Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 04:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 przeliczanie w adobe premiere 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 maja 2003, 13:18
Posty: 103
Lokalizacja: łódzkie
Post przeliczanie w adobe premiere
Witam,

nabyłem Adobe Premiere Elements 3 i jest taki mały problem. Po zgraniu materiału na dysk i zaimportowniu go do timeline. Wstawiam na początku i końcu dwa efekty fade in-fade out. Oprócz tego zabiegu już nie ingeruję w materiał. No i taki projekt chcę wygenerować bezpośrednio do mpeg. I tu jest problem. Program zamiast renderować tylko te klatki które zostały zmienione po zastosowanie efektu fade, przelicza cały projekt a dopiero później generuje plik mpeg. Dodam że po dodaniu fade in i fade out pojawia się u góry nad projektem czerwony pasek na całej długości, a nie tylko na tych klatkach. Nieukrywam że jest to dość czasochłonne. Czy jest jakiś sposób na to? czy starszy brat czyli AP Pro ma tą samą przypadłość? Jak wygląda sprawa z konkurencją. Proszę o pomoc!!!

Ps. Mam również Let's Edit 2 i tam niema żadnego przeliczania tylko od razu jest generowany mpeg.

_________________
2 x Sony A7III, A7sII, Canon C100, Canon 5d III, Adobe Creative Cloud CC 2019, Win10 64 bit, MSI Z77, Intel i7 3770K, OC 4 Ghz, 32 GB RAM, GeForce 780,2xEIZO. Kamerzysta-robimyfilm.pl


niedziela, 22 lipca 2007, 10:52
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 10 czerwca 2004, 16:01
Posty: 41
Post 
powinien przeliczyć tylko te miejsca w których zostały założone efekty rozjaśniania i ściemniania. Widocznie ten program tak ma traktuje to w ten sposób,że został zmieniony klip na całej długości poprzez wstawienie tych przejść i go przelicza. Spróbuj przeciąć klip za efektem rozjaśnienia oraz przed efektem ściemniania. Zobacz jak się wówczas zachowa.


niedziela, 22 lipca 2007, 18:53
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 14 marca 2007, 12:00
Posty: 96
Post 
Nie wiem jak to jest w APE, nigdy go nie używałem. Trochę śmieszne, ale może zadajesz te efekty dla całego klipu i dlatego program przelicza całość. Przedziel klip tak aby na początku i końcu powstały kilkusekundowe ujęcia i na nie nałóż wspomniane efekty fade in/out.
Nic więcej nie przychodzi mi do głowy...


niedziela, 22 lipca 2007, 22:14
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 maja 2003, 13:18
Posty: 103
Lokalizacja: łódzkie
Post 
Dzięki chłopaki. Będę musiał się bawić z tym dzieleniem klipów. Trochę to dziwne z tym przeliczaniem całego klipu gdzie zmieniają się tylko klatki na początku i końcu projektu. Reszta pozostaje bez zmian. Ale cóż...

_________________
2 x Sony A7III, A7sII, Canon C100, Canon 5d III, Adobe Creative Cloud CC 2019, Win10 64 bit, MSI Z77, Intel i7 3770K, OC 4 Ghz, 32 GB RAM, GeForce 780,2xEIZO. Kamerzysta-robimyfilm.pl


poniedziałek, 23 lipca 2007, 08:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL