Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 01:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 VOB i ponowna kompresja 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post VOB i ponowna kompresja
Witam!
Mam że tak powiem maly problem ale jezeli chodzi o jakosc to jest on bardzo dużu :-(.
Mianowicie musze 4min materialu ktory jest juz na plycie w postaci VOB i niezbyt rewelacyjnej jakosci umiescic na time ilne w AP i calosc poddac kompresji do MPEG 2 jak to zrobic i czy jest sposob na pominiecie ponownej kompresji tego pliku? DZIEKI Z GÓRY !!!

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


wtorek, 28 sierpnia 2007, 14:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 22:30
Posty: 309
Post 
Zamieniasz rozszerzenie pliku z VOB na mpg i po sprawie ;). Nie wiem też przypadkiem czy do AP nie da się od razu zaimportować pliku VOB, ale ponieważ na co dzień się tym programem nie posługuję to ci nie odpowiem.
Jeśli chodzi o ponowne kompresowanie to wszystko zależy od tego co zamierzasz z tym dalej robić.


wtorek, 28 sierpnia 2007, 14:44
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post 
wrzucam na time line i z reszta surowego materialu kroje i kleje poznej do VOB-a i na PLYTE.

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


wtorek, 28 sierpnia 2007, 22:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
innymi słowy:

chcesz wyjąć z płyty dvd (zrzuconej na dysk) jednego VOBa, edytować go w AP i po edycji i bezstratnym renderingu zastąpić istniejący wcześniej VOB tym nowym ? I ponownie wypalić DVD-Video z tym samym menu itd... :?:

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


środa, 29 sierpnia 2007, 12:46
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post 
taa chce z plyty wyjac jednego VOB-a i wrzucic go na time line do montowanego materialu poznij zapis za DVD.

Dodam jeszcze ze nie mogłem zmienic rozszerzenia VOB na MPG :-( chyba nie umiem a adobe niestety nie chce mi przyjac VOB-a :-( dysponuje AP Pro 2.0

_________________
INTEL i7 930 OC 4,0, COOLER MASTER V10, ASUS RAMPAGE II EXTREME, 6x2GB CORSAIR 1600mhz, X-Fi Titanium Fatal1ty Champion series, 2xSEAGATE 1TB, 1xWD 2TB, 2xSEAGATE 160GB, 2xGF EVGA 460GTX 1GB SC, ZASILACZ CHIEFTEC APS-1000C WINDOWS seven PRO x64.


piątek, 31 sierpnia 2007, 00:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Nie testowałem tego i sam jestem ciekaw czy płyta z takim edytowanym plikiem będzie chodzić. Weż pod uwagę, że VOB to plik mpeg, ale nieco inny bo "posegmentowany" na równe części (coś pow 1GB). Plik-segment po edycji powinien mieć taką samą wielkość jak plik przed nim i po nim. Ostatni vob jest najmniejszy. Może być trudne ustawienie dokładnej wartości voba po edycji...
Dodatkowo struktura plików DVD-Video (wielkość, nazwa, skrypty) zapisana jest w plikach *.BUP i *.IFO. Moze się okazać, że płyta nie będzie chodzić, nawet jak się da wypalić.

...rozumiem, ze chodzi o edycję jednego voba z DVD już wykonanego, po edycji wrzucasz tego edytowanego voba do tejże płyty i wypalasz strukturę płyty z tym zastąpionym (edytowanym) vobem.

Ale zobacz i podziel się z nami doświadczeniem.

//edycję płyty DVD można takze zrobić innym sposobem.

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


piątek, 31 sierpnia 2007, 10:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL