Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 15:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Kamera z HDD jak najszybciej zmontowac DVD? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 26 sierpnia 2007, 20:08
Posty: 5
Post Kamera z HDD jak najszybciej zmontowac DVD?
mam kamere Jvc z HDD i mianowicie mam nastepujacy problem, zgralem film z kamerki i zmontowalem go w Sony Vegas , wyrenderowalem mpeg2 jakosc DVD PAL z ustawieniami na "best", film ma kompie w PowerDVD chodzi dobrze a jak go puszcze z odtwarzacza stacionarnego DVD Sony to widac dziwne skoki obrazu tak jakby szrpalo i to jest widoczne najbardziej podczas ruchu kamera, kiedy podpinam kamere bezposrednio do tv i wlaczam filmy to jakosc jest dla mnie super , czy jest mozliwosc zgrania filmu z kamerki na dvd bez zadnej straty jakosci i zeby film chodzil tak jak na kamerze? oczywiscie przed nagraniem chcialbym polaczyc krotkie kawalki filmow w calosc


niedziela, 26 sierpnia 2007, 20:29
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 3 sierpnia 2007, 10:26
Posty: 179
Post 
chyba chodzi oto ze eksport moze poszedł jako progressive a powinien być interlaced, chociaż nowe dvd juz normalnie odczytują tryb progressive, ale moze to to...


poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 08:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Przemekns napisał(a):
wyrenderowalem mpeg2 jakosc DVD PAL

Zmien kolejność półobrazów przy eksporcie do mpeg

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 11:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 26 sierpnia 2007, 20:08
Posty: 5
Post 
Vegas jest po angielsku i niewiem ktora to jest opcja do zmienienia tych polobrazow, czy moglby mi ktos podpowiedziec jak ustawic w vegas opcje zeby film z kamery chodzil na dvd bez zadnej strat jakosci, bardziej zalezy mi zeby chodzil dobrze na TV niz na monitorze, z gory dziekuje za pomoc


poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 19:26
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 3 sierpnia 2007, 10:26
Posty: 179
Post 
Przemekns napisał(a):
Vegas jest po angielsku i niewiem ktora to jest opcja do zmienienia tych polobrazow, czy moglby mi ktos podpowiedziec jak ustawic w vegas opcje zeby film z kamery chodzil na dvd bez zadnej strat jakosci, bardziej zalezy mi zeby chodzil dobrze na TV niz na monitorze, z gory dziekuje za pomoc
dvd powinno byc "upper field first"


poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 19:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
nie ważne czy upper czy lower - ważne aby Vegas dobrze rozpoznał kolejność w pliku, tak samo ustawić projekt i tak samo rendering (chociaż z z DV Lower Field First można też renderować do Upper)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 19:47
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 26 sierpnia 2007, 20:08
Posty: 5
Post 
czy takie ustawienia w vegas beda najlepsze? chodzi mi oto zeby po renderingu byla jak najmniejsza strata jakosci albo najlepeij zeby nie bylo wogole straty ( jakosc puszczana z kamery = jakosc filmu dvd jest to mozliwe? ) dodam jeszcze ze plik po takim renderingu zajmuje mniej niz orginal ( orginal 41,7mb , po rend. 38,1mb } 30sec )


poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 20:41
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 3 sierpnia 2007, 10:26
Posty: 179
Post 
dzwiek w 48000hz nie 44000 i aspect ratio jezeli masz material 16:9(prostokat) to ok jezeli masz 4:3(kwadrat) to zmien na 4:3

Pozatym wydaje sie juz byc ok


poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 23:47
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 26 sierpnia 2007, 20:08
Posty: 5
Post 
zalezy mi na tym zeby film chodzil plynnie na DVD stacionarnym, wiec z tego co czytalem to musi byc przeplot czyli jak mam ustawic opcje "Deinterlace method" to jest chyba przeplot, mam none,blend fields,interpolate fields ktore mam wybrac do filmu na tv? tak na marginiesie poco tyle tych opcji jak by niemozna bylo zrobic prostego kodowania zeby film zawsze chodzil dobrze niewazne na czym odtworzymy


wtorek, 28 sierpnia 2007, 18:16
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 3 sierpnia 2007, 10:26
Posty: 179
Post 
zostaw none, a stad tyle opcji bo rozne urzadzenia roznych ustawien wymagaja :) znikad to sie nie wzielo


wtorek, 28 sierpnia 2007, 18:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
nie zostawiaj na None bi Ci spieprzy film jeśli zrobisz jakieś skalowanie obrazu, zmiane szybkości itp. Interpolate fields nadaje sie do szybkich ujęć (używa jednego półobrazu i na jego podstawie interpoluje drigi półobraz), natomiast Blend fields używaj jeśli nie masz zbyt dużo dynamiki w filmie (w przeciwnym wypadku zauważysz "ducha" w filmie).

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 29 sierpnia 2007, 00:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 26 sierpnia 2007, 20:08
Posty: 5
Post 
sam juz niewiem co ustawic, jedni pisza tak drudzy inaczej:) dlatego pisalem wczesniej ze mpeg2 jest dziwnym formatem "pincet" opcji zanim zaczenie sie renderowac, narazie renderowalem zostawiajac na "None" i wieczorem sprawdze na dvd jak film chodzi, film ma duzo szybkich ruchow bo chodzilem z kamera w rece i krecilem dlatego chcialbym zeby film chodzil szybko i plynnie na TV, jak juz sprawdze to dam znac dla tych ktorzy moze beda miec ten sam problem


środa, 29 sierpnia 2007, 20:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL