Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 07:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 PROGRAM DO OCZYSZCZANIA OBRAZU 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 października 2007, 03:45
Posty: 119
Lokalizacja: Sosnowiec
Post PROGRAM DO OCZYSZCZANIA OBRAZU
Witam i pozdrawiam wszystkich.Szukam oprogramowania do oczyszczania filmu z śmieci typu kropki chodzi mi konkretnie bardziej o wyostrzenie obrazu jeśli był on zgrywany z kasety vhs.Oczywiście nieczarujmy się że takie oprogramowanie jest dostępne na necie które kosztuje zapewne kilka tysięcy lub jest używane w profesjonalnych studiach bo o takim to mogę tylko pomażyć ale jeśli coś macie na uwadze godnego to proszę o radę zaco będę ogromnie wdzięczny wszystkim.

_________________
Windows 10 Pro (1803) 64bit
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
AMD FX 8320 Black Edition
Mugen Max SCMGD-1000
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Asus RTX 2070 Strix 8 GB DDR6
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Pioneer BDR-S09XLT
Chieftec: CFT-850G-DF


poniedziałek, 15 października 2007, 04:14
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Zobacz tutaj:
http://www.compression.ru/video/denoising/index_en.html
Jest to świetny plugin do VirtualDub. To naprawdę działa!
Wyszukuj w necie wyrażenia "denoise".
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 15 października 2007, 08:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post 
wielkie dzieki, na stronie programu jest tez plugin do premiera


poniedziałek, 15 października 2007, 10:27
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 9 lutego 2007, 17:30
Posty: 127
Lokalizacja: Głuchołazy
Post 
I do Sony Veagsa też, bo sony Veags pzryjumje pluginy Virtual Duba.

_________________
Nowiutki Athlon Dual Core X2 6400+ ( 2x 3.2 GhZ), 4 Gb RAM, Geforce 8600GT i brak czasu.


poniedziałek, 15 października 2007, 10:43
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1447
Post 
pinnacle też :lol:

_________________
Obrazek


poniedziałek, 15 października 2007, 11:50
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
No proszę ilu jednocześnie ucieszyłem :mrgreen:
Gdybym jeszcze powiedział, że istnieje wiele innych plug-inów np. niwelujący drgania trzęsącej się ręki, to dopiero bym burzę wywołał :mrgreen:
P.G.


Ostatnio edytowano poniedziałek, 15 października 2007, 21:47 przez Montażysta Darek A., łącznie edytowano 1 raz

poniedziałek, 15 października 2007, 20:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
Degenerado napisał(a):
wielkie dzieki, na stronie programu jest tez plugin do premiera


w którym miejscu?

_________________
Powoli do celu...


poniedziałek, 15 października 2007, 20:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Montażysta Darek A. napisał(a):
Zobacz tutaj:
http://www.compression.ru/video/denoising/index_en.html
Jest to świetny plugin do VirtualDub. To naprawdę działa!
Wyszukuj w necie wyrażenia "denoise".
Pozdrawiam gorąco


Znakomity plugin :idea:
takze polecam

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


wtorek, 16 października 2007, 01:37
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Ja jednak chciałbym dowiedzieć się, bo sam nie znalazłem: gdzie znajduje się plug-in dla Premiere?
P.G.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


wtorek, 16 października 2007, 07:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
[quote="Montażysta Darek A."]Ja jednak chciałbym dowiedzieć się, bo sam nie znalazłem: gdzie znajduje się plug-in dla Premiere?
P.G.[/quote]

np tu: http://superdownloads.uol.com.br/downlo ... -premiere/

http://www.google.pl/search?hl=pl&sa=X& ... re&spell=1
Nadmienię jeszcze, że całkiem fajny jest też program DE:Noise 1.0.2 pod AAE ale po wklejeniu pluginów do premiera też działa :)
Do ściągnięcia w wersji demo ze strony http://www.revisionfx.com/products/deno ... oris%20Red

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


wtorek, 16 października 2007, 08:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post 
http://www.risingresearch.com/en/denoise/premiere/


wtorek, 16 października 2007, 11:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 30 grudnia 2005, 19:10
Posty: 26
Lokalizacja: Kraków
Post 
...a do UVS ??? Czy jestem zmuszony do odpalenia za każdym razem VDub ?


niedziela, 27 stycznia 2008, 21:59
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 4 listopada 2004, 20:00
Posty: 24
Post 
Witam!
UVS posiada swój filtr do odszumiania DeNoise.
Poszukaj.


niedziela, 27 stycznia 2008, 22:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post 
przem188 napisał(a):
I do Sony Veagsa też, bo sony Veags pzryjumje pluginy Virtual Duba.


Wystarczy załadowac plugin do virtualDub-a i bedzie on pokazywany też w sony Vegas, czy trzeba cos kombinować?

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


poniedziałek, 28 stycznia 2008, 04:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2024
Post 
Od kiedy to niby Vegas obsługuje filtry z VirtualDub...


poniedziałek, 28 stycznia 2008, 13:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL