Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 21:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 pinnacle studio 10 wstawienie loga 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 18 kwietnia 2006, 14:00
Posty: 25
Post pinnacle studio 10 wstawienie loga
witam
w jaki sposób w pinnacle studio 10 można wstawić logo jakiejś firmy w górnym rogu bez tła czyli przeźroczyste napisy
pozdrawiam


poniedziałek, 21 maja 2007, 15:06
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1447
Post 
i takie pytanie zadaje zawodowiec-wideofilmowiec :twisted: za takie pytanie proponuję nagrodę czerwonego buraka :mrgreen:

p.s. takie pytanie zostaw amatorowi który pierwszy raz w życiu otwiera pinnacle . mam nadzieje , że nie masz klientów :twisted:

_________________
Obrazek


poniedziałek, 21 maja 2007, 18:30
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 18 kwietnia 2006, 14:00
Posty: 25
Post pinnacle studio 10 wstawienie loga
a kto napisał ze zajmuje sie tym zawodowo robie to od czasu do czasu dla znajomych nie mam pojęcia o co ci chodziło


poniedziałek, 21 maja 2007, 18:35
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1447
Post 
niwi napisał ;
Cytuj:
witam
potrzebna mi jest kamera do filmowania wesel w granicach do 9000pln prosze o pomoc w wyborze
pozdrawiam


p.s. a w odpowiedzi jeśli to ma być tylko napis to wejdz w tytularkę napisz co potrzeba i przenieś gdzie trzeba w wymiarze ci pasującym .a jeśli logo wstaw zdjęcie lub klip wideo na drugiej lini uzyj efektu obraz w obrazie i pomniejsz do odpowiedniej wielkości i w jakim miejscu ma się znajdować . jeśli jest to zdjęcie i jest na jakimś tle najlepiej na zielonym lub niebieskim to wykluczuj ten kolor . a jeśli na jakimś innym tle to użyj efektu one kolor i usuń ( zrób tło przezroczystym ) jeśli czarny kolor to wyluminuj . aby logo nie pokazało się za gwałtownie to na początek i na koniec nałóż efekt HFX - powiedzmy przenikanie .jest jeszcze wiele sposobów , ale ten jest najłatwiejszy . jeśli nasze logo ma być bardziej bajranckie i ruchome z efektami to trzeba pinnacle trochę więcej pomęczyć z innymi pluginami

_________________
Obrazek


poniedziałek, 21 maja 2007, 22:34
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 18 kwietnia 2006, 14:00
Posty: 25
Post pinnacle studio 10 wstawienie loga
super sprawdze dzięki ci bardzo
pozdrawiam


wtorek, 22 maja 2007, 04:43
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 13 lutego 2014, 21:22
Posty: 7
Post Re: pinnacle studio 10 wstawienie loga
Witam.
Muszę odświeżyć temat ponieważ nie moge sobie poradzić właśnie z logiem a dokładniej napisem, który chciałem wstawić w rogu filmu.
Posiadam wersje Pinnacle 17 i stworzone logo w GIMP (bez tła) wrzucam na ścierzke nad filmem, po czym klikam aby zedytować i mogę tylko pomniejszyć tak do 1/4 wielkości obrazu :(
czy jest możliwość aby to pomniejszyć znaczniej ???


Załączniki:
lll.png
lll.png [ 248.43 | Przeglądane 124 razy ]
czwartek, 13 lutego 2014, 21:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 13 lutego 2014, 21:22
Posty: 7
Post Re: pinnacle studio 10 wstawienie loga
Niestety pomniejszenie nic nie daje i tak po włożeniu na ścieżkę domyślnie jest na całej rozdzielczości filmu.
Chyba znalazłem rozwiązanie.... po wrzuceniu na ścieżkę edytujemy w efektach i stosujemy (nie skalowanie, które kuleje najwyraźniej - wada programowa) efekt 2D-3D i efekt PIP.

Pozdrawiam


piątek, 14 lutego 2014, 22:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL