Teraz jest czwartek, 13 grudnia 2018, 17:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Sony Vegas 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 16 kwietnia 2007, 00:43
Posty: 17
Post Sony Vegas
Witam.
Nagrałem filmik w aparacie cyfrowym w formacie .avi, i chcę go zmontować w Sony Vegas 7, ale nie odczytuje mi obrazu - kiedy przeciagam importowany plik przeciąga tylko dźwięk, a filmu nie pokazuje, mam też problemy z odtworzeniem tego filmu w jakimkolwiek programie; Winamp, Windows Media Player, BestPlayer (film się cżesto przycina). Brak kodeków? Jeśli tak to jakich, a jeśli nie, to co jest źle? :?


piątek, 25 maja 2007, 00:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
taki temat juz chyba był...
Spróbuj doinstalować QuickTime Alternative :)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


piątek, 25 maja 2007, 11:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 16 kwietnia 2007, 00:43
Posty: 17
Post 
Zainstalowałem, ale nic nie pomogło :(


piątek, 25 maja 2007, 14:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
jeśli możesz to daj mi na maila jakiś krótki filmik (do 7MB): croolick@op.pl

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


piątek, 25 maja 2007, 17:09
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 16 kwietnia 2007, 00:43
Posty: 17
Post 
Koło 14:00 wyślę


sobota, 26 maja 2007, 11:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
ok

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


sobota, 26 maja 2007, 13:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 16 kwietnia 2007, 00:43
Posty: 17
Post 
Wysyła się filmik, będzie koło 17:10 myślę, dlaczego dopiero teraz wysyłam? - Odpowiedź w mailu


sobota, 26 maja 2007, 16:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 15 maja 2007, 21:53
Posty: 12
Lokalizacja: Brwinów
Post 
Też tak mialem :) dlugo sie trudzilem wkoncu zauwazylem ze gotowe filmy ( nie prosto z kamerki ) odtwarza no to odpalilem Windows Movie Maker i zapisywalem pojedynczo klipy jako gotowy film . I dzialalo dobrze :wink:

_________________
http://img524.imageshack.us/img524/9592/mariv176aj7.gif


sobota, 26 maja 2007, 18:41
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 16 kwietnia 2007, 00:43
Posty: 17
Post 
No to tez moze byc rozwiązanie, ale przez Windows Movie Maker jakość jest conajmniej 50% gorsza, nawet przy ustawieniach najlepszej jakości ;(


sobota, 26 maja 2007, 19:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
No to tak: filmik kodowany poprzez MJPEG (typowe dla aparatów) więc zainstalowałem Morgan MJPEG Codec (http://www.morgan-multimedia.com/)
i Vegas teraz mi to "łyka" bez problemu :D (wersja Vegasa to 7.0d).
Aczkolwiek mimo że podaje ze filmik ma szybkość 25fps to wcale na taki nie wygląda (przypomina 15fps)... kiedyś jak robiłem płyte "wakacyjną" to klipy 15fps "przepuszczałem" przez AfterEffects+Twixtor aby uzyskać 50i (50 półobrazów na sekunde czyli tak jakby to było kamerą nagrywane). Efekt był oszałamiający :D ale także ogromnie czasochłonny :( ...

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 27 maja 2007, 00:47
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 16 kwietnia 2007, 00:43
Posty: 17
Post 
Dzięki Królik!
Pomogłeś :) Zainstalowalem Codec'a i działa! :D


poniedziałek, 28 maja 2007, 18:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 18 maja 2007, 19:54
Posty: 50
Post 
Ooo super ! Mi tez to pomoglo, dzieki Croolick.


poniedziałek, 28 maja 2007, 23:39
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 24 maja 2007, 12:32
Posty: 53
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Zainstalowałem ten kodek. Nadal tylko dzwięk z avi wchodzi do vegasa =(


czwartek, 31 maja 2007, 11:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 13 lipca 2005, 22:39
Posty: 30
Lokalizacja: Katowice
Post 
delpozzo napisał(a):
Zainstalowałem ten kodek. Nadal tylko dzwięk z avi wchodzi do vegasa =(

Zdarza sie i tak. Wtedy wrzucasz film np. do VirtualDub-a, ktory powinien czytac i dzwiek i obraz, dajesz audio > direct stream copy, pozniej video > fill processing mode, video>compreession i ustawiasz np no compression, jesli masz sporo GB na dysku i szybki dysk, albo DIVX, albo kodujesz kodekiem jakim tam chcesz, Ogolnie chodiz o to by przekodowac film, tak by vegas mogl go odczytac.


sobota, 2 czerwca 2007, 19:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 24 maja 2007, 12:32
Posty: 53
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Couldn't locate decompressor for format 'DX50' =/ to jak wrzucam ten filmik do Vduba


wtorek, 5 czerwca 2007, 13:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL