Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 12:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Pokaz zdjęć z Pinnacle Studio 9 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 14 listopada 2006, 13:59
Posty: 108
Lokalizacja: warszawa
Post Pokaz zdjęć z Pinnacle Studio 9
Witam serdecznie
Posiadam Pinnacle Studio 9.3.5
Chcę zrobić menue w którym będzie przejście do krótkiego filmu albo przejście do pokazu zdjęć. Z filmem wszystko wiem, ale jak zrobić pokaz zdjęć ?? To ma być prosty pokaz bez efektownych przejść. jak je umieścić ?? jak ustalić czas przejścia??


środa, 9 maja 2007, 13:10
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4582
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Pokaz zdjęć z Pinnacle Studio 9
kosor napisał(a):
To ma być prosty pokaz bez efektownych przejść. jak je umieścić ?? jak ustalić czas przejścia??

Pobaw sie trochę programem, jak nie lubisz czytać instrukcji, to kliknij choćby z ciekawości na napisach i ikonkach interfejsu. To najbardziej właśnie lubię w Pinnacle. Nie trzeba być w dobrej formie intelektualnej żeby go rozgryźć :wink: . Nie wykręcam się od odpowiedzi, naprawdę dasz radę.

_________________
最诚挚的问候


środa, 9 maja 2007, 15:32
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 15 kwietnia 2007, 21:11
Posty: 41
Post 
Skoro wiesz wszystko o filmie to wiesz wszystko o slideshow w pinnaclu. Traktuj obrazy jak klipy, tyle ze umieszczone w innej zakładce (środkowej chyba). Wrzuć je normalnie na timeline ustal czas trwania każdego "rozciąganiem" lub "kurczeniem" zdjęcia (bądź we właściwościach każdego z nich precyzyjnie), pomiędzy nie wstaw przejście jakie najbardziej Ci pasuje, dorzuć ścieżkę audio i masz pokaz...

Pozdrawiam


środa, 9 maja 2007, 19:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
przekonwertuj sobie zdjęcia na rozmiar 720x576 lub w przybliżeniu np. 800x600 bo inaczej będziesz miał migotanie na ekranie telewizora


środa, 9 maja 2007, 22:06
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 11 maja 2007, 15:31
Posty: 1
Post 
Kochani a jak zrobic obróbke na pinnacle 9 z kamery JVC GZ-MG 130? Czy to ze ma dysk twardy ma wpływ na to ze nie mozna?Po zgraniu plików na komputer niby to widział ale nie chce odtworzyc.Moze mi ktos pomóc? :cry:


czwartek, 17 maja 2007, 08:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 25 stycznia 2007, 18:46
Posty: 25
Lokalizacja: Śrem
Post 
Wjakim formacie zapisuje kamera?? czy audio aby nie jest dollby digital??


czwartek, 17 maja 2007, 14:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Problem z materiałem nagrywanym przez takie kamerki jest taki, że rozszerzenie mod nie widzą poprawnie programy PS9 ani PS10 dopiero nowe PS11 ma wsparcie dla takich kamer i ich formatu zapisu. Pozostają półśrodki czyli konwersje do rozpoznawalnych formatów AVI(DV) i mpg.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


piątek, 18 maja 2007, 09:49
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 25 stycznia 2007, 18:46
Posty: 25
Lokalizacja: Śrem
Post 
Pedro79 napisał(a):
Problem z materiałem nagrywanym przez takie kamerki jest taki, że rozszerzenie mod nie widzą poprawnie programy PS9 ani PS10 dopiero nowe PS11 ma wsparcie dla takich kamer i ich formatu zapisu. Pozostają półśrodki czyli konwersje do rozpoznawalnych formatów AVI(DV) i mpg.

Nie zgadzam się z Tobą,miałem kamere GZ-MG40E która format nagrania miała MPEG-2 720*576 8,5 Mb/s(CBR),audio Dolby Digital(2ch) i spokopjnie Studio 10 Titanium mi to przyjmowało ale... jeden warunek ,uaktywnić Dolby Digital i śmiga.

[ Dodano: Pią Maj 18, 2007 3:55 pm ]
Oczywiście z rozszerzeniem MOD.
sklepwideo.pl/details.php?id=pp100210


piątek, 18 maja 2007, 14:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Z tymi kamerkami jest różnie, niektórym PS10 widzi te pliki ale nie che wrzucić na oś czasu innym nic, a jeszcze innym działa, pełną zgodnośc ma PS11.
Ale zgadza się przez dźwięk 5.1 można nie móc zaimporotwać klipu jeżeli nie ma się aktywnej funkcji DD5.1.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


piątek, 18 maja 2007, 23:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL