Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 14:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 ile czasu zajmuje korekta balasu bieli na Matroxie ? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 22 grudnia 2006, 09:24
Posty: 19
Post ile czasu zajmuje korekta balasu bieli na Matroxie ?
sąłużmy ,że żle utawiłem balans bieli w kosciele i potrzebuje go skorygować w komputerze.Ile czasu to zajmuje i czy jest pracochłonne ?


piątek, 27 lipca 2007, 10:32
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 10 czerwca 2004, 16:01
Posty: 41
Post 
Wszystko zależy od długości materiału który musisz skorygować oraz od mocy obliczeniowej Twojego sprzętu.
Nie wiem jak Matrox ale Edyszynek radzi sobie z tym dość dobrze.


piątek, 27 lipca 2007, 12:14
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 marca 2007, 21:29
Posty: 80
Lokalizacja: POLSKA łódzkie
Post 
Witam. Skoro ju jestesmy przy temacie korekcji balansu bieli to jakimi filtrai sie to robi w edku a jeszcze lepiej byloby w Ap 2.0


piątek, 27 lipca 2007, 12:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 10 kwietnia 2005, 01:43
Posty: 381
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
W ediusie jest filtr balans bieli (takze czerni i szarosci).



Pozdrawiam


piątek, 27 lipca 2007, 13:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 22 grudnia 2006, 09:24
Posty: 19
Post 
załużmy że do poprawki jest 15 minut filmu a komputer to terażniejszy sprzet w kwocie 6000 zł razem z matroxem rtx 100.-potrzemny tylko przyblizony czas .


piątek, 27 lipca 2007, 14:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post 
Matrox RTX100 korekcję balansu bieli robi w czasie rzeczywistym, bez przeliczania.Chyba że na ten klip nałożysz jeszcze inne filtry to niestety Premiere będzie renderował.


piątek, 27 lipca 2007, 21:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 kwietnia 2004, 10:04
Posty: 232
Lokalizacja: Piotrków/Kraków
Post 
Sprzet za 6tys (bez peryferii of course) to w realtimie policzy.
Premierek 2 nie potrzebuje renderowac zeby wyswietlic efekt, co najwyzej odtworzy w nizszej jakosci, a jak robisz MPEGa to przeciez nie musisz liczyc projektu tylko dasz export i roznicy nie zauwazysz

_________________
Filmy ślubne | Zdjęcia ślubne


piątek, 27 lipca 2007, 21:59
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 22 grudnia 2006, 09:24
Posty: 19
Post 
bardzo dziękuje.


sobota, 28 lipca 2007, 10:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 15 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL