Teraz jest niedziela, 9 grudnia 2018, 22:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 POMOCY!Brak dzwieku przy zgrywaniu z analoga przez karte tv. 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 10 maja 2003, 10:47
Posty: 1
Post POMOCY!Brak dzwieku przy zgrywaniu z analoga przez karte tv.
witam
Posiadam kamere analogowa sony ccd-trv78e i chcialbym zgrac material do pc poprzez karte tv. I tu pojawia sie problem : wszystko zgrywa sie ok tylko ze nie ma dzwieku - kamere podlaczalem poprzez svideo, zwykle wejscie antenowe i nic nie pomoglo. Do zrzutu uzywalem virtualduba.
Czy ktos moglby mi poradzic jak przy obecnej sobie z tym poradzic. Moze brakuje mi jakiegos kabelka? Konfiguracja jest standardowa - wyjscie dzwieku z karty tv podlaczone jest do line in karty dzwiekowej.
ps W oprogramowaniu karty tv jest mozliwosc zgrywania ale tutaj takze brak jest dzwieku- czy ktos moze mi pomoc?

_________________
renton


sobota, 10 maja 2003, 11:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 02:53
Posty: 254
Lokalizacja: Kraków
Post 
brrrrrr :evil: na przyszlosc nie pisz potrojnych postow. Nie zwiekszy to liczby odpowiedzi a zrobi tylko balagan.

_________________
Dominik Maciaszek .:. admin@swiatobrazu.pl
Administrator


sobota, 10 maja 2003, 11:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Witam.
Jeśli podłączyłeś kamerę przez s-video to uzyskasz tylko obraz (limunacja i chrominacja) podłącz jeszcze wyjście audio w kamerze z wejściem audio w komputerze.


sobota, 10 maja 2003, 11:32
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 stycznia 2003, 07:05
Posty: 55
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
A można to zrobić w odwrotną stronę? Zgrać film z kompa na magnetowid przez kartę TV? Jeśli tak, to w jaki sposób?


sobota, 17 maja 2003, 09:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
Nie można (no chyba że masz jakąś kosmiczną kartę z wyjściem wideo ,bo chyba takie sie trafiaja ale są b. drogie)
Film możesz zgrac z kompa na magnetowid za pomoca wyjścia telewizyjnego które jest na karcie graficznej(oczywiście jeśli twoja karta grafiki takowe posiada)


sobota, 17 maja 2003, 13:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 stycznia 2003, 07:05
Posty: 55
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
Dzieki za wskazówke zaraz to wypróbuję!


niedziela, 18 maja 2003, 09:34
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 stycznia 2003, 07:05
Posty: 55
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
Witam!
Próbowałem na wiele sposobów, podłączałem do magnetowidu, do telewizora, do jeszcze jednego telewizora :)... Za każdym razem ten sam problem: dzwięk jest a obrazu nie ma! Domyślam się, że to kwestia ustawien w karcie graficznej, mam GeForce3 Power Pack Ti/500 TV. Może ktoś wie cos na ten temat... Proszę o pomoc.
Pozdrawiam!


środa, 21 maja 2003, 12:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 15 maja 2003, 22:50
Posty: 9
Post 
Hmm... To to nie ma dzwieku czy obrazu w koncu? :?


środa, 21 maja 2003, 13:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 stycznia 2003, 07:05
Posty: 55
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
obrazu... rzeczywiście jest to trochę nie na temat, ale tak to się jakoś niespodziewanie rozwinęło :wink:


środa, 21 maja 2003, 13:15
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 15 maja 2003, 22:50
Posty: 9
Post 
Eh to mi sie pomylilo, pomylilem Cie z Rentonem. A jesli chodzi o brak obrazu to pokombinuj z ustawieniami kilku monitorow... Ja mam cos takiego w GF4 Moze i u Ciebie wlasnie tego ustawienia brakuje? Jesli pamietam dobrze to w starym Voodoo musialem recznie aktywowac jakas fiszke aby TV out byl aktywny (fiszka byla dobrze ukryta ;) ).


środa, 21 maja 2003, 15:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 stycznia 2003, 07:05
Posty: 55
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
krak napisał(a):
A jesli chodzi o brak obrazu to pokombinuj z ustawieniami kilku monitorow... Ja mam cos takiego w GF4 Moze i u Ciebie wlasnie tego ustawienia brakuje? Jesli pamietam dobrze to w starym Voodoo musialem recznie aktywowac jakas fiszke aby TV out byl aktywny (fiszka byla dobrze ukryta ;) ).

:?: Nie bardzo wiem o co Ci chodzi... Wynika to pewnie ze słabej znajomości peceta, nie rozumiem czemu mam "kombinować z ustawieniami kilku monitorów", skoro u mnie tyko TV out nie działa, z monitorem wszystko w porządku. Co to jest "fiszka"? :oops:


czwartek, 22 maja 2003, 11:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Witam.
Aby uzyskać obraz na TV trzeba w sterowniku do grafiki właczyć KLONOWANIE.Wówczas powinien pojwaić się obraz na TV,w dalszym etapie trzeba wybrać system w jakim ma być wyświetlany obraz PAL,NTSC i dalej spersonalizować ustawienia do własnych upodobań.

Jeśli chodzi o nagrywanie z komputera na magnetowid to do tego celu znakomicie nadaje się TV-out w karcie graficznej.Należy pamiętać o podłączeniu dzwięku z karty dzwiekowej do wejścia audio w TV,w przeciwnym wypadku nie bedzie dzwięku.


czwartek, 22 maja 2003, 12:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL