Teraz jest niedziela, 24 marca 2019, 19:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Problem!!! proszę o pomoc 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 4 stycznia 2007, 09:58
Posty: 22
Lokalizacja: Rzeszów
Post Problem!!! proszę o pomoc
Witam...
Otuż stałem się posiadaczem takiego urządzenia jak: Zewnętrzna nagrywarka DVD z funkcją AV Capture: http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/arti ... 72544.html
Urządzenie zainstalowałem współpracuje z oprogramowaniem, które było w zestawie: „honestech One Touch DVD.” Problem pojawia się gdy przechwytuje materiał na dysk twardy tzn. krawędzie obrazu są postrzepione i z przesunięciem w lewo. Wykluczam magnetowid, testowałem na kilku kaseta VHS też jest w porządku. Może porty USB sam nie wiem, nie mogę uporać się z tym mankamentem. Posiadam komputer procek 2.2G, karta Radeon 9250, pamięc 1024, system Windows XP Home Edition orginalny zaktualizowany. W miarę możliwości proszę o wskazówki.

Przechwycona klatka materiału:

Obrazek

Pozdrawiam i z góry dziękuje...


poniedziałek, 7 maja 2007, 10:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Na początek podmień kabelki , ustaw daleko od zasilaczy .


poniedziałek, 7 maja 2007, 16:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 4 stycznia 2007, 09:58
Posty: 22
Lokalizacja: Rzeszów
Post 
MirekM napisał(a):
Na początek podmień kabelki , ustaw daleko od zasilaczy .


Próba się nie powiodła :( podmieniłem przewody na inne na wejściu
Composite jest tak samo jak na S-video. Usytuowanie w innym miejscu daleko od innego sprzetu też nic nie dało.
Podejrzanie te zakłócenia wyglądają, bowiem nie występują cały czas tylko nie regularnie co kilka minut i pojawiają się na tych samych fragmentach materiału.


poniedziałek, 7 maja 2007, 18:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
To może posprawdzaj złącza wewnątrz puszki . Takie "szopki" potrafiły być na standardowych kabelkach od sprzętu lub w przypadku słabych "mas" . Występowanie uszkodzenia w tym samym miejscu , z kolei świadczyło by o uszkodzeniu ścieżki synchronizacji . Sprawdź czy nie masz w tym miejscu "falbany" na taśmie . Może mógłby pomóc jakiś mikser/genlock ze starych czasów analogów .


poniedziałek, 7 maja 2007, 22:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
puść przesz RCA lub BNC, nie używaj SVHS

pozdrawiam


wtorek, 8 maja 2007, 01:43
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 4 stycznia 2007, 09:58
Posty: 22
Lokalizacja: Rzeszów
Post 
Wykonałem test zrzucenia kawałka materiału na tych samych kabelkach
poprzez kartę TV WinFast i wszystko jest ok. Zainstalowałem to urządzenie na innym wydajniejszym kompie i jest to samo, myśle że wszystkie możliwe sposoby upadły :( Gdybym miał pewnośc, że to wina sprzętu odesłałbym do serwisu, bowiem jest na gwarancji.


wtorek, 8 maja 2007, 08:24
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1454
Post 
a mi to wygląda na uszkodzoną przetwornicę , odesłał bym do serwisu . choć może jest tam jakaś regulacja ręczna 8O nad wejściami cin cia ( na płaski śrubokręt ) stabilizacja obrazu tak jak w wideo jest :lol:


środa, 9 maja 2007, 01:08
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL