Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 12:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 problem z Premiere 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post problem z Premiere
witam!

Jestem tu nowy więc może się przedstawię. Mam na imię Przemek, aktualnie mieszkam w Londynie. Gram na bębnach, komponuję swoją muzykę. Sprawami wideo zająłem się ponieważ chciałem zrobić kilka klipów do moich utworów. Mam program Adobe Premiere Pro 2.0 i jak do tej pory wszystko szło gładko tak teraz napotkałem na pewien mały ale wkurzający problem:

gdy importuję do Projektu klip .avi, przenoszę na Source Monitor, edytuję Subclip by klip główny był odtwarzany od i do momentu ktorego chcę, następnie wstawiam go do Timeline i odtwarza się za dwoma pierwszymi razami. Potem obraz albo się nie rusza, albo robi się szum. W Source Monitor to samo (a parę minut wcześniej było ok).

Jeszcze jedno pytanie: jak zaimportować klip video żeby słyszeć także jego audio? Ten powyższy klip ma dźwięk ale nie zostal zaimportowany (albo zostal a ja nie umiem go włączyć)

Dzięki wielkie z góry!!

Przemek


wtorek, 11 września 2007, 02:04
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
electrizer napisał(a):
importuję do Projektu klip .avi

Ale o jaki avi chodzi? Np. DivX to tez avi którego Ap "nie lubi" Najlepiej edytować AVI DV z innymi divx-ami, xvid-ami Premierek ma problemy.
electrizer napisał(a):
jak zaimportować klip video żeby słyszeć także jego audio?

Jak importujesz klip video w którym jest dźwięk to dźwięk powinien być zamportowany razem z obrazem, chyba że jest to któryś ze wspomnianych divx-ów to takie "jaja" się czasami robią.


wtorek, 11 września 2007, 11:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
ok dziekuje bardzo za odpowiedz :) a jak zmienic format na ten AVI DV? mogę to zrobić w Premiere czy potrzebuję jakiejs innej aplikacji?


wtorek, 11 września 2007, 12:27
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
electrizer napisał(a):
a jak zmienic format na ten AVI DV?

Najlepszy do tego program moim zdaniem to Canopus Procoder. Tam możesz eksportować z dowolnego formatu na inny dowolny m.in AVI DV. Niestety cena może Cie troche odstraszyc.
Z darmowych programów to o ile sie nie myle to Virtual Dub to potrafi. Ale lepiej niech sie wypowie ktoś, kto uzywa Virtual Duba bo ja nie uzywam. Słyszałem tylko ze jest mozliwość konwersji z divx na dv.
Co do Premiere to oczywiście jest mozliwość eksportu wprost z timeline do pliku dv, jednakże nie wiem jak jest z divx-em gdy pojawiaja się błędy przy odtwarzaniu na TM. Musiałbys spróbować:
Przeciągnąć film z okna projekt na timeline potem file - export - movie. I tam w opcjach eksportu wybierasz Microsoft DV AVI.

Pozdrawiam
Maciej


wtorek, 11 września 2007, 13:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
dziekuje bardzo :) zdam raport jakby cos nie dzialalo :)


wtorek, 11 września 2007, 14:50
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL