Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 05:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Było firewire ale teraz go nie ma ??? Co sie stalo ??? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 stycznia 2006, 16:41
Posty: 298
Post Było firewire ale teraz go nie ma ??? Co sie stalo ???
Sciagalem sobie material i nagle kupa. Komp nie widzi kamery. Wiec sprawdzam na innym dziala, wszystko ok. Wracam do poprzedniego i co widze. Zniknelo polaczenie sieciowe z IEEE 1394. Jak je spowrotem zainstalowac, kontroler chyba dziala bo w panelu sterowania jest.

Prosze o pomoc !!!

GG 1939269


niedziela, 27 maja 2007, 11:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
A moze to przerwania robią fiku miku?
Karta fire-wire masz na PCI czy na płycie głównej? Jezeli na PCi przełóż w inny slot.
Czy jest ona na chipsecie VIA, czy Texas? Via przy fire-wire nie cieszy sie najlepszą opinią.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


niedziela, 27 maja 2007, 22:50
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 24 sierpnia 2003, 14:05
Posty: 93
Post 
witam mam podobny problem tylko u mnie to jest tak ze mam dwa systemy xp na dwóch dyskach jeden powiedzmy taki do głupot a drugi do edycji i na jednym widzi firewire ( texas instruments ) czy cos takiego i w AP widzi kamere a w drugim nie mam w tego urzadzenia w panelu sterowania , niewiem co sie stalo :( nie chce systemu na nowo instalowac prosze o porade
pozdrawiam Michał


niedziela, 27 maja 2007, 23:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 stycznia 2006, 16:41
Posty: 298
Post 
Problem polega na tym ze nie widzi w polaczeniach sieciowych karty IEEE 1394 i tu jest problem. Sprawdzam na innym kompie i tam wystepuje. Co dalej. FireWire mam na plycie glownej i wszystko smigalo az do czasu.. Pyta nowa GigaByte DS4 na 965. POMOCY ! ! ! Juz mam dosc sciagania materialu na innym kompie i siecia przenoszenia na moj dysk. HELP ! ! !

POZDRAWIAM


poniedziałek, 28 maja 2007, 07:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL