Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 03:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Brak audio w TV a poprzez kino domowei komp jest OK 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 25 marca 2007, 23:03
Posty: 17
Lokalizacja: Koszalin
Post Brak audio w TV a poprzez kino domowei komp jest OK
Witam

Szukałem rozwiązania tego problemu na innych forach, ale nic nie znalazłem.
Jestem początkującym videooperatorem i być może dlatego nie trybię wszystkiego, ale po kolei....
Otórz mabyłem kamerkę Panasonic NV-GS500 i wszystko jest OK. Nagrałem materiał i poprzez kabel firewire przniosłem materiał do kompa...uruchomiłem Unlead VideoStudio 8 i pobawiłęm sie z napisami i bajerami...zmontowałem i wypaliłem sobie płytkę DVD.
Niby prościzna ale jest jeden szkopół...podczas odtwarzania w kompie i poprzez kino domowe głos jest ale jak puszczę DVD poprzez telewizor (bez kina domowego) to głosu nie ma. Myślałem że coś źle nagrałem ale gdy do odtwarzacza wkładam inne płyty to głos w TV jest. Zainstalowałem nowszą wersję VideoStudio 11 i wypaliłem od nowa lecz efekt jest ten sam.
Nie mam już koncepcji co może być nie tak...może gdzieś robię czeski błąd i z tąd taki, a nie inny problem.

Być może ktoś z was miał podobny problem to prosił bym o nakierowanie mnie na właściwy tor....Z góry dziękuję...

Paweł


niedziela, 14 października 2007, 20:01
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 30 sierpnia 2006, 17:11
Posty: 78
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Nie siedzę w tym programie ale może sprawdź czy zgrywasz przynajmniej dwa kanaly audio. Bo jeżeli tylko jeden lewy lub prawy to kino domowe które ma wiele głośników zawsze znajdzie dźwięk natomiast jeżeli masz monofoniczny telewizor to masz wtyczkę jedną audio kanału lewego lub prawego. Spróbuj je zamienić w tv lub zgraj na plyte obie ścieżki.

_________________
Agencja Produkcji Telewizyjnej


niedziela, 14 października 2007, 22:14
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
W menu samego odtwarzacza DVD jest możliwość przełączania audio z 5.1 na stereo, lub inne. Jeśli masz przełączone na 5.1, a tak przypuszczam jest skoro idzie na to nagłośnienie, to brak jest sygnału audio na wyjściu podłączonym do telewizora domyślam się, że masz poprzez kabel "euro", przełącz więc w menu na stereo.
Płytki, które słychać tutaj i tutaj posiadają zapis audio w obu systemach dlatego słychać dźwięk w telewizorze.
Pozdrawiam gorąco


Ostatnio edytowano piątek, 19 października 2007, 18:17 przez Montażysta Darek A., łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 14 października 2007, 22:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 25 marca 2007, 23:03
Posty: 17
Lokalizacja: Koszalin
Post 
BINGo....

W te pędy poleciałem do rodziców oni nie mają 5+1 tylko DVD i telewizor i dźwięk jest....a ja myślałem, że coś jest nie tak......wielkie dzięki za podpowiedź z ustawieniami 5+1 i stereo....dziękuję problem załatwiony....


niedziela, 14 października 2007, 23:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL