciekawe czy autor tematu jest nim jeszcze zainteresowany...

_________________
Obrazek


sobota, 26 maja 2007, 10:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL