Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 07:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Zgrywanie filmu z DCR-HC27E 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 17 czerwca 2006, 20:13
Posty: 2
Post Zgrywanie filmu z DCR-HC27E
Wiec od poczatku - jestem swieżo upieczonym wlascicielem tej kamery do zgrywania uzywam Pinnacle Plus 11 .I tu mam kilka pytan :

- do jakiego formatu zgrywac bo na ustawieniach domyslnych zgralo sie do formatu avi ale jakiegos dziwnego i stacjonarna nagrywarka nie chce obslużyc tego pliku ( nagrywarka to LG DR 175 )nie chce sie bawic w konwersje tego na komputerze bo to zawsze strata jakości tylko od razu zgrać na takie pliki jak na dvd

- w nagrywarce mam wyjście firewire więc to nie problem ale chcę się pobawić w montaż

- może używać czegoś innego niż Pinnacle Plus 11 ?

- jakich kabli używacie ( chodzi mi o to czy np. firmowe Sony czy kupowane w sklepie komp.) bo mam problem , z kontrolerem dostalem kabel i takie tez wyjscia są na karcie - od strony karty szerokie a do kamery to malutkie firewire - i tu problem - na 3 kupione kable tylko jeden delikatnie wchodzi do wyjscia kamery - ten z karta jest ciosany mlotkiem i wogole nie chciał wejsc , z drugim mialem problem bo przy wyciaganiu balem sie ze wyrwę gniazdo ( nie wiem czy to rzemieslnik robi czy co ) i pasuje tylko jeden tzn. delikatnie wchodzi niestety z obu stron ma tylko te małe koncowki wiec chcąc nie chcą bojąc sie o kamerę jutro muszę kupić drugi kontroler który ma też male wyjscie.

Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mnie delikatnie naprowadził .
Pozdrawiam


poniedziałek, 11 czerwca 2007, 23:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Delikatnie naprowadzam
http://www.forumwideo.pl/search.php?sid ... 6f4a106d00

Powodzenia :wink:


wtorek, 12 czerwca 2007, 06:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 17 czerwca 2007, 01:11
Posty: 7
Post 
no hey jak dla mnie to troche namieszales bo jezeli chcesz zrzucic prosto z kamery na plyte dvd to gdzie tu montaz a pozatym jak mi wiadomo to tego sie nieda zrobic bo material na kasecie to rownowartosc ok 20 giga to raczej to Ci na plytke nie wejdzie. A z kablami to tez masz jakies cyrki poprostu firewire plytka taka ok 40 zloty kosztuje razem z kablami i elegancko wszystko pasuje. kabel ma takie wejscia: od strony karty w kompie http://www.zpluscable.com/images/produc ... in-end.jpg
a do kamerki http://www.klikenbestel.nl/catalog/imag ... in-end.jpg. No a sama plytka ma takie http://estudiolivre.org/img/wiki_up/firewire_pc.jpg

co do konwersji to niema problemu bo ja uzywam pinaccle 10 i tam mam czy chce to zamienic na jakis plik na dysku (podaje jaką chce miec wielkosc pliku) albo odrazu na plyte dvd. FORMAT AVI TO JEST NIESKOMPRESOWANY MATERIAL


sobota, 23 czerwca 2007, 11:57
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4587
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Zgrywanie filmu z DCR-HC27E
kris68 napisał(a):
- do jakiego formatu zgrywac bo na ustawieniach domyslnych zgralo sie do formatu avi ale jakiegos dziwnego i stacjonarna nagrywarka nie chce obslużyc tego pliku

- DV
kris68 napisał(a):
( nagrywarka to LG DR 175 )nie chce sie bawic w konwersje tego na komputerze bo to zawsze strata jakości tylko od razu zgrać na takie pliki jak na dvd

Pliki DV łatwiej i z mniejszą stratą zmontujesz, niż DVD. Dopiero potem konwersja gotowego filmu do mpeg2/DVD. Przy nie dłuższym filmie niż godzina z kawałkiem na płytce, nie powinno być różnic w jakości między Pinnaclem a stacjonarną nagrywarką.
kris68 napisał(a):
- w nagrywarce mam wyjście firewire więc to nie problem ale chcę się pobawić w montaż

...j/w najpierw montaż w DV...
kris68 napisał(a):
- może używać czegoś innego niż Pinnacle Plus 11 ?

Powoli, najpierw się naucz tego co masz.
kris68 napisał(a):
- jakich kabli używacie ( chodzi mi o to czy np. firmowe Sony czy kupowane w sklepie komp.) bo mam problem , z kontrolerem dostalem kabel i takie tez wyjscia są na karcie - od strony karty szerokie a do kamery to malutkie firewire - i tu problem - na 3 kupione kable tylko jeden delikatnie wchodzi do wyjscia kamery - ten z karta jest ciosany mlotkiem i wogole nie chciał wejsc , z drugim mialem problem bo przy wyciaganiu balem sie ze wyrwę gniazdo ( nie wiem czy to rzemieslnik robi czy co ) i pasuje tylko jeden tzn. delikatnie wchodzi niestety z obu stron ma tylko te małe koncowki wiec chcąc nie chcą bojąc sie o kamerę jutro muszę kupić drugi kontroler który ma też male wyjscie.

Wykonanie wielu kabelków, to faktycznie...
kris68 napisał(a):
Pozdrawiam

Również pozdrawiam.

PS Nie lekceważ rady Mietka, czytaj forum, tu dużo wiedzy jest :!:

_________________
最诚挚的问候


sobota, 23 czerwca 2007, 12:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL