Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 18:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Avid Xpress Pro na Windows Vista 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 4 października 2007, 18:13
Posty: 8
Lokalizacja: Sopot / Łódz
Post Avid Xpress Pro na Windows Vista
Witam serdecznie całą społeczność forum ! :D

Krótkie pytanie, czy ktoś zainstalował bez żadnych komplikacji wyżej wymieniony program do montażu na wyżej wymienionym systemie operacyjnym ? Mi się niestety nie udało, prawdopodobnie wynika to z zabezpieczeń, które wstawił Microsoft.

Próbował ktoś może z Adobe Premiere 3.0?

Pozdrawiam !


poniedziałek, 8 października 2007, 16:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 6 stycznia 2007, 17:46
Posty: 54
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Post Re: Avid Xpress Pro na Windows Vista
CS 3.0 działał mi bez żadnych problemów. Zaś Avid Newscutter nie wystwietlal mi obrazu w trakcie podglądu. (po pół roku siedzenia na Viscie, wrocilem do XP) Powodzenia;)

_________________
http://www.fastmedia.com.pl - wynajem sprzetu filmowego i video warszawa


piątek, 15 lutego 2008, 12:58
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 25 sierpnia 2006, 13:08
Posty: 18
Lokalizacja: Bełchatów
Post Re: Avid Xpress Pro na Windows Vista
Zostaw Viste, przeskocz na XP 32 Bit bo 64 Bit podobno ma jakies poblemy z Avidem (wrzuc RAID 0). Nie jestem pewien bo nie sprawdzalem ale czytalem :)


piątek, 29 lutego 2008, 15:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Avid Xpress Pro na Windows Vista
po co?????

vista to system do obciążania procesora i ramu, nie do pracy...

Pozdrawiam


sobota, 1 marca 2008, 02:48
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 6 lipca 2005, 21:04
Posty: 76
Lokalizacja: Oleśnica
Post Re: Avid Xpress Pro na Windows Vista
Avid Xpress Pro nie chodzi na systemie 64bitowym takze pozostaje XP 32bity ;>


poniedziałek, 3 marca 2008, 13:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post Re: Avid Xpress Pro na Windows Vista
Muchomor: Nie przesadzajmy Avid na Viscie hula bardzo ładnie i nie zmieniłbym go na prace na XP. Niestety ograniczenia obsługi RAM w XP w obecnych czasach są dość uciążliwe, wiec praca na viscie jest duzo bardziej komfortowa.

_________________
http://www.art-fx.eu


środa, 18 marca 2009, 11:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Avid Xpress Pro na Windows Vista
pracowałem już poza swoim ;-) w wielu domach produkcyjnych w Polsce i w żadnym nikt nie używa visty.
pozdro

Muchomor


środa, 18 marca 2009, 23:48
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 14 czerwca 2008, 21:11
Posty: 282
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post Re: Avid Xpress Pro na Windows Vista
A ja pracuję w TVP i mamy nową stację roboczą z Avidem pracującą właśnie na Viście, i pomijając uszkodzone dyski, uszkodzoną płytę gł. to z samym systemem nie ma problemu.

_________________
Sony PMW-EX1R 16GB SxS, 16GB SanDisk Extreme Class 10 i Class 6, 32GB SanDisk Ultra II SDHC KATA CC-195 SWIT S-8U62 Samsung P2770HD Toshiba 32LV733 Windows 7 64bit EDIUS 5 Sony Vegas 9.0c i fajny krawat!
http://www.multi-media.com.pl


wtorek, 19 maja 2009, 10:43
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 11 kwietnia 2009, 21:59
Posty: 172
Post Re: Avid Xpress Pro na Windows Vista
Moim zdaniem to do obróbki dobrym systemem będzie XP mało w nim jest komplikacji itp. Vista jakoś mnie nie zadowoliła poza tym że ma bardzo fajne elementy graficzne,no ale cóż w końcu jest nowsza od XP przecież :D


niedziela, 29 listopada 2009, 17:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 6 grudnia 2009, 18:35
Posty: 7
Post Re: Avid Xpress Pro na Windows Vista
Jak zainstalować Avid Xpress Pro na Viste ?


niedziela, 6 grudnia 2009, 18:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 14 czerwca 2008, 21:11
Posty: 282
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post Re: Avid Xpress Pro na Windows Vista
Nie pieprzcie się z Avidem, Avid to juz historia...

_________________
Sony PMW-EX1R 16GB SxS, 16GB SanDisk Extreme Class 10 i Class 6, 32GB SanDisk Ultra II SDHC KATA CC-195 SWIT S-8U62 Samsung P2770HD Toshiba 32LV733 Windows 7 64bit EDIUS 5 Sony Vegas 9.0c i fajny krawat!
http://www.multi-media.com.pl


niedziela, 6 grudnia 2009, 23:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Avid Xpress Pro na Windows Vista
a to ciekawe bo wlasnie wyszla najnowsza wersja


niedziela, 6 grudnia 2009, 23:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 14 czerwca 2008, 21:11
Posty: 282
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post Re: Avid Xpress Pro na Windows Vista
Pracuję na Avidzie od paru lat, teraz powoli wchodzi FinalCut i widzę poprostu ogromną różnicę w działaniu:
-wydajność
-wygoda
-stabilność
-uniwersalność
-domyslny interfejs
-dużo formatów obsługiwanych

(oczywiście to cechy FinalCuta)

A Avid, ociężały, lubi się wysypać bo godzinach pracy, te jego indeksowanie plików po zawieszeniu się, mała ilość kodeków obsługiwanych...

_________________
Sony PMW-EX1R 16GB SxS, 16GB SanDisk Extreme Class 10 i Class 6, 32GB SanDisk Ultra II SDHC KATA CC-195 SWIT S-8U62 Samsung P2770HD Toshiba 32LV733 Windows 7 64bit EDIUS 5 Sony Vegas 9.0c i fajny krawat!
http://www.multi-media.com.pl


poniedziałek, 7 grudnia 2009, 09:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Avid Xpress Pro na Windows Vista
Final Cut ma jedna wade ktora go dyskfalifikuje - przy eksporcie przelicza jeszcze raz zalozone filtry/efekty - to jest taka bzdura ze glowa mala i mozesz sobie w nim zachwalac wszystki cuda jakie ma , dla mnie strata czasu jest nie do zaakceptowania


poniedziałek, 7 grudnia 2009, 10:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Avid Xpress Pro na Windows Vista
Degenerado napisał(a):
Final Cut ma jedna wade ktora go dyskfalifikuje - przy eksporcie przelicza jeszcze raz zalozone filtry/efekty - to jest taka bzdura ze glowa mala i mozesz sobie w nim zachwalac wszystki cuda jakie ma , dla mnie strata czasu jest nie do zaakceptowania


w którym momencie tak sie dzieje?

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


poniedziałek, 7 grudnia 2009, 11:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL