Teraz jest czwartek, 21 marca 2019, 16:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 niechciany plik video 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 maja 2006, 23:12
Posty: 259
Lokalizacja: Marcinkowo - Mazury
Post niechciany plik video
Podczas zgrywania filmu z kamery przez przypadek wyłączyłem kamere plik pozostał na dysku ale jak chcę go skasować podczas próby zaznaczenia go windows sie wywala -brak odpowiedzi Moje pytanie brzmi w jaki sposób pozbyć sie tego pliku ?


środa, 17 października 2007, 21:09
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Aby to zrobić trzeba system wprowadzić jak gdyby w stan narkozy więc nie będzie można czytać tego posta i krok po kroku wykonywać tego co piszę, więc Musisz to wydrukować lub zapamiętać:

1 - uruchom jeśli posiadasz Total Commandera
2 - naciśnij na klawiaturze Alt+Ctrl+Delete i przejdź do zakładki procesy
kolejne punkty to już "stan narkozy" :D
--------------------------------------------------------------------
3 - zaznacz pozycję explorer.exe i naciśnij na dole Zakończ proces, potwierdź wybór mimo ostrzeżenia
5 - teraz na ekranie będziesz miał jedynie Total Commandera i meneger zadań
6 - w Total Commander znajdź ten plik który nie pozwala się usunąć
7 - usuń niechciany (niechciane) plik(i), który(e) teraz bez problemu wywalisz jako "pozostawiony(e) bez opieki - nadzoru Windows" :) gdy już posprzątasz:
8 - w oknie Menedżer zadań Windows przejdź do zakładki Aplikacje i kliknij na Nowe Zadanie
9 - w oknie jakie ci się pojawi wpisz explorer.exe (komputer powinien pomagać uzupełniając - proponować poprawny wpis) jak już wpiszesz - naciśnij Enter
---------------------------------------------
wychodzimy ze stany narkozy :D
i to wsio :)
okna TC i Meneger zadań nie są już potrzebne. Jeśli w ten sposób nie usuniesz pliku(ów), oznaczało to będzie błąd systemu plików na twardym dysku, ale to usunąć potrafi tylko pełne jego formatowanie.
Pozdrawiam gorąco
kocham takie zadania :D


środa, 17 października 2007, 22:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
może zanim zaczniesz formatować to spróbuj usunąć z wiersza poleceń albo włącz właściwości tego pliku, wyłącz je i usuń plik - ale to tylko w przypadku gdy nie chce Ci sie robić formata ;)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 17 października 2007, 22:47
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Croolick, miałeś kiedyś do czynienia z "urwanym" plikiem, którego nijak nie uda Ci się usunąć? Właściwości nie mają nic do rzeczy, a dotknięcie tylko tego pliku myszką powala system zapychając bufory natychmiast. Niesety plik zabezpieczony jest przez system, a wiersz poleceń pracuje w systemie nie po za nim (jeśli chodzi o XP chociażby),
wyłączenie właściwości byłoby zbyt proste, żeby kolega v_grzes, nie potrafił tego zrobić. Gdzieś miałem fajny opisik jak sobie taki plik samemu utworzyć, taki co to nie da się go usunąć nawet zębami i jak znajdę podam link wtedy zrozumiesz o czym mówimy Panie Croolick,
Pozdrawiam gorąco


środa, 17 października 2007, 23:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
ja mam non-stop urwane pliki (nie zawsze avi) na dysku i wiersz poleceń sobie nimi radzi - a jeśli sobie nie radzi to robie restart i se wtedy radzi... nie wiem może pliki sie mnie boją a nie protestują...?

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 17 października 2007, 23:18
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Aby wymienić (naprawić) koło w samochodzie musimy się zatrzymać i żebyśmy nie wiem jakie klucze mieli to i tak w czasie jazdy tego
nie zrobimy.
Nie chodzi o jakies tam powalone pliczki, ale błędnie zapisane sektory na twardym dysku, które są zupełnie czym innym i można je tylko wtedy usunąć, gdy po prostu nie pracują.
P.G.


środa, 17 października 2007, 23:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
a to z tym zapychaniem buforów to żeś sam wydumał?

edit:
chodziło Ci o ten opis? http://www.nvision.pl/forum/index.php?showtopic=35798

bo najprawdopodobniej to jest przyczyną problemu v_grzes - strumień do pliku jest zamknięty (bo niby czemu miałby sie nie zamknąć?) ale brakuje nieco chunk'ów AVI... w tym przypadku moja rada sparwdza sie jak najbardziej.

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 17 października 2007, 23:26
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Jeśli próbujesz (nie wiem czemu) przyczepić się łapiąc za słówka, to:
Croolick napisał(a):
włącz właściwości tego pliku, wyłącz je
No ale widzisz:
chciałeś coś dodać od siebie nie wiedząc nawet o czym mowa proponujesz człowiekowi włączyć - wyłączyć może sam się zastanów, zanim doradzisz, by ludzie nie musieli włączać wyłącznika załączającego wyłączanie włącznika.
Dodam tylko, że wcale to nie muszą być pliki video, może to być dowolny nawet plik tekstowy, który tak potrafi się "rozlecieć", że usunie go żaden tam prymitywny wiersz poleceń pracujący pod windą :D
P.G.


środa, 17 października 2007, 23:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
podałem 2 rozwiązania
1)wiersz poleceń - on nie generuje podglądu pliku avi więc nie ma problemu z usunięciem pliki
2)wyświetlenie właściwości - podgląd pzrestaje być generowany a po zamknięciu tego okienka eklplorator już nie generuje podglądu więc nie ma problemu z usunięciem - jeśli nawet nie da sie zaznaczyc pliku uruchamiamy wiersz poleceń...

a odnośnie wyłącznika włączającego bla bla bla to znasz sposób na naprawienie większości problemów w systemie MS Windows? Wyłącz i włącz ponownie :)
pzdr

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 18 października 2007, 00:04
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4680
Lokalizacja: Tczew
Post 
Proponuję zastosować program Unlocker LINK i to zanim koledzy powyżej pokłócą się ostatecznie :wink: .

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 18 października 2007, 00:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
to jest polemika nie kłótnia ;)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 18 października 2007, 00:11
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 14 marca 2007, 12:00
Posty: 96
Post 
Musicie się przerzucać (dyskutować) o to, kto postawi kropkę nad...?
Plik ten można usunąć na conajmniej kilka sposobów. Po co więc walczyć o „Pietruchę” pierwszeństwa? Pytający otrzymał odpowiedź i jeśli zdała egzamin to nie ma co więcej dyskutować.
Błędy i potknięcia zdarzają się wszystkim - nawet tym "wszystkowiedzącym"
pozdrawiam


czwartek, 18 października 2007, 00:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
hmmm.... ale to on zaczął!!
joke ;)
pozdro

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 18 października 2007, 00:22
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Nigdy nie kłócę się nie wiedząc o czym mówię. Posiadam na twardym dysku dwa takie pliki, których żaden system nie jest w stanie usunąć, nawet i Knoppix uruchamiany z CD, czy też noszenie dysku do innego kompa. Pliki osadziły się błędnie w sektorach i jedynie formatowanie jest w stanie to wyczyścić.
Restart ?? przecież to proste:
restartując kompa wyłącza się wszystkie programy, które blokowały dostęp do pliku obsługując je w danym momencie :)
pozdrawiam prostym przykładem
Obrazek


czwartek, 18 października 2007, 00:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
przed chwilą zgrywałem fragment filmu a appro cs3 - celowo wyłączyłem kamere, i co? skubany plik sie nie uszkodził :/ wie ktos dlaczego tak sie stało?

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 18 października 2007, 00:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL